Opinie o agencjach pracy za granicą

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie! Proszę chętnych o podawanie informacji o agencjach pośrednictwa pracy za granicą ze Śląska. Bo mam zamiar wyjechać przez taką agencję, a mam dość już dowiadywania się o takich firmach. Jedni mówią tak, inni tak. Myślę że to pomoże ludziom. Więc jak chcecie, to wyraźcie swoje opinie. :lol:
a jaka to agencja :>
jeszcze nie wiem, jestem na etapie szukania. I już mnie głowa boli od tego wszystkiego!
Witam powiedz jaka masz agencje bo ja jestem prawie ze śląska i troszke ich znam z tamtad!! wiec jak cos masz konkretnego to podaj!!
Witam
Wszystkie nieuczciwe jak mozecie to przysyłajcie mi na e-maila [email]
Prowadzę czarną listę może ktoś się ocknie w porę. Pozdrawiam i zapraszam na stronę www.oszukany.prv.pl Ewa
Witam ponownie! Zna ktoś firmę ESPA z Krakowa? Proponują między innymi wyjazdy dla par? Wyjeżdżał ktoś z firmy ESPA?
Dodaję: poszukuję opinii o firmie ESPA z Krakowa, strona w necie: www.espa.pl, adres tej firmy: Biuro Informacyjno - Szkoleniowe ESPA, ul. Starowiślana 19 Kraków
witam, mam nadzieje że jesteś zorientowany w agencjach pracy ,a niedługo mam zamiar wyjechac przez 'work uk'czy masz jakieś informacje na ten temat czyba mają siedzibę w katowicach i jest to wyjazd praktyczno zarobkowy,jak możesz to daj mi odpowiez na maila [email]
nie było mnie, bo byłam na wakacjach. Sama kiedyś byłam w firmie TEE (Travel Exchange & Education) w K-cach, bo tak nazywa się firma, która oferuje wyjazdy pod nazwą workuk. Mnie osobiście nie spodobało się to, że trzeba im dać pieniądze za totalnie wszystko już na samym początku. Widział ktoś kiedyś, żeby np. dawać do biura aż 150 funtów, czyli aż 900 zł, żeby jechać z wybraną osobą razem??! Osobiście jednak nie słyszałam złych opinii na ich temat, więc sprawdź sobie jeszcze u kogoś innego. Nie chcę mieć nikogo na sumieniu.
proszę o opinię na temat biura ESPA z Krakowa, które organizuje wyjazdy dla par
ja z moim facetem tez chcemy wyjechac z biurem Espa. jak znajdziemy jakies info to damy znac, a jak ty cos masz to dawaj.papa
Mogę prosić o kontakt mail lub gg pary starającej się jechać przez Espa? Bo ja już podpisałam umowę (tzn. my) i mogę już więcej napisać, ale tez i mam więcej pytan.
dodaję: to było do: ewulka22
Witam. Firma, ktora podales jest zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia (do sprawdzenia www.kraz.praca.gov.pl). Jesli masz pokwitowanie wplaty i zastrzezenia do agencji to powinienes zglosic prawe do wydzialu kontroli zatrudnienia w Wojewodzkim Urzedzie Pracy (np. napisac oficjalna skarge). Niestety malo kto "kabluje" na nieuczciwe agencje dajac im tym samym mozliwosc nacaigania nastepnych ludzi w zwiazku z czym nieuczciwe agencje nadal maja ceryfikat i sa bezkarne.
juz gdzies o tym pisalam, ale polecam gowork.pl! chyba maja w myslowicach biuro. bylam z nimi w anglii, a potem na cyprze i wszystko bylo w porzadku. szybko, konkretnie, bez strachu, po zlozeniu podania najpierw rozmawiasz z konsultatem, a potem z samym pracodawca (w przypadku cypru). pracowalam i tu i tu jako kelnerka i wiadomo, ze w anglii lepsze zarobki, ale na cyprze - swietna pogoda caly czas ;) polecam wiec gowork.pl, bo ich sprawdzilam!
ja wyjechalam z firmy OTTO.niby taka znana...nasciagali ludzi a pracy nie bylo!!!malo tego wiedzieli,ze jej nie ma ale co tydzien zwozili ludzi!!!przez pierwszy tydzien siedzialysmy na domku(przynajmniej warunki mieszkaniowe byly w miare),bo pracy nie bylo, a oczywiscie za domek kasowali, takze jak w nastepnym tygodniu pracowalam akurat na wydatki.mi sie udalo ze dostalam prace w drugim tygodniu a inni wogole jej nie mieli przez caly czas prawie!!! serdecznie odradzam...firma OTTO do KITU...no a w Opolu to nawet nie powiedza w jakie miejsce jedziesz ani do jakiej pracy.informacje calkiem sprzeczne niz mowi w biurze posrednictwa.
witam. Jestem ze śląska i jak narazie słyszałam same dobre opinie od znajomych dotyczących pracy przez OTTO. Mam zamiar właśnie przez nich wyjechać. Pierwszy raz się stykam ze złą opinią. Jak to mówia jak nie spróbuję to się nie dowiem. Czy ktoś wie ile trzeba u nich czekać na odpowiedz od zapisania? jak długo to trwa?
Czy ktoś zna agencje
4Global
ul. Piłsudskiego 2/8 pok. 113
10-576 Olsztyn

tel. (089) 521 19 40
[tel]
Załatwiaja wyjazy do Angli ale dziwnie to wszystko wyglada.
Pozdrawiam Warto by bylo wymienic sie infomacjami na temat kazdej takiej niejasnej agencji zeby wyeliminowac nieuczciwe zagrania.
Znam to biuro, nawet mialam juz zlozyc w nim papiery, ale po dluzszym zastanowieniu sie zrezygnowalam. Szkoda mi troche tyle kasy wydac za posrednictwo. Chce jechac jako au pair do Anglii i zaczelam juz sama na wlasna reke szukac rodziny i to mi sie wydaje lepszym pomyslem...(bo mam kilka swietnych ofert). A jesli chodzi o ESPA to moja kuzynka pare lat temu jechala jako au pair przez to biuro i jest zadowolona, nie ma zadnych zastrzezen. Biuro spisalo sie dobrze, ale nigdy nie zagwarantuje ci super rodzinki, to juz trzeba sie samemu dogadac i wszystko ustalic z familia :) Zycze powodzenia :) Pozdrawiam
witam,chciałabym się dowiedzieć czy zna kto firme PPH SKAT - ARS S. C
Europejskie Biuro Pracy w Kielcach?czy są wiarygodni i czy warto z nimi współpracować?pozdrawiam
Także odradzam OTTO WorkFoce B.V. Byłam tam miesiąc z czego przepracowałam tylko 7 dni potem powiedzieli mi , że nie mają dla mnie pracy i dziękują mi ... zarobiłam tylko 200€ a wydałam tam na wyjazd koło 1000 zł czyli naet w pełni mi się nie zwrócił wyjazd . Już nie mówiąc jaką miałam pracę polecam wam stronkę www.ottopraca.bo.pl szczera prawda !!! OTTO to oszuści !!! Leczyłam schorzenia zawodowe zafundowane przez OTTO przez rok czasu !!!
osobiscie pracowalem dla 2 polskich agencji ale mialem tez do czynienia z kilkoma zagranicznymi sam jestem zwolennikiem poszukiwania pracy na wlasna reke jednak to sie wiaze z koniecznoscia zorganizowania sobie mieszkania i odpowiedniej techniki poszukiwania pracy zeby na dupie nie trzeba bylo siedziec zbyt dlugo dodam ze pracowalem w polowie krajow europy zachodniej choc nie wszedzie legalnie ( np szwajcaRIA) z polskich agencji pracowalem dlafirmy eurostar25 z oddzialem w gliwicach i choc nie jest to agencja ktora pobierala by oplaty za posrednictwo to sa to zlodzieje i okradaja niemal kazdego pracownika swojej firmy wiekrzosc interesow prowadza w holandii w okolicach tilburga biuro maja w belgii (do ktorego jest bardzo trudno dotrzec i skalda sie na to wiele czynnikow o ktorych nie bede tu wspominal ) wiec zasadniczo trudno cos zalatwic nawet na miejscu jedyny kontakt z przelozonymi to koordynator (hehe- tyle o nim) i kierownik holender pan jop ktory zawsze jest madrzejszy ( na szczescie nie odemnie znam 6 jezykow jestem obyty wiec potrafie jak to sie mowi ogarnac swoje sprawy niestety trzeba przyznac wiekrzosc polakow wyjezdzajacych za granice nie jest w stanie tego zrobic mowie to bez ujmy dla nich ale wlasnie na takich ludziach te firmy zeruja) wiec zasadniczo nie da sie nic zalatwic a to bywa bardzo frustrujace jest wiele przykladow ale nie o tym . mieszka sie w bungalowach czyli kontenerach 12m na 4 metry zwykle po 5 osob czasem 6 rotacja ogromna (dla przykladu na 500 osob mieszkajacych na kempingowisku po 2 miesiacach bylem jednym z najstarszych stazem) za to chorendalna cena 90 euro/tyg za luzko w "pokoju" 3/2 metry (pokoj w holandii mozna wynajac za200 euro na miesiac nawet w amsterdamie (wiem bo bylem z holandii zjechalem 4 tyg temu) plus prawie 20 euro za dojazd do pracy (w ten sposob splacja lizing za auta (hehe) ODRADZAM
nastepna w ktorej pracowalem to Axell biora w gliwicach , opolu gdzies jeszcze znacznie lepsza choc nie dla kazdego przynajmniej flota wpada tak jak ma wpasc chociaz majac stawke 2 euro wieksza niz w eurostar25 zarabialem dokladnie te same pieniadze (tez kradna) za mieszkanie 62.5euro obecnie nie placisz za dojazd do pracy wiec powinno byc grobo wiecej niz w poprzedniej a nie jest! polowa koordynatorow to dupki w sumie to zalezy jak sie dogadasz ale jesli jestes wymagajacy i chcesz miec wszystko zalatwione (tak jak ja) to pojawia sie problem sa po prostu leniwi gdy wymagasz stajesz sie klopotliwy pozbeda sie wtedy ciebie przy najblizszej okazji zwlaszcza kobiety (koordynatorki) to zwykle niedoksztalcone idiotki ktorym sie wydaje ze sa paniami twojego losu (moze oprocz Ewy)i robia ci laske we wszystkim zasadniczo tez srednio polecam chociaz w przeciwienstwie do tej pierwszej agencji jeszcze ujdzie dla zdesperowanych ok warunki rozne mozna trafic na mete pierwszej klasy mozna trafic do apartamentu bo sa i takie zalezy od szczescia ja je mialem inni nie ( placi sie wszedzie tyle samo)
z Otto jest bardzo podobnie tylko mieszkania to najczesciej rowniez bungalo czesto ludzie dojezdzaja do pracy ponad godzine co dziennie daje ponad 2 w samym aucie :/
osobisciepolecam lokalne agencje w holandii np tempo team jest jedna z najlepszych rowniez randstar jest niezla placa o wiele lepiej (wyplaty sa o wiele lepsze) i nie trzeba czekac kilku tygodni na pierwsze pieniadze (co zawsze sie zdaza w przypadku polskich posrednikow- a tak naprawde to tez nie sa polskie agencje one tylko rekrutuja w polsce) czasem do 6 tygodni co bywa duzym obciazeniem finansowym bo musisz miec przeciez flote na te pierwsze tygodnie lepiej zainwestowac je w jakis pokoj i pojsc do lokalnych agencji
w uk dobra agencja jest personel selection tez nie mialem z nia klopotu i flo jest od razu jednak nie wiem czy operuje poza east sussex (wojewodztwo na poludniu) w anglii najlepiej szukac samemu
wiecej pisac nie mam sily jest 4:41 rano :D
Ja pracowalem przez agencje pilot. Sa z programem concordia powiazani. Powiem tak. Praca ciezka - zajmuja sie wyjazdami na farmy - zalezy od pogody, ale zarobic mozna duzo jesli ktos dostanie akord, a czasami udalo sie nawet cos zwiedzic. Po drugie polecam bo kiedy plony byly slabe i skonczylismy prace przed zakonczeniem kontraktu, wyslali nas od razu na inna farme. Minus jak to w agencjach ze sa oplaty, ale jak staralem sie je zmniejszyc i na wlasna reke zalatwic to okazalo sie ze jeszcze wiecej by mi to wyszlo i nie mial bym ten pomocy. Polecam - autko za to kupilem lepsze niz sie spodziewalem ;] zgooglujcie "pilot concordia"
Pan NIEAGENCYJNY ma absolutną rację jeśli chodzi o pośrednictwa pracy w POLSCE to jest jakaś tragedia.JAWNE skurwysyństwo że się tak wypowiem. Moja przygoda np. z EXOTIC green zaczeła się tragicznie od pierwszego momentu. Wchodzę-babka żal,że przyszliśmy ze znajomymi się zarejestrować,później zwroty jak do śmieci DO SZMAT coś strasznego,a na końcu kiedy nie wytrzymałam i już zaczęłam się stawiać to zmieniła podejście i strugała miłą a W OCZACH WYPISANE ŻE CIĘ WYJEBIE... bez kitu... no nie mogę aż tego znieść.Takie szmaciurstwo totalne.NIEAGENCYJNY PAN ma rację w 100 % ... lepiej pojechać i samemu szykać pracy na swoją ręke albo przez agencję sprawdzone TAM JUŻ NA MIEJSCU NIGDY NIE POLSKIE. MAM STRASZNĄ DZIURĘ PRZEZ NIE. Wiadomo,że nie każda jest aż taka zła,ale wolę nie ryzykować. MAM PYTANIE DO PANA NIEAGENCYJNEGO----> MÓGŁBY PAN podzielić się na forum jeszcze jakimiś doświadczeniami w pracy zagranicą? Napisał Pan,że zna 6 języków xD ---> zajebyysta sprawa. Mógłby Pan opowiedzieć w jakich krajach pracował i co się mniej więcej tam ciśnie ? Z góry dziękuje,pozdrawiam i jeśli wszystko co Pan napisał to prawda to gratuluję odwagi i otwartości xD
Naczytałem się na forach tyle negatywnych opinii o polskich agencjach pośrednictwa pracy, że już nie wiem jak dostać bezpieczną pracę w holandii. Czy nie ostała się ani jedna uczciwa agencja? Czy lepiej dzwonić do holenderskich agencji, a jeśli tak to jest ich spis na jakiejś stronie internetowej?
ja osobiście polecam agencję "Megapartners", która jest z opolskiego, głownie oferuje wyjazdy do Holandii i Belgii, sam wyjeżdżałem dzięki tej agencji i jestem z niej bardzo zadowolony,dosłownie wszystko co oferują w swoich ofertach jest rzeczywiste, nie rządają żadnych wpłat na ich konto,jedyna opłata jaką się ponosi to jest dojazd pod wskazany adres do kraju pracy,do tej pory utrzymujemy ze sobą kontakt i wysyłają mi na e-mail nowe oferty pracy
A firma Otto to rzeczywiście taka zła firma? Już byłem zdeterminowany żeby pracować u nich ale jak sie naczytałem opinii negatywnych o nich i jeszcze muszę załatwić zaświadczenie o niekaralności na rozmowę kwalifikacyjną po angielsku (50 zł złotych) a Pani przez tel. powiedziała że gwarancji dać nie mogą że będzie praca dla mnie i żeby samemu się przypominać o sobie. Chyba więc zrezygnuję z usług tej agencji... Może zna ktoś agencje pracy z Trójmiasta, bo Megapartners jest trochę daleko...
do lakun: a gdzie ty sie tak napracowales przez te 12 dni?? zeby polecac agencje??? chyba reklama!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Au Pair

»

Pomoc językowa