Czy polskie MBA w Anglii coś znaczy?

Temat przeniesiony do archwium.
Za dwa lata o tej porze pewnie będę miała dyplom MBA z informatyki w kieszeni, polsko-holenderski. Czy jest po tym szansa pracy w zawodzie w Anglii albo w Holandii? Ktoś z Was pracuje? Uznali dyplom?
Napewno w UK uznaja MBA - tylko czy prace dostaniesz to jest inna bajka. Ale zawsze mozesz sie starac. Przydalo by sie tez 5-6 lat doswiadczenia w zawodzie.
Cytat:
Przydalo by sie tez 5-6 lat doswiadczenia w zawodzie.

Dokładnie, tym bardziej, jeśli chodzi o informatykę - tu liczy się przede wszystkim doświadczenie, umiejętności, a dopiero później papier.
No już pracowałam parę lat, ale głównie na umowę-zlecenie albo o dzieło, a więc papiery nie jakieś mocne. Nie wiem, mam je przetłumaczyć czy po prostu poprosić o letter of reference? Moja uczelnia też nie jest chyba superznana na Zachodzie (wszib z Krakowa), choć chodzą słuchy, że już tam ktoś od nas pracuje. No a poza tym drugi rok MBA się robi w Amsterdamie, więc może Anglicy chętniej będą patrzyli na dyplom z logo uniwerku amsterdamskiego.
W ogóle nie MBA chciałam napisać tylko MSc, chyba miałam zamroczenie jak to pisałam.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę