NORWEGIA- kto może podzielić się informacjami??

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 105
poprzednia |
Cześć!

Witam wszystkich i zwracam się o pomoc do ludzi, którzy znają norweskie realia.
Mam możliwość wejścia we współpracę z norweskim przedsiębiorcą- on chce żeby moja firma była podwykonawcą jego kontraktów.Czas nagli, czy wiecie może jakie i gdzie załatwiać pozwolenia na pracę dla moich pracowników?Czy to strasznie zawiła procedura, czy też da się przez to przebrnąć?
Wielkie dzięki za każdą pomoc
No jak to?
Nikt nie pomoże?
Dajcie jakieś wskazówki, please
Chetnie bym pomogla ale nic nie wiem
przepraszam:(
i pozdrawiam
Nic sie nie martw norwedzy sa bardzo uczciwymi ludzmi. Jesli chodzi o formalności nie moge pomóc
Być może mogłabym Ci jednak pomóc. Jeżeli potrzebujesz człowieka, ktory jest w Oslo, operuje polskim i norweskim. Możliwe, że jest on w stanie załatwić sprawy proceduralne na miejscu w Norwegii i być przydatnym w jakiś sposób. Skontaktuj sie ze mną [email]
a jaką pracą byś się tam zajmował? ja i moja przyjaciółka chcemy wyjechac w te wakacje na jakies 2-3 miesiace, moze znalazłybyśmy prace u Ciebie?daj znac na mail [email] z góry dzięki za jakieś info
Napisz szczegóły - sądze , że Ci jestem w stanie teoretycznie pomóc.
Michal
poza tym jestem często w Oslo:)
cześć, więc z pozwoleniami na pracę nie ma aż takiego wielkiego problemu, możesz je załatwić tu w ambasadzie tylko to jest płatne ok. 300 złotych! a na miejscu za darmo, tam idziesz po prostu na policje i ci wszystko mówią. wypełniasz formularze, które niestety mogą być po norwesku ale oni są bardzo pomocni. i potem wysyłają je do jakiegoś głównego urzędu ( zależy gdzie jesteś) i rozpatrują, przeważnie pozytywnie. aha i to nie jest pozwolenie na pracę tylko na pobyt, i wystawią ci na tyle ile potrzebujesz chociaż nie jestem pewna czy max. to 4 miesiące, oczywiście potem można przedłużać. generalnie super kraj, wszystko legalenie trzeba załatwiać, strasznie uczciwi ludzie, aż szok że dzieli nas od nich zaledwie 24 godziny drogi a zupełnie inny kraj inne myslenie. pozdrawiam
Poszukuję pracy w Norwegii. Proszę o kontakt jeśli jest ktoś, kto może pomóc: [email]
Macie jakieś możliwości załatwienia pracy w norwegii tak na 3 miesiące dla 2 osób?Jakieś kontakty albo namiary??Kontakt ze mną [email]
czesc widze ze sie na tym znasz,czy jestesm moze w Norwegii? ja tu siedze od jakiegos czasu i rozgladam sie za czyms legalnym dla mnie lub mojego chlopaka,znasz moze jakies stronki z ofertami? interesuje mnie rejon Oslo, pozdrawiam Magdalena
jesteśmy studentami ekonomii i chcielibyśmy wyjechać na wakacje do pracy w Norwegii, poszukujemy pracy w rolnictwie itp. jeżeli ktoś zna jakieś namiary lub mógłby załatwić nam prace to prosze o odpowiedź na [gg] lub na poczte [email]
czy masz moze namiary na jakas prace w norwegii?bylabym wdzieczna za pomoc.
[email]
Witam.
Pytałeś w lutym o możliwość współpracy z norweskim przedsiębiorcą jako podwykonawca.
Mnie ten temat również interesuje i nie wiem jak to ugryźć.
Czy masz już jakąś wiedzę na ten temat ? i czy mógłbyś się nią podzielić ?
A może ktoś z Forumowiczów wie jak można legalnie wystawić fakturę za wykonaną pracę w Norwegii ?

Pozdrawiam

Krzysztof
jesli ktos mialby namiary na jakas prace w Norwegii od lipca to baaardzo prosze o [email]
powstala nowa grupa dyskusyjna oraz serwis informacyjny dla Polakow chcacych sie uczyc jezyka norweskiego, zainteresowanych kultura norwegi,zamieszkalych w Oslo i dla tych ktorzy sie tu w najblizszym czasie przeprowadzaja. Tutaj dowiesz sie o "zasadach" mieszkania, pracowania i generalnie zycia w Norwegi. Uzyskasz odpowiedz na pytania o jezyku norweskim, kursach norweskiego, sposobach znalezienia pracy w norwegi a takze jak postwic swoje "pierwsze kroki w Norwegi" czyli pozwolenie na pobyt, co to jest oppholdstillatelse itd.
oto link do strony:

http://groups.yahoo.com/group/norweski/

zapraszam i pozdrawiam
Klaudia (oslojente)
nie wszyscy sa uczciwi,,, moj szef akurat jest pazerny i stara sie mnie oszukiwac na kazdym kroku- tak jest w malych firmach( ale nie we wszystkich) szukam pracy gdzie indziej poniewaz nie mam zamiaru sie psychicznie wykonczyc przez jakiegos debila
czesc, przeczytalam wasz "apel", rownież poszukujemy mozliwosci pracy w norwegii, jezeli bylibyscie w stanie nam pomoc, bardzo prosimy o kontakt [email]
Czy jedzie ktoś na truskawki do Norwegi,być może jest wolne miejsce.Pojade! czekam [email]
Może pomożesz mi w wyjechaniu z Polski do Norwegi.Potrzebuje kogoś kto umie się juz odnaleść tam.Dzięki [email]
Mieszkam od 11 lat w Norwegii, poprzednio 7 lat w Szwecjii.Znam obydwa jezyki. Czesto przebywam w Polsce. Posiadam nie malo iformacji. Moge pomoc w wielu sprawach na miejscu (w Norwegii okolo 70 km od Oslo).

Aby zapewnic sobie dobry start w Norwegii nalezy uzyskac zezwolenie na prace. Niestety, aby je otrzymac, trzeba uprzednio znalezc sobie pracodawce. Pracodawca na ogol sluzy dalsza pomoca w zalatwieniu formalnosci. W przeciwnym wypadku mozna to zalatwic samemu jeszcze bedac w Polsce, lub po przyjezdzie w Norwegii.

Fachowcy(udokumentowani) tacy jak:murarze, ciesla,stolarze budowlani itp
na ogol nie maja problemow ze znalezieniem pracy.Oczywiscie- czym lepiej zna sie jezyk norweski, tym lepiej.

Jesli chodzi o wspolprace dwoch zakladow pracy musialabym znac wiecej szczegolow.
byc moze mogłym ci pomoc napisz mi swoj e-mail to sie odezwe
Witam! Szukam wszelkich informacji na temat możliwości podjecia pracy w Norwegii jako pielęgniarka. Będe wdzięczna za każdą podpowiedż.Justyna
Czy inżynier leśnik (angielski podstawowy) ma jakieś szanse na pracę w Norwegi lub Szwecji
A ja jadę tam jako pracownik polskiej firmy czy coś muszę załatwiać?Zgłaszać na policji?A jak z pracą dla leśników-może się orientujesz?Napisz jak możesz na [email]
chcialabym nawiazac z toba kontakt.

serdecznie pozdrawiam Krystyna
Witam

Czy mogłbym Cię prosic o kontakt. Chciałabym nawiazac kontakt w celu porozmawiania o kilku sprawach nurtujacych mnie . Czekam na kontakt.

Serdecznie pozdrawiam Krystyna
szukam pracy dla mojego męża lub dla mnie w norwegii w przetwórni ryb, bo słyszałam, ze można tam dobrze zarobić. Mamy po 30stce. i problemy zkredytem bankowym w polsce. moze możesz mi pomóc. moj mail [email]
jesli znasz angielski moglabym Ci pomoc.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 105
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa