peruka:)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam jeszcze jedno pytanie: Jak napisać "Dzisiaj jako włosów używa się peruk."

Today as hairs are used wigs. ??
Today wigs are used in place of hair.
Już Ci to wszystko raz poprawialam i bylo logiczne.

To Twoje zdanie po polsku jest bez sensu.

Powinno być: "Dzisiaj używa się peruk." Wiadomo, że jako wlosów, nie?
A może być jeszcze tak: Today wigs are used to imitated hair.
Oki. Nie ważne w takim razie. Dziękuję za pomoc i już mnie tu nie ma.
powiało evą... :-S nawet, gdyby nie było tam twojego nicka, to i tak wiadomo, że to ty to musiałaś napisać...
Nie czepiac sie evy74 ( a tak miedzy nami, sama chcialam jej nagadac - wystrasza uzytkownikow).
to_ja, już kiedyś między nami na temat evy rozgorzała gorąca dyskusja, więc tym razem sobie darujmy. myślę co myślę i tak zostanie

pa
Oj tam dajcie spokój dziewczynie. Jest miła i sympatyczna tylko źle na to patrzycie.
Taki jej urok :)
Mam uczulenie na brak logiki i ogólny bezsens. Ostatnio mi się nasililo, bo wlaśnie oceniam egzaminy (pisane przez 15-latków) i ogólnie to horror. Musialam zaniżyć wymagania, bo inaczej większość by oblala.

A czepiać sie może kto chce, zwlaszcza wirtualnie.
Ty również:]
>Taki jej urok :)

No wlaśnie. Są ludzie i ludziska. Czasem jeszcze jakiś czlowiek się trafi.
Wiesz, generalnie nauczyciel powinien znać jedną, bardzo użyteczną zresztą, prawdę- jego uczniowie wiedzą tyle, ile ich NAUCZONO, nie ile wyłożono. To, że Twoi uczniowie nie bardzo sobie radzą, wcale nie musi być ich "przypadłością" (którą zdecydowanie jest brak logiki). Po prostu: albo ich nie nauczyłaś, tak jak należało, albo testy zostały ułożone w zły sposób. (----> każda książka do metodyki)
O nie, nie badzmy tak "ciezko zlosliwi". I nie chodzi mi do kogo zostalo to skierowane - to w tym wypadku jest najmniej wazne. Chodzi mi o "kaliber".
Widze, ze te Swieta jakos zle podzialaly na humory ludzkie. Raz jeszcze zaproponuje na powrot wesolosci ( juz podalam to w innym watku, ale mysle, ze i tu sie przyda):

http://www.mojoflix.com/Video/Evgeni-Plushenko-Sex-Bomb.html

i:

http://www.mojoflix.com/Video/Funny-Cats.html

Poogladac i zmienic zdanie na temat otaczajacego nas swiata.
To nie moi uczniowie; egzaminy sa oceniane zewnetrznie. Nauczycielem nie jestem, nigdy nie bylam i watpię, ze kiedykolwiek będę. Na szczęście dla wielu nastolatkow.
Czy Ty naprawdę uważasz, że to tylko od nauczyciela zależy ile sie uczeń nauczy? Nauczyciel ma przekazać wiedzę, a to czy sie uczeń nauczy, to już zależy tylko i wylącznie od ucznia i rodziców.

Chodzisz lub chodzilaś do szkoly - ile osób w Twojej klasie się nauczylo (bo chcialo), a ile nie? Ci ostatni nie dlatego, że nauczyciel byl zly tylko dlatego, że byli po prostu za leniwi, a rodzicom też nie zależalo.
Inna sprawa, gdy sie cala klasa nic nie nauczy - wtedy można sie czepiać nauczyciela, ale takie przypadki nie są chyba zbyt częste.
Widzę że to przeze mnie wybuchła ta cała dłuuuga i burzliwa :) rozmowa... Przepraszam i evę i innych ze tą moją niewiedzę ale wiecie, ja naprawdę nie mam dabrych nauczycieli z angielskiego i co za tym idzie mam tyyle pytań na które chciałabym znać odpowiedź. Przepraszam.
Mój angielski ? Nie spotkałam się z wieloma formami pisowni zdań (konstrukcji, wyrażeń) bo uczę się od gimnazjum czyli 2 lata i już mialam 3 nauczycieli i 2 z nich było beznadziejnych i niczego nie nauczył ani mnie ani reszty grupy.
Czy mogę się o coś spytać ?
Chciałabym mojemu projektowi nadać tytuł: Muzeum Figur Woskowych.
Napisać:"Museum of Wax Figures" czy "The Museum of Wax Figures" ?
Dziękuję !
eva a czego uczysz? angielskiego?
wiesz jak ja sprawdzam czy zdanie jest poprawne czy nie?rnwpisuję je w google (j. angielski) jeżeli jest takie zdanie czy wyrazenie w nie-polskim internecie to znaczy ze jest poprawnernpozdrawiam
Oj, raczej nie. Wiesz ile błędów jest w internecie?
Przykład: wpisuję do wyszukiwarki anglojęzycznej słowo"apointment" - przez jedno P. Wychodzi wynik - 213 tysięcy!!!
(poprawnych zapisów jest 246 mln, czyli te błędne stanowią zaledwie ok 1 promila, i z tego możemy wnioskować, która pisownia jest poprawna)
Wpiszmy wyrażenia "I made an appointment" i "I did an appointment". I co? Oba występują w internecie. Tych pierwszych jest 10 tysięcy razy więcej niż drugich, ale w żadnym wypadku nie można powiedzieć
> jeżeli jest takie zdanie czy wyrazenie w
>nie-polskim internecie to znaczy ze jest poprawne
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Zagranica

»

Nauka języka