Holandia bez paszportu??????

Temat przeniesiony do archwium.
CZY KTOŚ ZNA MOŻE JAKĄŚ FIRMĘ, KTÓRA ZAŁATWIŁABY MI WYJAZD NA WAKACJE DO HOLANDII BEZ NIEMIECKIEGO PASZPORTU?
Niema takich firm chyba że na czarno, poważne firmy tego niepraktykóją, legalnie tylko przez polską firmę która ma kontrakt w Holandi PA
A po co Ci niemiecki paszport? Jedziesz z polskim, idzeisz do odpowiednika "urzedu miasta" (Gemeentehuis) prosisz o naklejke do paszportu, ktora umozliwia Ci podjecie pracy w ciągu pół roku, zalatwiasz numer podatkowy odpowiednik "NIP" (sofinummer) i szukasz pracodawcy.

PS: nie placisz ani centa, i wszystko dostajesz bez problemow.
[email]
Czy moglbys cos wiecej powiedziec jak zdobyc taka "naklejke" i jak poprosic o nia w w urzedzie i czy to naprawde jest mozliwe bo nie chcialabym tracic czasu i pieniedzy (przedewszystkim) zeby w Holandii dowiedziec sie ze takie cos jest nie mozliwe.
a to ciekawe bo tak jakos od pietnastu z gora lat o zadnych naklejkach w gemeentehuis i do tego z sofinummer tak na dziendobry to to nieslyszalem.
a moze gemente gdzie mieszkam jest inne od pozostalych.

met vriendelijke groeten,

nappy podroznik.

p.s. to nawet bylby niezly pomysl z ta wklejka w paszporcie.pozyjemy zobaczymy
Poszukuje pracy w holandii ale niemam paszportu niemieckiego
Jedynie osoby z paszportem UE lub osoby z pozwoleniem na pracę mogą pracować w Holandii. Otrzymanie pozwolenia na pracę jest długą i uciążliwą drogą, której biura pracy się nie podejmują. Wyjaśniam: mówiąc o paszporcie UE, mam na myśli paszport UE z jednego kraju należącego do Unii Europejskiej sprzed przystąpienia Polski do UE.
oto firmy zajmujace sie zatrudnianiem polakow na polskich paskach: euroservis,van koppen&van eijk,otto.
Witam@ Czy ma pPan moze jakis kontakt do takich firm w Polsce ktore zatrudniaja ludzi w Hoandii? Bardzo prosze o odpowiedz! Pozdrawiam
Zabek nie lej wody hahahaha Pozdrawiam
mozesz wiecej mi cos napisac o tych firmach co zatrudniaja ludzi na polskich paskach,bo wlasnie tego szukam,od 4 lat jezdze do holandii ale nigdy legalnie,szukam czegos legalnego,a najbardziej czegos w miescie Den Haag bo tam mieszkam.......to moj adres mail [email] odpisz bardzo mi na tym zalezy
Witaj serdecznie. Podobno pracujesz w holadi bez paszpotru niemieckiego. Chciałabym w te wakacje pojechac na pare tygodni poprocować. Prosze o porade, jestem całkowicie ciemna z tego. Pozdrawiam pa
Temat przeniesiony do archwium.