Szkocja, Grecja, Cypr

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Czy był może ktoś w pracy w Szkocji, Grecji, bądź na Cyprze. Bardzo interesuje mnie jak traktowani tam są Polacy, jakie są zarobki itp.
Bardzo proszę o rady.
Byłam zarówno w Szkocji i Grecji. Szkocję polecam, ludzie są traktowani dobrze ,natomiast bardzo odradzam Grecję, tam traktuje się obcokrajowców bez szacunku i pracodawcy są bardzo prymitywni i agresywni zazwyczaj. Jeśli chcesz więcej szczegółów moje [gg] . Pozdrowionka ;)
Ja byłam w Grecji, na wyspie Corfu.Pracowalam tam jako barmanka i lepiej się dogadywalam z Angloami (ktorzy tez tam pracowali) niż z grekami.Oni mają swoj swiat, sa nerwowi i najmadrzejsi na ziemi.
Polki tam raczej maja dobrze, bo sa lubiane ze wzgledu na urode itd za to polakow traktuja czasem bez szacunku.Ja do grecji np. nie wroce ale z praktyk tam generalnie jestem zadowolona.
W zeszlym roku bylam 2,5 miesiaca w Szkocji. Pracowalam w fabryce. Polacy sa traktowani naprawde dobrze. Szkoci sa przemili i chetni do nowych znajomosci. Nikogo nei wytykaja palcami. Zawsze chetnie pomoga. Moja stycznosc ze Szkotami byla naprawde udana. W tym roku rowniez jade do Szkocji i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze moich szkockich przyjaciol.
witam serdecznie.Niestety ale musze sie zgodzic z dziewczynami ze grecy jako pracodawcy sa beznadziejni.Byłam w Grecji na Halkidiki i pracowalam najpierw przy scinaniu winogron a potem w barze.W obydwu przypadkach traktowano obcokrajowcow raczej z pogarda,jezeli nie byli np niemieckimi turystami z wypchanymi portfelami.Dziewczyny mialy sie troche lepiej (chyba reczywiscie ze wzgledu na urode;)pozdrawiam
czesc !!!
jak zalatwilas sobie ta praca w szkocji ??? masz jakies konkretne namiary???
[email]
jezeli moglabys udzielic kilku informacji na temat tego wyjazdu (np. czy przez posrednika czy nie a jak tak to jakiego) to bylbym bardzo wdzieczny...pzdr [email]
Hej Mejk mam do ciebie prosbe:) Przeczytałam twoja wypowidz, z ktorej wynika ze bylas juz w Szkocji....ja sama sie tam wybieram w tym roku ale zupelnie nie wiem od czego mam zaczac.Bardzo bym cie prosila o jakies informacje..:gdzie szukac pracy, w jakich rejonach,......itp. Bylabym Ci bardzo wdzieczna za takie informacje:)Jesli znajdziesz troche czasu to podaje Ci mojego malia [email] i [gg] . Pozdrawiam
Hej, ja mam taką prośbę szukam ludzi którzy byli w Szkocji i mam trochę pytań bo chciałabym pojechać w te wakacje, niestety nie mam tam żadnych znajomych ani krewnych, nigdy też nie byłam za granica, ale mam 21 lat i postanowiłam zorganizować trochę pieniędzy a nie być wiecznym pasożytem rodziców.
podaję maila, jakby co napisz:
[email]
Witaj Mejk. Jestem w podobnej sytuacji jak Mirella, tez mam 21 lat i tez chce wyjechac na te wakacje (pierwszy raz), zadnych znajomosci. Moge prosic Cie o kontakt? [email]
Hej mam pytanko,szukam miejsc gdzie mozna by wyjechac do pracy.Co prawda chce sie wybrac dopiero za rok ale jestem ciekawa jak uzyskalas ta prace.Czy sama sobie cos znalazlas czy przez jakies posrednictwo?Bede wdzieczna za odpowiedz:)
Tak wogole to w razie ewentualnych odpowiedzi,to prosze je kierowac na adres mailowy: [email]
Dzieki :)
jestem studentką filologii nowogreckiej i bardzo chciałabym tam wyjechać na wakacje do pracy, nie zalezy mi na wysokich zarobkach jedynie na samym pobycie w Grecji i mozliwosci trenowania jezyka, bardzo proszę, jeżeli ktos ma jakieś znajomości lub mozliwosci załatwienia czy tez pomocy w załatwieniu tej pracy to bardzo prosze o pomoc: [email]
Chcialbym wyjechac do Szkocji zeby tam pracowac czy ma moze ktos mi w tym pomoc??
hej,,,mam 21 lat chciałbym pojechac do pracy do szkocji tak sie składa ze nie znam nikogo kto by mi mógł załatwic..prace angielski mam na poziomie upper intermidiet...chciałbym sie dowiedziec gdzie radzicie jechac.,..i wogle czy mozecie mi udzielic jakis informacji na temat tego kraju,ile mozna zarobic np w barz moje gg to 2[tel]piszcie czesto jestem nie widoczny pozdrawiam
sorr pomyłka:)
czekam na wasze podpowiedzi i rad:)
heja!!!mowisz ze jest tak zajebiscie w szkocji...moze bys podala jakies info co do pracy?jak ja znalazlas???i czy jest mozliwosc znalezienia jakiejkolwiek pracy tak na wlasna reke?? wybieram sie w wakacje tylko nie wiem czy to dobry pomysl..???jak bys mogla to odp na [email] dzieki wielkie!!!!
Wakacyjna praca w Grecji. Poszukujemy kobiet do lat 30, z komunikatywną znajomością języka angielskiego do pracy w greckich restauracjach, barach, hotelach, w pięknej, nadmorskiej miejscowości na Peloponezie. Zarobki oscylują w granicach 30-40 Euro dziennie.
Nie pobieramy żadnych prowizji. Więcej informacji pod numerami telefonów:
Polska: 88[tel]
88[tel]
Grecja: (0030) 694 577 93 78
Internet: Gadu-Gadu: 4340727
Mail: [email]
Witam! No wlasnie...ja też mam zamiar wyjechać...na razie dokladnie jescze nie wime czy do Szkocji , irlandi czy moze do Anglii, wiec..chyba pojade tam gdzie nadaży sie oazja:) W kadym razie chcialbym wyjechać przed sezonem...żeby nie bylo trudno z praca.... moze z kimś dalo by sie skrzyknąc albo co? Jestem z POznania i mam 21 lat(znaczy..rocznikowo:) )
Jak coś ktos...to prosże na maila : [email]
Witam!
Ja sie wybieram już za 3 tygodnie do pracy, juz sie nie moge doczekać Szkocji :) Prace znalazłem na gumtree.com. Tam jest dużo ofert trzeba tylko cieprliwie rosyłać CV (kolo 100 powinno dac jakieś rezultaty), oczywiście trzeba napisać dobre CV, tak zeby stworzyć dobre i prawdziwe wrażenia. Byłem zaskoczony bardzo miłymi i kulturalnymi odmowami, bo albo że brak doświadczenia, albo że potrzebują od razu. Jak w polsce rozysłałem Cv na praktyki (darmowe) nie było prawie żadnego odzewu. Z tego co słyszałem Szkoci są ok, wiec mam nadzieję, że sie nie zawiodę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
[email]
hej Mejk! chcialam zapytac o Twoja prace w szkocji. wybieram sie tam w polowie czerwca w tym roku, ale mam wiele pytan i watpliwosci.bylabym bardzo wdzieczna gdybys mogla mi na nie odpowiedziec.oto moj mail ka.jo interia.pl,gdybys przyslala mi kontakt do siebie to wysle Ci pytania. pozdrawiam
[email]
czy może sz mi powiedziec w którym miescie byłes?
czy może sz mi powiedziec w którym miescie byłes?
bardzo proszę wszystkich aby w jak najdokladniejszy sposob i na ile to mozliwe sprawdzali oferty pracy. Moja prosba nie bierze sie z niczego. Jeden ze znajomych zostal oszukany nie przez obcokrajowca ale przez Polaka, ktory odebral mu wszystkie pieniadze i zostawil na "lodzie" w obcym miejscu, w obcym panstwie. Jeszcze raz - bądźcie ostrożni na maksa!
szukam chetnych do wyjazdu do grecji w ciemno czerwiec-lipiec,kontakt na [email]
Hej Ja bylem w tamtym roku na Cyprze Bylo rewelacyjnie polecam.
Wracam ponownie i w tym roku poniewaz bylem bardzo zadowolony
W razie jakichkolwiek pytan Prosze wchodcie na forum
!!! Praca Cypr
Tam odpowiem na wszelkie dodatkowe pytania
Przez ost. 2 lata bylem w sumie 9 miesięcy na wyspach-w Anglii i w Szkocji. Znajomość angielskiego - dobra. ale praca na farmie mi sie znudzila. Dasz mi namiary na te fabryke???
Nie moge znaleźć tego działu podaj namiary jak możesz albo strone:) thx
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |