Praktyki nauczycielskie w podstawówce

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie. Potrzebuje pomocy i informacji od nauczyciela bądź od kogoś kto praktyki już odbył. Na wrzesień mam zaplanowane praktyki w szkole podstawowej. Jest to moja stara szkoła gdzie znam wszystkich nauczycieli także nie stresuję się. Jednak moja uczelnia jest beznadziejna w przygotowywaniu studentów na takie wyzwanie. Mam co prawda wykaz co i ile godzin ale niektórych rzeczy niestety nie mogli mi wytłumaczyć. Niestety mam poprawki również we wrześniu, które zaczynają się od 13.09 dlatego chciałabym rozłożyć sobie czas. W związku z tym mam kilka pytań. Wykaz jest taki : 40 godzin hospitacji, 20 h prowadzenia lekcji, 5h zapoznanie z organizacją pracy szkoły i 15 h przygotowanie do zajęć. Rozumiem, że 40h przyglądam się w jaki sposób pracuje nauczyciel z klasą i 20h to ja prowadzę zajecia. Najbardziej ciekawi mnie 15 h przygotowania do zajęć. Odbywa się to z nauczycielem prowadzącym moje praktyki czy to jest moja indywidualna sprawa? Prosiłabym o kontakt z kimś kto zna się na tym. Trochę mnie to przeraża mimo że od 5 lat udzielam korepetycji.
Pozdrawiam, Patrycja
Ja co prawda nie prowadziłam lekcji z języka, tylko z geografii i przyrody, ale pod to indywidualne przygotowanie do zajęć nam pozwalali podpinać takie rzeczy jak: przygotowanie kart pracy, ich kresowanie, pisanie scenariuszy lekcyjnych, przygotowanie innych materiałów dodatkowych etc.

« 

Pytania dotyczące języka angielskiego

Zostaw uwagę