Belfast-Dzielnice

Temat przeniesiony do archwium.
Siemacie ziomki z Belfast aktualnie mieszkam na Carmel(Holyland) i szukamy nowego lokum i mam dlatego prosbee abyscie opisywali wasze dzielnice gdzie warto zamieszkac , czy jest cicho no i warto by miec sasiadow polakow. Aktualnie zastanawiamy sie na wschodnim belfastem ale nie wiemy jak tam jest. Z gory dziekuje.
mieszkamy we wschodnim. Przyjemne nowiutkie osiedle domkow off ravenhill - zaraz za ormeau parkiem. Jest tu cichutko i bezpiecznie. Zero dresow. Wiekszosc mieszkancow to mlodzi krawaciarze. Czysto, schludnie i ladnie. Polecam.
Wielkie dzieki za wpisik wlasnie tam zamierzamy sie ruszyc jest naprawde tanio, i chyba nic szczegolnego sie nie dzieje, tu gdzie mieszkami jest blisko do donegall i sandy row jak pewnie wiadoma niektorym ostatnio zastrzelili sklepikarza, a ja tamtendy otej porze jade do pracy rzeznia.
Mam nadzieje ze jeszcze moze ktos sie gdzies wpisze dzieks.
Mieszkalismy kiedys na donegall road niedaleko szpitala. Rok temu podczas wakacji. Wtedy rowniez kogos tam zastrzelono. Byly tez przypadki podpalen mieszkan i samochodow. Rzeczywiscie beznadziejna okolica. Masa glupich ludzi tam mieszka. W nocy wykopali nam drzwi, tak, ze musielismy wymieniac zamek. Raz obrzucili nas balonami z woda. Idac tamtedy zawsze mialem oczy dookola glowy. W koncu opuscilismy ta okolice. Tutaj wzdluz Ravenhill jest w sumie spokojnie, choc czasami zdarzaja sie jakies porachunki miedzy miejscowymi w pobliskich osiedlach protestanckich (blizej albert bridge). Klika miesiecy temu przestrzelili facetowi kostki, kolana i dlonie. Na pewno nie bez powodu :o)
czesc chlopaki ,ja wlasnie mysle o zmianie otoczenia (teraz mieszkam w okolicach szpitala :P) moze ktos z bywalcow ma do wynajecia pokoj niedaleko centrum (city hall) ,jezeli znajdzie sie ktos taki to prosze o szczegoly na maila: [email] Pozdrawiam
Ja przegladm oferty kolo ravenhill ale avenue czy posrodku albo blizej ormeu tam sa naprawde niezle domy,bo przy alber jest niefajnie.
ee, ravenhill ave jest dosc brzydka. Rzeczywiscie dalszy odcinek ravenhill road to bardzo ladna i spokojna okolica - szkoda tylko ze to dosc daleko od centrum.
zapomnij o polakach a mieszkania mozesz szukac w poblizu szpitala tu jest spokojnie aby nie na ulicy donegal; nara darek
Temat przeniesiony do archwium.

« 

FCE - sesja letnia 2005