O co tu chodzi??

Temat przeniesiony do archwium.
"He is the first person to have been kicked out of Matter. What a proud, defining moment"

Co to moze oznaczac? A w szczegolnosci wyrazenie: 'to be kicked out of Matter'??

Dzieki
Matter to pewnie nazwa wlasna. wyrzucili go stamtad?
On jest pierwszą osobą która została wyrzucona z kwestii/sprawy ?!
to by bylo 'the Matter'
"... wyrzucona z kwestii/sprawy". w tym przypadku byloby chyba the matter nie Matter. Tu Matter wyglada jak nazwa czegos (np. szkoly).
Obiła mi się o uszy nazwa angielskiego zespołu Matter.
Czasem Matter jako materia , tak jak u nas Natura, pisana jest z dużej litery (ale zacytowane zdanie pachniałoby już science-fiction). Wszystko zależy więc od tego, czego dotyczy cały tekst.
Hmm... To po prostu status/opis jednego Anglika i zastanawialam sie wlasnie co to 'Matter' moze oznaczac... Mysle, ze generalnie caly ten status, a w szczegolnosci 'what a proud, defining moment', to tak chyba z sarkazem jest napisany. Tak czy inaczej, juz chyba teraz wiem, ze chodzi o mieszkanie (chociaz pewna w dalszym ciagu nie jestem), poniewaz w odpowiedzi na ten status jedna z osob napisala w odpowiedzi na ten status: "Actually, I can't go with you anywhere - you've disgraced 14 griffon house, lol". Czyli wynikalo by z tego, ze chodzi o mieszkanie, ale dlaczego akurat okreslenie Matter, to nie wiem...

Tak czy siak, dzieki za pomoc
Ale griffon to rasa psa, a także trochę mityczne zwierzę z głową orła i ciałem lwa. Mimo wszystko kojarzy mi się to z jakąś grą albo fantasy. Dobra, za dużo się jej naczytałem, już nie kombinuję.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa