Nie liczcie na Options Employment

Temat przeniesiony do archwium.
Jestem jesna z osób które wyjechaly 12 pazdziernika 2005 z firmy options empolyment do Anglii. Na poczatku pragne zawiadomic. NIE WIERZCIE TEJ FIRMIE!!! Ona po prostu w h.... leci, najwazniejsza jest dla niej kasa, a nie pomoc osobom poszukujacym pracy za granica.
Za podróz do Manchesteru (poczatkowo mialo byc Schefild, po drodze okazalo sie ze tam nie jedziemy) zwyklym autobusem musileismy zaplacic po 550 zl. Za taka sama cene moglibysmy rownie dobrze poleciec samolotem, i nie zmeczylibysmy sie tak podroza. W Manchesterze zostalismy zakwaterowani w jakichs przewilgoconych klitkach. Szef Flame kaze za te niby pokoje placic sobie 57 funtów !!! od osoby. Dodatkowo Flame pobiera oplate za dojazd do pracy 3.5 funta dziennie. Okazalo sie tez ze ponad polowa z nas przez pierwszy tydzien nie idzie do pracy. Options nie interweniowala, wzieli pieniadze a reszta ich nie obchodzi, teraz zapewne szukaja nastepnych jeleni. Wyplata ma siegac 120 funtow tygodniowo,po odliczeniu wszystkich oplat. W Polsce mozna spokojnie wiecej zarobic. Uwazajcie na te biuro, dla nich najwazniejsze sa pieniadze.
hm..., czegos nie rozumiem. To kto w koncu oszukuje: Options czy jakis Flame? Bo z tego co piszesz, to ten Flame bierze od Ciebie kase za wszystko. Rozumiem ze Options to posrednik u nas w Polsce, wiec nie ma prawa zabierac kasy za nic, ewentualnie za przewoz na miejsce pracy i za zlozenie formularza WRS w HO, jesli sie tym osobiscie zajmie i jesli reguly dotycza wszytskich jadacych. Jak zaplaciles za to jeszcze w Polsce, to musiales sie na to zgodzic, wiec nie wybrzydzaj, tylko na dugi raz sprawdzaj firme, czytaj umowy, itd. Nie bronie tutaj Options, ale wydaje mi sie ze bardziej powinienes narzekac i miec pretensje do tego Flame
Z busami to roznie bywa, ceny rejsowych oscyluja kolo 500 zl (np Sindbad). Samoloty sa tansze, ale jak kupujesz bilet co najmniej z miesiac wczesniej, a pracodawcy chca pracownikow czesto od zaraz i nei beda czekac az kupisz tani bilet.
hmm
NIe jest tam zle z tym flame, Ja wyjechalem do Hartlepool i jak na pierwszy start to jest ok. Przyjedzasz daja mieszkanie za 50 funtow, lejesz wode ile chcesz i ogrzewasz ile chcesz, ( czy to drogo czy nie to zalezy, znajdziesz mieszkanie i za 30 funtow -ale nie umeblowane! I juz tak nie bedziesz grzal, bo gaz kosztuje w h... . Powiem tak ze 50 zima jeszcze przejdzie, ale latem to jest drogo)
Powiem krotko, flame mnie nie oszukal, zalozyl konta itp, Jka nie chcesz pracowac , mowisz dziekuje i szukasz nowej pracy to wszystko. NIe ma problemu z zerwaniem kontratku.
Pieniadze sa male to fakt bo tutaj robie jako operator i nie ma juz nadgodzin, bez nadgodzin to nie pieniadze.... jedyni co moge odlozyc miesiecznie to 400 funtow :(
a z praca generalnie to tez nie wesolo, wszustko za najniza stawke 5,05f

»

Pomoc językowa