Może ktoś pomoże rozszyfrować skrót

Temat przeniesiony do archwium.
"Please check our prepared invoice and start opening the L/C accordingly in the next days" niewiem o co chodzi z tym L/C wyżej jest napisane "Opening of letter of credit/custom Clearence)"

może ktoś pomóc bo zbili mnie ludzie z tropu tym L/C dodam ze jest to związne z zakupem wewnątrz spulnotowym za mase kasy
nie jestem pewna, ale prawdopodobnie to skrót od letter of credit ;)
dobra dobra a czym jest ten letter of credit
chyba to akredytywa
dalej nierozumiem całego tego zdania. Jest nielogiczne
"Please check our prepared invoice and start opening the L/C accordingly in the next days" niewiem o co chodzi z tym L/C wyżej jest napisane "Opening of letter of credit/custom Clearence)"

może ktoś pomóc bo zbili mnie ludzie z tropu tym L/C dodam ze jest to związne z zakupem wewnątrz spulnotowym za mase kasy

------------------------------
Sprawdz prosze nasza (gotowa) fakture i zacznij otwierac akredytywe bankowa (w nawiazaniu do faktury, na warunkach faktury) w nastepnych dniach.

drugie zdanie:
Otwieranie akredytywy bankowej/odprawa celna.

by the way, jesli to nabycie wewnatrzwspolnotowe, to odprawy nie nusicie robic (chyba, ze to jest procedura gospodarcza).

Anyway, jak sie zwrocisz do jakiegokolwiek banku, to na pewno beda wiedzieli, co to jest akredytywa :-)
----------
zebys mial/a jasnosc - twoj kontrahent zapewne nie wysle wam towaru, dopoki jakies dwa banki sie ze soba nie umowia, ze: pierwszy bank (wasz bank) pobierze pieniadze i przekaze je do drugiego banku (banku waszego kontrahenta).

akredytywa to bardzo upierdliwa sprawa. sam nigdy jej wprawdzie nie zalatwialem w bankach, ale mialem do czynienia z juz gotowymi akredytywami, pracujac w firmie spedycyjnej....

W kazdym razie powodzenia.
Dzięki wielki

Naszczęscie nie ja to załatwiam a mój szef :)
Temat przeniesiony do archwium.