Znalazłaby się osoba, która znajdzie czas i będzie w stanie część pracy mi sprawdzić i część napisac? Wiem ze za duzo wymagam. Ale to co udalo mi sie napisac, sprawilo mi duza trudnosc i zabralo naprawde duzo czasu ;/
Nie umiem dobrze angielskiego (co mi po slowkach jak nie moge sklecic to w jakies sensowne zdania) wiec pisanie takich wypracowanan to dla mnie koszmat a tu juz niedlugo koniec roku i nie chce zalapac zlej oceny! WIEC PROSZE O POMOC DOBRE DUSZYCZKI :)
Mój dom to moja twierdza. To zdanie, z którym się w pełni zgadzam. Dom to nasza oaza spokoju, tutaj też czujemy się swobodni, rozluźnieni i zrelaksowani. To dom wywiera na nas silne odczucia i pozytywne i te negatywne też. Wiele wspomnień z dzieciństwa wiąże się z miejscem, gdzie mieszkamy, podwórkiem oraz osobami przebywającymi z nami. Tutaj każdy może czuć się sobą.
Dom, w którym mieszkam, nie różni się niczym nadzwyczajnym. Zwykły blok, parter, ogródek, jednak wiem, że w środku czeka na mnie niezwykłe miejsce, takie, które widzę tylko ja i nikt poza mną. Co widzę w mojej twierdzy? Przede wszystkim szczęście, przeplatane jednocześnie ze smutkiem, jednak nade wszystko wiele, wiele radości i miłości.
Wracając do domu po ciężkim dniu, wiem, że w mojej twierdzy czekają na mnie najukochańsze osoby. Brat, mama, a nawet przyjaciółka, która jest ze mną w każdych chwilach, dobrych i złych. Wiem, że dzięki tym osobom, czuję się w moim domu bezpiecznie i szczęśliwie. Czasami w chwilach nostalgii i melancholii mogę zamknąć się w swoich czterech ścianach i wtedy właśnie odczuwam wewnętrzny spokój, relaksuje się.
Gdy pomagam w domowych obowiązkach lub za każdym razem, gdy jem obiad w gronie najbliższych odczuwam rodzinna atmosferę i wtedy mimo przychodzących czasem złych dni, wiem, że za nic w świecie nie chciałabym zmieniać mojego otoczenia, mojej przestrzeni, mojego domu, mojej twierdzy, w której śniłam, marzyłam i śniłam przez 18 lat …
A TO TLUMACZENIE KTORE ZDAZYLAM PRZETLUMACZYC (pewnie full bledow:P)
My home is my castle. This sentence which I fully agree. Ours home is oasis calm. Here also we fell freely and relaxedly. It house on us impress strong sense positive and negative . many memories from childhood are connected with place in which we live, yard and people who spend the time with us. people who live here may feel themselves. Here each might feel myself
BARDZO WAS PROSZE... jestescie moja ostatnia deska ratunku... :(