Szkocja - Praca na farmie bądź przy taśmie :)

Temat przeniesiony do archwium.
31-58 z 58
| następna
Ja w czerwcu lece do szkocji do pracy na farmie... rok temu byly tam jakies dziewczyny i podobno było super... dobre warunki i uczciwy farmer dlatego lece z pozytywnym nastawianiem... Pozdrawiam i zycze szcześcia....
Wiekszość farmerów jest uczciwych. Możesz podać co to za farma (okolice, lub jak się zwie farmer) ? Jeśli go znam, skrobnę coś więcej.
hej zabierz mnie jak cos daj znac [email]
Hej! jakbys wiedzial cos wiecej to daj znac. Zabrałbym sie z Tobą. Czekam na kontakt [email]
Hej! jakbys wiedzial cos wiecej to daj znac. Zabrałbym sie z Tobą. Czekam na kontakt [email]
Też szukam pracy jak masz jakieś namiary to napisz [email]

Pozdrawiam
Też szukam pracy jak masz jakieś namiary to napisz [email]

Pozdrawiam
hej pracuje wlasnie w Szkocji i goraco polecam!Jestem obecnie w Dundee- tu prace jest duzo latwiej znalezc niz w przeladowanym Edynburgu.Mezczyzni moga pracowac w fabrykach(nawet ci ze slaba znajomoscia jezyka) a dziewczyny ktore znaja ang conajmniej na poziomie upper-intermediate sa bardzo chetnie zatrudniane w sklepach w centrum za stawke nawet 7-10£/h.Utrzymanie tez tansze niz w stolicy-wynajecie mieszkanie 40m jakies 400-500£ a w Edynburgu 2razy tyle.Samo Dundee tez fajne- w sierpniu mozna dodatkowo dorobic na food festival(i to niezle).w razie czego Szkoci sa naprawde przesympatyczni i zawsze chetnie pomoga.
witam
a mozesz opowiedziec czy jest mozliwosc znaleziena pracy w polsce juz ?
ew jakby Ci brakowalo tak ok 2 osob do mieszkania -> zglos sie do mnie
[email]
Za stawkę 7-10 funtów w sklepach to pracują managerowie i managerki a nie zwykli sprzedawcy. Poza tym Dundee nie jest na tyle atrakcyjnym ekonomicznie miejscem, zeby był tam taki dobrobyt jak piszesz. A food festival trwa bodajże raptem kilka dni.
Hej!! Zna moze ktos farme- A.G.M Frbes w Omchiekolo Dundee????
Czesc!
Pozwolilam sobie napisac do Ciebie bo mam pytanie. Czy macie juz tan cos nagrane czy dopiero tam macie zamiar szukac takiej pracy? Bo tak sie wlasnie sklada ze ja i moj chlopak tez mamy ochote pojechac i tez pasowal by nam koniec czerwca ale po prostu nie mamy gdzie. Skoro tak piszesz to czy jest taka mozliwosc zabrania sie z wami:) Pozdrawiam
Chętnie zabiore sie z wami. Planuje wyjazd z kolegą, ale od dluzszego czasu nie mozemy nic znalezc. Mozemy wybrac sie tam razem. bedzie raźniej. kontakt: [email]
Ja tez planuje sie wybracz do Anglii albo do Szkocji moze ktos z nami pojechac jezeli by ktos mial jakies fajne propozycje prosze pisac [gg]
Prosiłabym Cię o kontakt.rnMam zamiar jechać do Szkocji do pracy.rnMam parę pytań. Proszę o odpowiedź - Basia
[email]
Hej szkotak20 odezwij sie domnie

moj mail to [email]

pozdr
ghghghg
hej ludziska :) tez wybieram sie do szkocji z kumplem w polowie czerwca.gdyby ktos cos wiedzial o pracy to pliss pomozcie :) [email]
wiecie co? a ja jade prawdopodobnie do Anglii i szukam kogos kto poleci ze mna samolotem bo sama sie boje :P
A ja postawie na zywiol i pojade do szkocji w ciemno, jeszcze sie zastanawiam gdzie, pojade po 10-tym czerwca i sie okaze czy sie uda ale jestem pozytywnie nastawiony. Wszedzie lepiej niz w polsce za te zarobki hehe. Jak ktos by jechal z gliwic lub okolic moze bym sie tez zabral chetnie bo tak razniej bedzie, jak cos prosze pisac na maila: [email] pozdro :)
Też chciałbym wyjechać do pracy na wakacje jak będzie cie mieli jakieś namiary na prace to dajcie znać [email]
czesc:)rnrnmam pytanie na jaka farme sie wybierasz i dokladnie kiedy pozdrawiam prosze odpisz mi na mail [email]
Witam, mój mąż szuka pracy na farmie w Szkocji, możesz podać jakiś namiar , proszę?
Jezeli macie w planach wyjazd do Szkocji albo generalnie na wyspy nie zastanawiajcie dlugo. Ja zaryzykowalem w 2005 roku u jestem tutaj do tej pory. Najlepsza decyzja w zyciu... od momentu gdy rzucilem palenie:). Sporo pomocnych informacji znajdziecie na www.rosman.info
Wolfgar a gdzie mieszkasz? jade do Edynburga niebawem.
potrzebuję pilnie pomocy wyjeżdżam w ciemno w tym kraju nie da się już żyć pomóżcie
ALLANHILL - FARMA - TRUSKAWKI - SZKOCJA - ST. ANDREW'S
ja jako zeszłoroczny tymczasowy farmer na farmie Allanhill potwierdzam słowa poprzedniczki. nie bez przyczyny farmę nazywaliśmy AllanHell ;) drugi raz w to miejsce w życiu bym nie pojechała i Wam też odradzam: NIE BĄDŹCIE TANIĄ SIŁĄ ROBOCZĄ TOMA I LENY! ten 1. to menadżer farmy, a Lena- dziś już jego żona, zajmuje się "administracją" na farmie.
a teraz kilka argumentów, dla których stanowczo Wam odradzam:
1. wypłacają mniej pieniędzy niż sobie "picker" zapracował na polu- potrącają za byle co, byle tylko mniej zapłacić
2. system żółtych koszulek (takich, jak mają drogowcy), żeby "wyróżnić 3 najsłabiej zrywające osoby z grupy (dodam, że jest więcej niż 1 grupa). 3 razy pod rząd takie odblaskowe ubranie- out z pola i nie zarabiasz, a za camping płacić trzeba
3. jeśli jakiemuś supervisorowi zostanie przebita opona (z przyjaźni nikt tego raczej nie robi- 1 wniosek dla Was) lub ktoś (może nawet nie z farmy) coś ukradnie , zapłacą za to wszyscy
4. i może jeszcze o tych campingach wspomnę- Szkocja to b. zimny kraj nocami, dlatego bez ogrzewania obyć się mogą tylko morsy ;) w camp. ogrzewać można za pomocą gazu, który w zw. z tym, że służy też do podgrzewania wody- szybko jest zużywany, a kolejne butle kosztują- inaczej niż w zeszłe lata. rozwiązaniem może być farelka, która oficjalnie zabroniona była przez Toma- zauważona- była konfiskowana
5. poginanie na kolanach, noszenie ciężkich koszy, praca w megadeszczowe dni- to na pewno nie sprzyja zdrowiu
chyba więcej wymieniać nie muszę, wyścig szczurów był, zwłaszcza między narodami. Polacy (z wyj. usługującej Tomowi i Lenie Kaśki) ogólnie w porządku byli- tylko ze względu na nich i ładną Szkocję można było tam wytrzymać.
a Szkoci są b. przyjaźni (dla sprostowania: Tom- Anglik, Lena- jakaś ze wschodu... z trudem powstrzymuję się od epitetów, eh)
Praca przy tasmie jest bardzo monotonna ,nie mozesz od niej od tak sobie odejsc np.do wc musi CIE ZAWSZE KTOS ZMIENIC jeszcze pol biedy jak sie nic nie zepsuje,bo gdy sie zepsuje czasem trzeba pare ton przeladowac w innym miejscu tasmy do tego nie przystosowanym,byle by nie przy piecu do zgrzewania foli bo czasem produkt jest foliowany,a ftedy pot sie leje.Widzialem duzo ludzi i wiem ze praca jest ciezka i tylko dla wytrwalych i zdeterminowanych.
Temat przeniesiony do archwium.
31-58 z 58
| następna

« 

Praca za granicą

»

Praca za granicą