jak powiedzieć

Temat przeniesiony do archwium.
Jak powiedzieć po angielsku "szaleć za kimś"??
to be crazy about sb
juz znalazłem to bedzie to be crazy/mad about sb, dobrze??
dzięki za bardzo szybką odpowiedz
Just for the sake of situation you might find yourself in get some more of "be crazy about sb" Andy :)

be wild over/bu nuts over/be bananas about/be hung on/be hooked on /be ape-shit about / and may be "carry a torch for sb".The last one one would rather use if a chick plays kinda "c**k-teaser" to merely cool your heels so that you got turned down cold at the end :)
Thank you very much. You are wonderful ;D ;*
What does "you got turned down cold " mean??
Get turned down cold/get thumbed down/get chucked/get the bounce/ het the heave-ho/get the kiss-off/get bagged/get ditched/get deep-sixed etc.

they all mean ( o danej osobie i jej zalotach) zostac odrzuconym , dostac kosza,
dostac kopa w d**e. Ale nie uzywaj tych zwrotow na ekzamine, ok :)
Jeszcze raz dziękuję za szyka odpowiedz, super na pewno mi sie przydadzą te zwroty ;D Ty sie ich uczyłaś/eś na pamięć, czy jetes native speaker'em??
Egzaminy z anglika mam juz za sobą (mam 5);P
Jaki tan native ! Ja sie ucze dipiero :) Lepiej zeby tobie nie przydaly sie te zwroty, kobity trzeba "score a homer" or "get home a base" na poczatku mam na mysli do puki nie spotkasz tej jedynej. To jest jak z jezykiem , albo jezyczkiem,

Good luck , you night-baseball-game newbee you :)
przepraszam za bledy ortograficzne , but don't give a diddly-squat actually about them :)
wymiatasz tu angielskim a mówisz ze sie dopiero uczysz, nieźle ;D
A bit of exaggeration to put it mildly :)There are some who can do better here and there :)
jeszcze jedno ile dziennie sie uczysz angieslkiego, i co robisz czytasz, słuchasz??
U mnie nie ma cos takiego jak "ile godzin dziennie", praktycznie caly czas, jak klade sie spac ) np o 4 rano :) albo wstaje rano, mysle caly czas "jak to on tam powiedzial" ex...lounging on the warm sand and feasting your eyes on a drop-dead gorgeous twinkie wiggling past" :) slucham caly czas jak jestem w domu, jesli chodze po mieszkaniu to w tle ( TV albo radio na caly regulator (chyba zona bedzie chciala wziac rozwod niedlugo :) , jak na powaznie to glosniki, minimum 4 godz skomcentrowanego sluchania zywej rozmowy dziennie z przerwami na loo and sig ..

Poniwaz jestem na rencie ( jestem "mlody" rencista powaznie nie zartuje) to mam duzo czasu. Zaczynam miec problemy z wyslowieniem sie po polsku i to mnie troche martwi z jednej strony.
to super masz, dziękuje za odpowiedź ;P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia