although, despite itp

Temat przeniesiony do archwium.
a jesli jestescie tacy mili to moze jeszcze mi ktos tak na chlopski rozum wyozy kiedy i zaleznie od czego stawiamy in spite of, despite, although, however i tego typu sformulowania...
wiem ze cos jest z przecinkami i tym co po tym stoi, plizz pomozcie w srede egzamin wstepny na studyje!!!
po however uznaj i pamietaj zawsze przecinek However - jednak
In spite of i despite zamiennie bez roznicy Despite/In spite of - pomimo, wbrew (wymaga formy bezokolicznikowej ciaglej albo rzeczownika), chyba nie wymaga przecinka:/
No a although to znaczy \"pomimo iz/ze\" i wydaje mi sie ze przecinek zawsze potrzebny oddzielajacy zdanie podrzedne od nadrzednego
Although I am appallingly ugly, I am not ashamed of travelling on a bus. (tutaj bije brawo sam dla siebie za samokrytyke;)
a raczej I am not ashamed to travel on a bus
dzięki wielkie...a tak na marginesie, to ty jestes po studiach filologicznych??
hahaa, to bylo naprawde mile.
w tym roku zdaje. tzn w czwartek:/
dlatego poczekaj az ktos wytlumaczy ci to wszystko i powie: NA PEWNO! ;P
wiesz, ja tez glopia nie jestem cos tam w glowce mam, ale pewnosci nie ma a egzaminy wstepne tuz tuz, ech a ja sie skupilam bardziej na matmie i teraz sie boje ze moj kochany angielki poleje...a na studia dostac sie musze!!!(a to moje 2 podejscie juz:-( a tak na marginesie..to UFAM Ci :-)
flushing...
no to powodzenia!
jak jestes taka/i mila/y to moze oswiec mnie co mialas/es na mysli z tym flushing???
What does it mean??
rumience;D
hmmm, wiec nie chcesz zdradzic czyś dziewczynka z warkoczykami czy chlopczyk z pileczka???
LOL. chlopczyk, ale z warkoczykami;P;P
hmmm, jesli sie chcesz dostac na filo to moze masz na kompie jakies tesciki z odpowiedziami???musze sobie zrobic burze mozgow i zawalic sie informacjami...wtedy zawsze cos zostanie..a tak wtracajac, to gdzie startujesz na te studyje (which city?)
W bialymstoku...
testow na kompie nie mam, ale na tej stronie sa.
masz gg, co by moze kiedys jak bedzie po egzaminach pokonwersowac in english?
aktualnie nie mam, ale po egzaminach wgram;) wiec sie jesli zajdzie potrzeba to sie odezwij...
HUG :-)
;)
uciekam juz, czas nagli...
powodzenia.
how does it feel talking to yourself...your mouth is too big for your muzzle!
sweet Kasiucha, You TRUST him? Hey, babe - Kasiucha/Donut/Lukar/etc.etc.etc

this board sucks and its operator has no integrity whatsoever. \"Ufam\" is a big word and you are good at praising yourself too!
People with any intefrity do not act the way this asshole acts. There ain\'t no integrity in this place.
Kasiucha - have a nice little act for me to fool me? I am waiting...
a skąd ta pewność?
well, MG, let me put it this way...I have seen people like that before...only I had to pay an admission!
Jednak sie nie przekonałam... po prostu nie widzę sensu, ani przyjemnosci w rozmawianiu z samym sobą...
A tak właściwie to średnio mnie to interesuje. Jakkolwiek wątek ten był dosyć nudny:)
couldn\'t agree more with you, Lukar.
Yeah, I have seen more life in a funeral home....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Inne strony do nauki języków

Zostaw uwagę