Praca w Irlandii lub Szkocji

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Pod koniec czerwca mam zamiar wyjechać z narzeczoną do pracy.
Ale gdzie to jeszcze nie wiemy.
Cały czas szukamy.
Wachamy sie miedzy Irlandia a Szkocją.
Mógłby ktoś cos doradzić i podać jakies namiary na firmy wysyłające właśnie w te rewiry:)
Gdzie najłatwiej znależć prace w razie wyjazdu w ciemno?
Może też ktoś by chciał się dołączyć do wycieczki:P
czekam na info [email]
praca sezonowa też może być chociaż planujemy się troche zasiedzieć( rok może 2, góra 3, w porywach do 4:P)
Nie ma ZADNEJ reguły gdzie najłatwiej znaleźć pracę podczas wyjazdu w ciemno. A nie mając tych przynajmniej 600 funtów w kieszeni (na 2 osoby), jakichkolwiek angielskich referencji, znaczacego dościwadczenia/jakiegoś fachu, języka na poziomie wystarczającym na rozumienie BBC, na przykład takiego artykułu:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/5022558.stm

lepiej się poważnie zastanowić zanim się wyjedzie.
Z angielskim nie jest najgorzej.

Poda któs może jakieś firmy zajmujące się wysyłaniem ludzi do Irlandii lub Szkocji.
Bardzo prosze

Jak nie to przyjdzie nam zaryzykować:(

Chcemy wyjechac pod koniec czerwca więc nie ma za dużo czasu.
Chciałbym też wiedzieć do jakiego najlepiej miasta jechać?
W Szkocji bądź Irlandii.

Bardzo prosze o informacje!!!!!!

PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Nie ma zadnej reguly do ktorego miasta. Jeden powie, ze najlepiej do Edynburga, drugi, ze na zachod Irlandii.
Tez sie nad tym zastanawiam:), najgorzej ze skonczylem studia i bedzie to moja pierwsza powazna praca. W sumie na pieniadzach nie zalezy mi tak bardzo jak nad podszlifowaniem angielskiego ( przede wszystkim akcentu, bo czysty angielski w wykonaniu native jest dla mnie blegotem :) . Czemu nie na Szkocje lub Irlandie bym sie w ciemno pisal:D, daj namiary na siebie gg czy skype to pogadamy:)

W sumie myslalem o workuk programie, w opcji drugiej do kolegow i znajomych (ale ci juz "wyzej sraja niz dupe maja) wiec wole sie trzymac z daleka, hehe

Pozdrawiam
moje [gg]

Przykladowy termin 7.07.2006

Do Edynburga- bilet z Gdanska 2 osoby 649 zł wiec nie najgorzej

Na 90 procent wybieramy ten termin i te miasto. Szukamy teraz jakiegos lokum i pracy.
Ma ktos moze jakies namiary na firmy zatrudniajace w tym miescie badz okolicach???????????Oraz na jakies tanie lokum.

Z góry dziekuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"wahamy się"! nie "wachamy!" TO STRASZNY BŁĄD ORTOGRAFICZNY!! Irlandczycy też zwracają uwagę na ortografię! point out...
Tanie lokum w Edynburgu ? Na to bym zbytnio nie liczył. Może gdzies na peryferiach...
Czesc!Wlasnie wrocilam za Szkocji i powiem Wam ze nie jest tam najlatwiej.Szkoci sa ,moim zdaniem,troche mniej chetni do zatrudniania obcokrajowców niz np.Anglicy czy Irlandczycy (bylam wczesniej w Anglii i w Irlandii).Nie chce powiedziec przez to ze są niemili itd.są moze troche mniej otwarci...?Nie wiem czy polecilabym Wam Szkocje.Jesli chcecie zobaczyc cos naprawde pieknego,jezdzie tam ale nie wiem czy znajdziecie prace.Mam nadzieje ze zadnego zwolennika tego uroczego kraju nie urazilam moją wypowiedzią.To tylko moje zdanie na podstawie moich doswiadczen.
Pozdrawiam!!!!
A mogłabyś cos doradzić??

Chcemy wyjechać na początku lipca.
Bardzo prosze o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czesc!rnrnalla odezwij sie do mnie na [gg] bo chce pogadac o szkocji :) rndzieki
Czesc!Nie wiem za bardzo jakich porad oczekujecie... Nie wiem co umiecie robic?Ale wiem ze w kazdej malej miejscowosci czy nawet szkockiej wsi bardzo potrzebują facetów którzy znają sie na pracy tzw."zlotej raczki".Na wsiach zwykle nie ma takich osób a tym ktorzy mieszkają w miastach nie oplaca sie dojezdzac gdzies daleko.A dla dziewczyn jest duzo pracy w prywatnych domach przy sprzątaniu itp.Mimo to najlepiej jest chyba jednak pojechac do duzego miasta.Ja bylam w Aberdeen i myssle ze spokojnie cos sie tam znajdzie.Tyle ze ciezko sie tam z Polski dostac!!!Skorzystajcie z pomocy "JOBCENTER Plus".Sporo moich znajomych dzieki ich pomocy znalazlo prace.A na ile chcecie jechac?
Pozdrawiam!!!!
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę