Co to znaczy pround??

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was wie, co oznacza słówko pround? W żadnym słowniku nie mogę znaleźć tego słówka :( Występuje ono w pewnej starszej piosence:
"You know that I'm pround
And I can't get the words out"
moze 'I'm proud'?
nie ma czegoś jak 'pround'

Jeśli tak napisano w tekscie, to może po prostu 'mispronunciation'
Fleetwood Mac

Can you hear me calling
Out your name
You know that I'm falling
And I don't know what to say

I'll speak a little louder
I'll even shout
You know that I'm pround
And I can't get the words out

Oh I...
I want to be with you everywhere
Oh I...
I want to be with you everywhere
(Wanna be with you everywhere)
Something's happening
Happening to me
My friends say I'm acting peculiarly
C'mon baby
We better make a start
You better make it soon
Before you break my heart

Pround=proud
wy ciemnoty pround to znaczy byc dumnym uczcie sie~!!!!!!
nie jestesmy ciemnoty - tak sie po prostu nie zwraca do ludzi, to jest obrazajace.
A sama nie slyszalam o slowie 'pround' - takiego nie ma w jez. ang. - jest slowo - 'proud' - i znaczy mniej wiecej 'byc dumnym'- sa jeszcze inne znaczenia (splendid, magnificent, stately).
>>>nie jestesmy ciemnoty - tak sie po prostu nie zwraca do ludzi, to jest obrazajace.

hehe wyluzuj terii będziesz gadać z tchórzliwym dzieciakiem:-))) wpierw niech się dziecko zaloguje a nie ukrywa jako gość kama (pewnie to jakaś margaryna, która imituje masło:-))
Gigantus,
Tak, oczywiscie. Nazywanie kogos 'ciemnota' tylko swiadczy o wychowaniu i kulturze czlowieka. Ale to mi sie podoba - 'margaryna ktora imituje maslo'. A tak przypadkowo to raz mialam przyjemnosc zwiedzic ten zaklad/fabryke gdzie ta margaryne produkowali.
>>>przypadkowo to raz mialam przyjemnosc zwiedzic ten zaklad/fabryke gdzie ta margaryne produkowali.

i co? odstawiłaś masełko i przerzuciłaś się na margarynkę?? mniej złego cholesterolu te sprawy...?
Gigantus -
Niestety nie - przez dluzszy czas nie jadlam wlasnie margaryny - a polskie maselko to to tylko pycha.
długo myślałaś nad tą odpowiedzią..prawie 5 godzin..coś bujasz chyba:-))
nie, to nie tak dlugo - rano pisze z domu, a pozniej jak jestem w pracy.
Kiedys pracowalam w Polsce, i podrozowalam sluzbowo.
żartowałem:-)) a teraz pracujesz nie w Polsce??
kim jesteś z zawodu?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa