Nie polecam tej agencji. Szczególnie uwazajcie na ogloszenie dotyczace pracy w fabryce lekow w Anglii. Nawet najwiekszemu wrogowi nie zycze zeby sie tam znalazl.
Warunki zawarte w ogloszeniu w nijak maja sie do rzeczywistosci.
Wszystkie umowy podpisywane sa z angielska agencja o nazwie Simply Employment.
Praca jest nie przez 10 czy 12 godzin jak w ogloszeniu, tylko po 8. Czasami (rzadko) zdarzaja sie nadgodziny (nie wiecej niz dwie).
Godziny pracy tez nie sa sztywno ustalone (w ogloszeniu od 6 do 14:00 plus ew. nadgodziny), natomiast w rzeczywistosci ludzie pracuja rowniez na zmiany wieczorne (od 16:00 do 24:00) i nocne, oczywiscie za ta sama stawke i nie mozna sie nie zgodzic.
Z pracownikami z agencji pracuje nijaka Iwona Guz, ktora w jakis sposob wspolpracuje z agencja Simply Employment Ltd.
Otoz Iwona zachowuje sie tak jakby byla co najmniej tak wazna jak krolowa brytyjska, straszy pracownikow zwolnieniem z pracy (niemal codziennie) i wprowadza atmosfere terroru. Dochodzi do sytuacji kiedy ludzie zaczynaja donosic na siebie nawzajem byleby sie tylko Iwonie przypodobac co sprawia ze atmosfera jest nie do zniesienia.
Jezeli z jakiegos, tylko sobie wiadomego powodu, owa Iwona zapragnie Was zwolnic to wylatujecie z miejsca. Nie pomoze Wam dobra opinia u supervisor-ow fabryki, ani panowie z Simply Employment, ani tez sama pani Ewa Palider.
Co wiecej fabryka nie moze Was zatrudnic przez najblizszych 12 miesiecy, poniewaz jest powiazana takim kontraktem z Simply Employment.
Sama fabryka zatrudnia bezposrednio bardzo duzo Polakow, ktorzy maja oczywiscie lepsze stawki, dodatki za prace w godzinach wieczornych i nocnych, wszystkie swiadczenia socjalne.
Podaje nazwe i adres tej fabryki poniewaz wiem ze maja wakaty:
Wasdell Packing Ltd, Upper Mills Estate, Bristol Road, Stonehouse, Gloucestershire GL 10 BJ.
Ja niestety nie moge skorzystac gdyz nie moga mnie przez 12 miesiecy zatrudnic.
Jeszcze raz szczerze odradzam wspolprace z ta agencja, stracicie czas, pieniadze i nerwy.