Praca w Ocado

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |
Witam

Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia odnośnie pracy w Ocado w Hatfield ?
Firma SGI właśnie prowadzi nabór i chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej od osób mających już do czynienia z tą agencją i z pracą w Ocado.

Z góry dzięki za wszelkie opinie :)
hej ja tam pracowalam rok temu , ale tydzien wytrzymalam i sobie poszlam :)
znaczy ogolnie straszna harowka , do tego praca w - 10 stopniach ze kiedy wychodzilam na dwor na +20 to myslalam ze mi serce wysiadze , ogolnie sami Polacy tam pracuja o ile pamietam
Hmm czytałem że tam na różnych piętrach w zależności od towaru sa różne temperatury. Czy sa jakieś zmiany, czy też gdzie się człowiek załapie tam robi ??

Ps. SGI załatwiało Ci zakwaterowanie ??
A jakie temperatury panują na innych piętrach?
praca jak praca , temperatury rozne, zalezy gdzt ie sie robi ogolnie rozne poziomy 20st 12st 2,5st i -30st :) Ja robilem w cieplym teraz robie w 2,5st i wcale zle sie nie czuje. Ogolnie praca luzik, haruja tylko funciaki co nabijaja bonusy ale sa tez ludie tacy jak ja co sie zapisaly do zwiazku i leja na to co tam chca. Jeszcze nikogo nie zwolniono za opierdalanie sie a robi tam ponad 800 polakow. Ogolnie lubie te prace bo mam tygodniowo min. 260 funta a zazwyczaj z dodatkami wyciagam 330 f tygodniowo. Firma duza, znana, kontrakty bardzo dobre i zadnych agancji na posrednikach. Masa roznych stanowisk i mozna sie przenosic do woli a takze mozna sobie awansowac, ale polacy nie pchaja sie na stolki bo profity sa mniejsze niz odpowiedzialnosc jaka sie bierze. Jakby jakies pytania to podbijac.
Tyskie jest trudno dostępne w Otago...
GdW (gość)

Thx GdW za odpowiedź.
A jeśli można spytać, to może jechałeś przez SGI z Polski??? Jak załatwiałes sobie na pierwszy raz zakwaterowanie??

Będę wdzięczny za odpowiedź.
Bez zakwaterowania to lipa, jeśli ktoś jedzie pierwszy raz do UK. Raczej ani referencji, ani zbyt wielkich oszczędności na zapłacenie bondu/depozytu się wtedy nie ma.
od 23 X zaczynam pracę w Hatfield i szukam jakiegoś lokum, dajcie znać jakbyście coś mieli, please
arturwalulik mam nadzieję że znajdziesz lokum ale...... podpisałeś kontrakt na wyjazd nie mając zakwaterowania. A co jeśli nie znajdziesz nic do czasu wyjazdu?? SGI dało Ci może chociaż jakieś namiary gdzie szukać (wiem internet eheh)??
lokum w Hatfield to nie problem, jest masa ogloszen na sklepach i mozna dostac pokoj od reki. Gorzej z cenami bo to dosyc drogie miasteczko. taniej jest w Luton Welwyn Garden City i St Albans a nawet w Londynie. To wszedzie tam mieszka wiekszosc ludzi z Ocado. Co sie tyczy zatrudnienia to ja sie zatrudnilem juz bedac na miejscu. Byl taki telefon do Weroniki ktora rekrotowala, a teraz jest juz tylko oficjalna droga, z oficjalnej stronki.

Ocado nie jest jedyna firma w Hatfield. Ogolnie roboty tam jest masa Computa Center, Booker, DHL, T-Mobile, Next Generation Club, TK-Max, Tesco, w tych firmach pracuje masa moich znajomych i te firmy zatrudniaja po kilkaset osob.
tak jest praca z SGI, mam nadzieje że coś znajdę do mojego wyjazdu bo namiotu nie zamierzam brać ;), a propos jak szybko i tanio dojechać z Luton do Hatfield, jakies bezpośrednie autobusy, itp. ?
Również wkrótce rozpocznę pracę w Ocado, gdzie lepiej szukać zakwaterowania (lepiej czyli taniej i w miare dogodnie)?? Pracę rozpoczynam 30 października, a będę 28 lub 29 w UK. Jeśli ktoś ma wolny pokój, miejsce do spania to proszę dajcie znać [email]
Szukam również niedrogiego miejsca do spania w okolicach Hatfield (Ocado). Na miejscu jestem od 21.10.2006. Będę wdzięczny za każdą informację na adres [email]
autobusy z luton odjezdzaja spod wejscia na lotnisko masz tam national express do hatfield, staje na poludniu miasta kolo uniwersytetu. mozesz sprawdzic jaki numer na ich stronce.
WITAMrn PRZECZYTALAM TWOJA WYPOWIEDZ I MAM PYTANIE JAK ZALATWILES SOBIE PRACE W OCADO BEDAC W POLSCE? DZIEKI
Witam PanstwarnJa mam niedlugo spotkanie w katowicach z SGI mam zapytanie co jest na tym spotkaniu i jak znaleśc zakwaterowanie dla dwóch osób na necie szukam ale tu jest tylko mnostwo osób dopiero szukajacyhc zakwaterowania przeciez jak zajade to musze miec jakiś punkt zaczepienia jkieś lokum gdzie bede spal na przystanku co z tego e jest praca jak niem am mieszkania dziwna jest ta firma wszystkie inne załatwiają zakwaterowanie a tu nie ma takiej opcji...
Witam cie tez mam tam zacząc pracować ale dopiero mam jechac na rozmowe co jest ne tej rozmowie i jak jest z mieszkaniem tam w Hetfield bo przeglądam ale wszyscy tylko poszukują moze masz cos my szuiamy w dwie osoby wiec jak masz cos to napisz mi bedzie taniej z kosztami [email] duzo jest w luton ale trzeba dojezdzac
ja w poniedzialek wracam do hatfield i zaczynam szukac dla siebie nowego domu bo ze mna przyjezdzaja znajomi i bedzie nam za ciasno. Tak wiec pozbieram numery telefonow i pare namiarow na znajomych co maja pokoje. Postaram sie tu je wrzucic jak najszybciej. Ogolnie na waszym miejscu nie szukalbym zakwaterowania poprzez Polakow bo zwyczajnie wiekszosc na was bedzie chciala zarobic a ch.a zalatwia. Naprawde nie jest problemem zakwaterowanie. Na poczatek potrzeba glownie kasy. Tak by zaplacic kaucje (miesieczny czynsz) i za miesiac z gory. ta na oko w najgorszym wypadku zaplacicie 440 funtow. Oczywiscie sa tansze mozliwosci ale majac 400 funtow znajdziecie z latwioscia pokoj.
zapomnialwem dodac, ze mozecie znalesc mase ludzi z hatfield na gg od ktorych mozecie wyciagnac jakies wiadomosci. mi wlasnie wyskoczylo ponad 60 osob na liscie :)
GdW mam pytanko jesli mogę oczywiście :0rnMożesz mi powiedzieć na czym polegają dokładniej takie testy, które firma SGI prowadzi na spotkaniu rekrutacyjnym dla pracowników magazynu.rnBo jest napisane na stronie tak: " Testy te przeprowadzane są w języku angielskim i dotyczą przede wszystkim podstawowych umiejętności matematycznych oraz dokładności i precyzji także w warunkach presji czasowej."rnrnChodzi mi o to czy bardzo Cię magluja czy to taka formalność tylko???rnrnTak samo z językiem, czy ta rozmowa z pracodawcą w obecności nauczyciela języka angielskiego z Wielkiej Brytanii to tak jak na maturze ustbej ;) czy poprostu chodzi o to żeby kumac co do Ciebie mówią i coś potrafić odpowiedzieć???rnrnZ góry Ci będę nieeeeeeeezmiernie wdzięczna za wszelkie informacje.rnJesli chcesz to napisz tutaj a jak nie to na maila: [email] :)
testy to jakas ogolnie lipa. Na przyklad jest pytanie. Napisz ciag liczb w odwrotnej kolejnosci 9392726237. Naprawde wszyscy mysla , ze czegos nie rozumieja w pytaniu bo to niemozliwe by bylo takie proste. Ale oni tak naprawde tymi testami oddzielaja ludzi od debilow. Jak ktos byl juz w angli to kuma napewno, ze chociazby "czarni" maja z tym problem :) Ogolnie testy po angielsku. Ja sie rekrotowalem na miejscu wiec nie wiem jak to jest w SGI . znajomi mowili , ze to to samo. Oczywiscie rozmowa polega na tym by rozmawiac po angielsku. Zwykla rozmowa, choc glowy nie dam czy nie zrobia jakis testow. Ogolnie na wyspach jest zasada, ze chociazby to mialo byc ladowanie tirow to musisz znac angielski bo musisz zrozumiec szkolenie bhp bo firma bierze za ciebie odpowiedzialnosc.
Witam! Ja również jadę do Hatfield z dwoma znajomymi i będę pracował w Ocado. Na początek planujemy się zatrzymać w jakimś hostelu, znacie może jakieś adresy takowych?
Aja podpisałem umowę z ocado z damowym przelotem imieszkaniem(na tydzień).
Ale widząc poprzednie wpisy zaczynam się zastanawiać czy to nie lipa?
hosteli w hatfield nie ma. Ogolnie jest raptem 1 hotel i to by bylo na tyle. Najlepiej zatrzymac sie na poczatek w londynie. z king cross kolejka jezdzi co 10 minut do hatfield. masa znajomych mieszka na wood greenie i ciagle dojezdzaja do pracy . kolejka jezdzi 17 minut wiec to nie problem.
GdW niby na gg wyskakuje sporo Polaków mieszkających w Hatyfield,ale to jednak tak głupio kogoś nękać ;) Także jakbyś miał jakichś znajomych co maja pokój do wynajęcia, jakichś znajomych znajomych to poprosze o kontakt :)
dzięki z góry :)

[email]
I jak z tym Ocado. Wyjechał ktoś ostatnio i może opisać jak jest na miejscu w Hatfield ? No i jak się "sprawiło" SGI ?
witam

mam pytanie co do tego testu, ktory zdawales aby pracowac w ocado? mogłbys napisać cos wiecej na jego temat. czy pytania w tescie sformułowane są w jezyku angielskim i na czym one polegają? na czym polega rowniez rozmowa kwalifikacyjna? ogolnie trudno jest się dostać? a czy w hatfield jest mozliwość wynajęcia jakiegoś lokum dla czterech osob? bardzo dziekuje za jakiekolwiek wiadomości dotyczace tej pracy oraz mieszkania
witam

słuchaj ty pracujesz jeszcze w ocado mogłbys powiedziec cos na temat tych testow wiecej??
co tam na nich dokładnie było? jesli moglabym prosic o kontakt bylabym bardzo wdzieczna poniewaz my jutro jedziemy do katowic na rozmowe kwalifikacyjna
witam

słuchaj ty pracujesz jeszcze w ocado mogłbys powiedziec cos na temat tych testow wiecej??
co tam na nich dokładnie było? jesli moglabym prosic o kontakt bylabym bardzo wdzieczna poniewaz my jutro jedziemy do katowic na rozmowe kwalifikacyjna
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |

Zostaw uwagę