kłopt z gramatyki

Temat przeniesiony do archwium.
mam takie zdanie z testu wyboru that is why she... more and more visitors over the last couple of days. i odpowiedzi

A has
B has had
C is having
D has been having

No i tak ja zaznaczyłam D . Jednak coś mi tu nie gra. Może jednak A Pomocy
Dziękuje serdecznie i wszystkiego dobrego.
Odpowiedź : b.
d
Ja bym wybraka albo B albo D ale to zalezy od kontekstu.
B - jesli np. to co ona robila sie skonczylo (miala wystawe swoich obrazow itp) kilka dni temu ale jak to mowimy/piszmy to akcja jest zakonczona

D - jesli akcja nie jest zakonczona np. wystawa jeszcze trwa jak to mowimy

Tak ja to rozumiem...
:o)
oj te grube paluchy...

wybraLa

oczywiście, że B, świadczą o tym słowa \"over the last couple of days\", znaczy to tym samym, że akcja została już zakończona
\"over the last couple of
>days\", znaczy to tym samym, że akcja została już zakończona..

True but..

Gramatycznie moze jest zakonczona, ale w praktyce wcale nie musi

Cebulka dala sie zlapac, ale jest niewinna, bo w praktyce prawie nikt nie rozroznia \'latest\' i \'last\'. Last jest uzywane w obydwoch znaczeniach. Pamietam, ze kiedys tak uczyli, ze \'last\' to ostatni i nic po nim nie nastepuje (akcja zakonczona). Latest to taki \'last\' w kolejnosci, ale niekoniecznie ostatni :)) Nie jestem pewien czy dzisiaj, szczegolnie w US, \'last\' nie moze znaczyc \'latest\' i w tym przypadku ta odpowiedz bylaby B lub D. W praktyce bardzo niewiele osob uzywa slowa \'latest\', szczegolnie w takim zwrocie: latest couple of days.
\"Over the last couple of days\" means \"from a couple of days ago to now.\" Compare \"the last week, the last month, the last year…\" with \"last week, last month, last year….\"
D is better than B.
tak, o to chodzilo
The answer is "D". Good luck!
Temat przeniesiony do archwium.