potrzebna drobna pomoc :)

Temat przeniesiony do archwium.
Przy odpowiedziach do treningowych testów jest na końcu zawsze takie coś \"The total score is adjusted to give a mark out of 40.\".
Chyba oznacza to coś jak \"Suma punktów do otrzymania oceny musi być powyżej 40\", ale przy kilku testach to się nie zgadza. Help me i powiedzcie prosze co to dokładnie znaczy :).
suma punktów jest hmmm \'dostosowywana\' aby dać w sumie 40 pkt za każdą częsć, czyli przeliczane są procenty z każdej częsci, a potem liczone jest tak aby 100% każdej częsci = 40pkt. Chodzi tu o to aby wszystkie części były równo liczone
Ale nadal nie rozumiem: Na listeningu jest do zdobycia max.30 punktów, a tu piszą coś o 40 ? :)
W zasadzie Gajka już odpowiedziała wyżej, ale skoro nie rozumiesz, postaram się rozjaśnić. Na papierze możesz zdobyć maksymalnie 30 punktów, ale zanim się je doda do ogólnej puli Twoich punktów, przelicza się je tak, jakby do zdobycia było 40. Czyli każdy \'pierwotny\' punkt będzie mnożony razy powiedzmy 1,25 (nie chce mi się tego liczyć).

Eh... ciężko to jakoś sensownie wytłumaczyć.

Może tak: ponieważ wszystko trzeba przeliczyć do owej \'magicznej\' czterdziestki, jeśli dostałeś maksa (30) wpiszą Ci 40, a jeśli połowę punktów (15), wpiszą 20.

W każdym razie żadnych punktów na tym nie tracisz ani nie zyskujesz, po prostu kwestia przeliczenia :))))

Pozdrawiam
Agnieszka
Ahaaaa! :)
Ja to chyba dzisiaj jakieś zaćmienie umysłu mam.
Czyli po prostu chodzi o to żeby po przeliczeniu każda część była tak samo ważna. Wszystko jasne, dziękuje serdecznie :-D
Nie ma sprawy ))))))))
The maximum amount of points on your test is 40 and if you get that much you aced the test. If you get one point for every question and there are 40 questions you have the highest mark possible and 40 points is your 100%.
Say someone else got 22 questions right, that\'s 22 points and 55%, someone else again who got 6 questions right would get only 15% final score and so on and so forth.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe