Bardzo mi zależy na sprawdzeniu tego zdania

Temat przeniesiony do archwium.
What is more generation gap believed to be an enormous hindrace. Become a proper authorite of their children is very complex, hard and gruelling.
sa bledy ortograficzne i gramatyczne. sprwawdz przedimki i dodaj brakujace is w pierwszym zdaniu.
a co to są PRZEDIMKI, bo zaraz umrę ze śmiechu
What is more, generation gap is belived to be an enormous hindrance. To become a proper authority for their children is very complex hard and gruesome.

35 sekund poprawy, szczegolnie dla zawodowego tlumacza.
believed*
łojezu jakie to smieszne
http://pl.wikipedia.org/wiki/Przedimek
brak jednego przedimka i jest jeden ortograf.
nie wiadomo, do czego odnosi sie 'their'
It is hard .... work to become an authority for one's children

Nikt nie ma obowiazku poprawiac niczego na forum, zwlaszcza jezeli spedzil akurat 8 godzin na uczelni.
Oczywiscie, ze nie, kazdy kto tu wchodzi robi to wolontariacko. Jednak w tym konkretnym przypadku bylo szybciej poprostu naprawic te dwa bledy niz je wytknac, a pozniej czekac na riposte.
Poprawić to nie sztuka. Gorzej ze zrozumieniem. Co z tego, że ktoś poprawi błedy, jeśli ten co błędy zrobił nie zrozumie dlaczego zrobił te błędy?

Uczenie nie polega na poprawieniu błędów, tylko na wskazaniu błędów i wytłumaczeniu ich.
Eva napisala to, co ja powinienem napisac od razu. Wole powiedziec, jakie sa bledy, i potem czekac, az pytajacy sam je poprawi. Tak juz mam.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa