Spacer - zdanie

Temat przeniesiony do archwium.
Jak przetłumaczyć to zdanie "Spacer z psem zawsze spoko" na angielski?

Tak jest poprawnie?
Walking with my dog is always cool.
usuń 'with'
czy w angielskim mozna przekazac roznice miedzy 'spacerem z psem' a 'wyprowadzaniem psa'?
edytowany przez zielonosiwy: 27 sie 2015
with = spacer z psem
problem w tym, że po polsku 'spacer z psem' zwykle znaczy 'wyprowadzanie psa'. Zalozylem, ze o to chodzilo; mialem sie dopytac autora pozniej.
okej, dzięki
teraz widze, ze autor sam napisal 'my dog', a wiec nie chodzilo mu o spacerowanie w towarzystwie psa, ale o wyprowadzanie swojego.
Chodziło mi o spacer z psem. Napisałem "my dog", że z moim psem, a nie z jakimś obcym.

Nie rozumiem, napisałeś, że mam usunąć "with" a piszesz with = spacer z psem?
edytowany przez tititi: 27 sie 2015
a to, co napisałem poniżej, zrozumiałeś?
No nie bardzo. Twierdzisz, że po polsku oznacza to wyprowadzanie psa, a nie spacer z psem.

Wyprowadzanie psa jest zawsze spoko. Tak by to tłumaczyło?
edytowany przez tititi: 27 sie 2015
'spacer z psem' jest także wtedy, kiedy idziesz sobie ulicą i przyplątuje się pies sąsiada. Kilka minut spacerujesz z tym psem, chociaż go nie wyprowadzasz. Kiedy pisałeś 'spacer z psem', myślałeś także o takich przypadkach czy tylko o wyprowadzaniu psa?
Nie, nie myślałem o takich przypadkach. Mam psa w domu, zakładam mu obrożę, biorę go i wychodzę z nim na dwór. Idziemy do lasku, odpinam smycz i spacerujemy. Także jak to napisać po angielsku, że chodzi mi, że spacer z psem jest zawsze spoko.
odpowiedz na proste pytanie
spacer=wyprowadzanie?
Dziwny tok rozumowania heh. Wyprowadziłem psa i idę z nim na spacer. To oba pojęcia mogą być.
walking my dog
spoko, wg słownika jest skrótem od 'spokojnie' - upominanie kogoś żeby się uspokoił albo 'w porządku' w sensie zgadzania się z kimś itp. Jak to pasuje w kontekście spaceru z psem?;)
edytowany przez Aaric: 28 sie 2015
@Aaric
akurat pasuje.
takie użycie jest spoko. :-)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia