fabryka suszarek bebn. (halifax)pracowal tam ktos?

Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 575
Tez mam wyjazd ze szczecina na 14.09, jestem spod legnicy. Przeslij mi swoj nr tel na gg to sie ugadamy. Z gory dzieki. Pozdrawiam >Dawid< [gg]
oszukali bo zaczniemu prace w polowie wrzesnia wiec za wrzesien nie bedzie premii ogolnie wszystko sie zgadza. bede pracowac na nocnej zmianie. mamy wolne 3 dni w tygodniu. pracujemy od pn- czwartku.
za 5.45 na reke slyszalam ze na nockach jest lepiej wiec moze nie bedzie zle.
NO WITAM WSZYSTKICH CO 14-GO JADĄ DO SZCZECINA. JAK WSZYSCY MAM WĄTPLIWOŚCI, ALE SPOKO BĘDZIE NAS DUŻO... :) WALE SAMOCHODEM, JAK JEST KTOŚ Z OKOLIC WŁOCŁAWKA TO ZAPRASZAM NA [gg] . JA TAM MYŚLE ŻE BIEDZIE GICIOR!! SPOKO PANIE I PANOWIE. PORADZIMY SOBIE. [email]
Witam, mi tez przysłali kontrakt, czy ktoś jedzie do Szczecina na 14 wrzesnia z Lublina lub okolic?????????????????????????
Pozdr.
hej

przeczytalem wszystkie posty. szczerze powiedziawszy rece sie same zalamuja, gdy czytam niektore z nich... no ale i tak bywa... mniejsza o to :)

jestem z lodzi i wyjezdzam 14 wrzesnia. jeszcze nie wiem jakim srodkiem transportu dostane sie do szczecina, wiec moze jest ktos kto rowniez wybiera sie z lodzi lub bedzie przejezdzac przez lodz?

w kwestii ubezpieczenia i karty E111 (obecnie EKUZ).
byc moze nie wszyscy moga uzyskac taka karte (tak jak np ja). generalnie ubezpiecznie jest potrzebne glownie na czas przejazdu i okres kilku dni (do rozpoczecia pracy). potem oczywiscie obejmuje nas ubezpieczenie, ktore jest oplacane na normalnych zasadach w anglii.
wedlug mnie nie bylo informacji, ze E111 jest obowiazkowe (oczywiscie moglem cos przeoczyc), ale lepiej jednak byc ubezpieczonym. czyz nie? przez te kilka dni moze sie sporo wydarzyc.
ja postanowilem po prostu wykupic ubezpiecznie turystyczne w towarzystwie ubezpieczeniowym. na te kilka dni bedzie to koszt na pewno poniezej 40zl. pieniadze male, a korzysc w razie wypadku lub innych nieszczesc (oby nie) ogromna. polecam tym, ktorzy tak jak ja nie moga miec E111 :)

ps.
frienemy. solide info. dzieki.
za godzine wyjazd do szczecina... trzymcie za nas kciuki...
mam nadzieje ze bedzie GIT, jak tylko bede miał dostep do neta to sie odezwe.
pozdrawiam wszystkich wyjezdzających!!!!!!!!
narka :D
witam wszystkich crossleemaniaków:)czy po wpłaceniu 410 za przejad dostaliście jakies potwierdzenie od a.lewandowskiej??pozdrawiam
czesc dostala potwierdzenie mailem,tych z netem w domu,nie wiem czy jedzie ktos z gazety,bo podobno tez tam mieli sie oglaszac
ja bylem w tej fabryce i jest roznie zalezy na jakie stanowisko sie zalapiecie sa lepsze i gorsze prace jak chca zrekrutowac 300 osob to chyba chca wymienic cala zaloge na polakow
jedzie ktos kielc lub okolic 14 wrzesnia? ja wciaz kminie decyzje o tym wyjezdzie, nie ma kokosow licze ze kolo 550-600 funtow miesiecznie do reki, to malo, bylem rok na wyspach i 50 funtow za mieszkanie ktorego nie widze i nie moge wybrac to katastrofa, w londynie sa po 35 /45 na tydzien, w dobrych warunkach , choc trzeba poszukac i przypasowac , a nie wiazac sie z kims w ciemno ,nie wiadomo jacy ludzie beda mieszkac czy konfliktowi itd,a zmienic sie nie da , transport autokarem 410 :/
mam ciezki orzech do zgryzienia
to nie jest wyjazd obowiąkowy kto nie chce jechać nie musi:) jeślio zarobisz 550 600ł wpolsce to radze zostać, a mieszkania za 35ł czy 45 to chyba w londek zdrój takie ceny widziałeś. pozdrawiam pa
Czasy sie kokosalnie pozmienialy:
...'w Londynie sa po 35/45 na tydzien, w dobrych warunkach'- Co ty??? dzisiaj to NIE znajdziesz mieszkania w Londynie za 35/45 na tyg. Wejdz na www.gumtree (najblizsze miasta to Leeds/Bradford/Halifax)-znajdz tam nawet cos za 35/45. Trzeba wszystko dobrze przeliczyc. Jak nie masz pracy w Polsce to jest latwiej sobie odpowiedziec - jak masz - to jest inna sprawa.
mieszkalem za taka kwote , najwiecej placilem 45 funtow londynie , zwsze udalo sie znaleaz taniej , warunki naprawde dobre,dlatego na spotkaniu cena 50 funcikaow mnie przerazila
ja dostelm posade jako general operative, czyli bedzie to praca na lini najpewniej
kumac sie jak ktos jedzie z kielc!!
wiem ocb.
kiedys regularnie przegldalem gumtree, i widzialem na niej pokoje dzielone w londynie zaczynajce sie od 50 funtow.
inaczej jest na miejscu na sklepach ogloszenia sa najlepszym zrodlem informacji,
idziesz ogldasz mieszkanie, fajne bierzesz nie to nie :)
depotyzty w wiekszosci za nastepny tydzien , zwracalne po rezygnacji
zreszta z kazdym mozna sie dogadac , nie ktorzy chcieli depozyty za 3 tygodnie ,ale dalo sie znizyc do tygodnia
Teraz w Londynie jest takie zapotrzebowanie na pokoje, mieszkania, domy, ze az strach. Zobacz warunki na dzisiaj. Chociaz, ja to rozumie, i napisalam wyzej, ze jak 6 osob bedzie mieszkalo w jednym domku, to landlord bardzo dobrze na tym bedzie zarabial. Z jednej strony masz gdzie mieszkac - a z drugiej...
Generalnie, z wynajmem mieszkania, domu itp - to umowy powinny byc na min 6 miesiecy - wtedy masz jakies prawa. A takie z tyg na tyg - no mie masz zadnego prawa i jak landlord chce to cie moze wyrzucic kazdego dnia.
jedzie ktos ze swietokrzyskiego lub okolic?
ci co dojada jutor jak tylk obeda mieli mozliwosc to niech napisa na forum co i jak bo to baredzo przydatne info bedzie dla innych
ja tam jakos nie znalazlem w umowie ze jest wiecej niz 5.45/godz tylko poprawke dostalem taki zalacznik ze dostalem sie na backshift ale placa jak za dniowke
wyslalam juz do NFZ prosbe o karte wyslalam zaswiadczenie z UP ze jestem bezrobotna. zaznaczylam w druku ze potrzebuje karte bo jade do pracy stalej podalam date 14.09 i dostalam odpowiedz odmowna. bo oni uwazaja ze mi sie nie nalezy i sie chronia przed takim czyms. powiedzieli ze jesli bede jechac w celach turystycznych to mi dadza. wiec lepiej zaznaczcie ta opcje. poza tym uwazam ze nie maja racji bo zanim doajde do pracy to jestem w celach turystycznych i nie mam jeszcze ubezpieczenie wiec powinnam dostac . w poniedzualek sprobuje sie odwolac. a wy mieliscie juz jakies doswiadczenia z kartami???
jestem z warminsko mazurkiego tu dają karte od ręki, jestem ubezbieczony jako członek rodziny, nie wiem jak jest w przypadku bezrobotnych:)

czy wszyscy na 31 dostali potwierdzenie od a. lewandowskiej że wpłacili kasę za trensport???

pozdrawiam pa:))))
mass11 twoje nawoływania okazały się skuteczne, ja też jestem ze Świętokrzyskiego. Mam jechać 14 wrzesnia ze Szczecina. Ale tak właściwie to jeszcze się zastanawiam, bo jak ta robota ma być tylko przez 3 miesiące to potem może byc trudno znaleźć coś nowego - chociaż to by wypadało przed świętami więc może będzie dobrze. A jakby co to pewnie lepiej jechać z Kielc PKS-em bo pociąg to chyba jest tylko przez wakacje.
wyslalem siano 21 sierpnia i do dzisiaj nie dostalaem potwierdzenia wplaty zaczyna mnie to draznic
jechalem tym pks ale do gorzowa czyli 2 godziny krocej niz do szczecina-11 godzin
i rano mialem dosyc na zawsze jazdy autokarem
standard pks jest tragiczny , nawet podrzo do uk autokarem nie byla tak meczaca jak te 11 h w pks
jest jeszcze czas pomysle czy jest sens
jes wiele innych opcji wyjazdow do pracy w uk za te same pieniadze
czy wysyłaliście kopie kontraktu do crosslee czy biezecie je ze sobą??
no! to dzisiaj chyba pierwszy rzut jest pierwszy dzien w pracy! Ciekawe jakie mają wrazenia. Hallo? odezwijcie sie ! Pozdro dla pionierów :-)
firenemy wysyłałes im kopie kontraktu??
jeszcze dzisiaj nie poszli idą w środe bo dziś i jutro jest święto w anglii mój mąż tam pojechał więc wiem mieszka w bradford w samym centrum w wielkim domu razem jest ich 10 osób w domu mówi że fabryka fajna umowa do 30 listopada
dostaliscie potwierdzenie wplaty na autokar,tydzien minal i Lewandowska nic nie przysyla
ja nie dostałem:(
Hello. Rezygnuje z wyjazdu, ale nie z powodu rozmyslenia sie. Minelo troche czasu i uwazam ze nie jest to zla oferta. Problem jest natury osobistej. Chcialem zrobic to dla pewnej osoby i zwiazku z nią, ale okazalo sie ze znalazl sie ktos inny. Po 8 latach.Stracilem motywacje. Życie.
Temat przeniesiony do archwium.
331-360 z 575

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa