Czy ktoś jedzie z horizon european 20 października

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |
Czy jest ktoś kto wyjezdza z ta firmą 20 października do drukarni? Bardzo proszę o informacje.
Na 99% jadę w piątek (20.X) do Leeds z Horizon.Jeszcze się zastanawiam i sprawdzam na wszystkie możliwe sposoby.Jutro będę wiedział czy jadę na pewno.Na razie po rozmowie z nimi wygląda to interesująco i bezpiecznie.
a skad ta agencja jest i gdzie maja swoje biuro? podajcie jakies namiary na nich.
Jeśli można to pozwolę się jutro z Toba skontaktować na forum
Skontaktuj sie ze mna przez [gg] ja dzis mam potwierdzic czy zgadzam sie na wyjaz, ja sie zdecydowalam.
Horizon Recruitment Limited, to jest agencja brytyjska i ma biuro w Polsce w Warszawie na ulicy Poznańskiej. Wszędzie szukałam informacji na ich temat i nie znalazlam negatywów, wiem że pobierają pieniądze po pierwszej wypłacie czy jakoś tak przed wyjazdem nie.
dlugo czeka sie na wyjazd ? i jakie maja oferty pracy?
ich strona to; www.horizon-recruitment.co.uk jest ona w jezyku angielskim. Ja znalazlam ich oferte na infopraca i wyslalam swoja kandydature, po kilku dniach wyswietlilo sie ze jest rozpatrywana i po ok 2 tygodniach sie odezwali.
ja wlasnie jestem na stronie infopraca i nie moge ich znalezc.najepiej jak wpisze w google ich nazwe i zobacze co mi wyswietli. a do jakiej ty pracy jedziesz?
ogloszenie na ktore wyslalam swoja kandydature jest z 2 pazdziernika jakos tak. Jest to praca w drukarni,pani ktora do mnie dzwonila powiedziala ze polega ona na metkowaniu,adresowaniu,naklejaniu znaczkow na koperty itp,
napisalam do ciebie maliska na gg.
Jadę na 100% 20.X
a jak wygladala marco u ciebie rekrutacja? czy byles u nich w biurze i czy przepytywali cie z jezyka angielskiego ?
Byłem w biurze,była rozmowa po angielsku,umowa,warunki zatrudnienia.Wszystko wygląda bardzo jasno i zachęcająco.Zdecydowałem sie i jadę.[gg]
a o co pytali na rozmowie ? jakie marco pytania zadawali w jezyku ang. ?
pytania w jęz.ang np.;parę słów o sobie ,o swojej rodzinie,dlaczego chcesz jechac i jak długo zostać w anglii,-ogólna prosta i miła rozmowa.
Powiedz mi czy po rozmowie w biurze tej firmy wywnioskowales, że można im zaufać? Czy w jakiś sposob upewnialeś się,że na bank jest ta praca, a co z umową? pisze w niej cos o dlugości pobytu?
Chyba żadnej firmie nie można do końca zaufać.W umowie jest praca na czas nieokreslony,3 miesięczny okres próbny.Ja ryzykuję i jadę 20.X.Musi się udać.
Jesli ktos jedzie 20.X do Leeds do drukarni to chętnie pogadam [gg] lub [email]
fajnie wygląda na to,że wszystko jest ok :) odezwijcie się z Leeds please :)
A jedzie ktos 30? dajcie znac 1224950
tez jade do Leeds 20.do drukarni
A gdzie jest wyjazd 30? bo wiem ze jest 23 listopada do fabryki gotowych produktów.
30 trzeba juz byc w nottingham, tam się robi śiakieś mrożonki do supermarketów. też miałem jechać do leeds ale jak dla mnie za wcześnie. I faktycznie Horizon to dobra agencja
jeśli chodzi o horizon to wcale nie jest z nimi tak różowo. zdzierają dwukrotną cenę za mieszkanie, tzn. agencja mieszkaniowa chce 500, a oni od pracowników biorą tyle że wychodzi przeszło 1000. mało tego nie chcą wystawiać zaświadczeń niezbędnych do rejestracji w Home Office, a rejestracja tam leży w twojej gestii i jeśli się nie zarejestrujesz tzn. że pracujesz na czarno i nie masz prawa do żadnych świadczeń, a jak uzyskasz NIN nie mając zarejestrowanej pracy, po prostu nie masz ubezpieczenia zdrowotnego i bulisz ze swoich.agencja jest wiecznie zajęta i nie ma czasu odpowiadać na twoje pytania, a przecież to oni są twoim pracodawcą. a poza tym co chyba najważniejsze to oni nie mają certyfikatu ministerstwa spraw zagranicznych na prowadzenie działalności gospodarczej w Polsce a tym samym na prowadzenie rekrutacji, działają w Polsce nielegalnie.
CZesc
MOnia czy moglabys powiedziec cos wiecej o ich ceryfikacie w Polsce? JA rowniez bylam u nich na rozmowie i jest przyjemna ale to nie zmiania faktu ze umowie ktora daja do podpisania jest wiele nie jasnosci.np. W umowie sa np. punk.2)B Cytuje" W celu wyeliminowania wątpliwości stwierdza się, że niniejsze warunki nie stanowią umowy o pracę miedzy Agencja Posrednictwa Pracy a Pracownikiem Tymczasowym"., 3.B " Pracownik tymczasowy przyjmuje do wiadomosci, iz zgodnie z charakterem pracy tymczasowej, odpowiednia praca może być okresowo nieosiagalna, oraz zgadza sie ze, to czy praca jest odpowiednia ocenia jedynie Agencja Posrednictwa Pracy oraz Agencja nie ponosi odpowiedzialnosci wobec Pracownika Tymczasowego jesli nie uda jej sie zaoferować mu mozliwosci pracy zgodnej z preferencjami wspominanymi z powyzszym podpunkcie a. lub jakiejkolwiek pracy odbiegajacej od jego preferencji"
Troszke mnie zmartwilas piszac ze nie maja certifikatu bo to oznacza ze sa w polsce jako oddzial nielegalny a co za tym idzie robia to dla siebie i zbijaja kase za posrednictwo od pracodawcow Brytyjskich. A to kto ile zarobi tez jest pod znakiem ? poniewaz to oni reguluja wyplaty podpisane godziny pracy przez waizera:)
No w takim razie jesli znasz jeszcze jakies informacje biezace prosze o napisanie tego na forum.
Ja tez mam propozycje na fabryke Dale House w Northallerton. Do pracy przy zewnosci pakowanie itp.BYc moze ktos tam juz jest? Prosze o kontakt [email]
Ja skorzystalem z ogloszenia o prace w drukarni. I jestem juz na miejscu. Powiem tak. To co mowia panie w agencji w Warszawie to sciema.
Mi mowily ze:
- miejsce zamieszkania miesci sie 2 mily od fabryki co jest oczywiscie nieprawda bo dojezdza sie autobusem (jedna przesiadka) ok 30 min
- ze koszt wynajmu pokoju to 55funtow - panie w Warszawie mowily ze prad,woda,gaz wszystko jest wliczone a okazuje sie za za prad i gaz trzeba placic oddzielnie
- no i jeszcze mowily ze jesli komus sie niepodoba mieszkanie zaproponowane przez agencje moze sobie poszukac sam czegos( na miejscu dowiwedzialem sie ze w zadnym wypadku tak nie mozna) Szkoda bardzo bo tam gdzie ja mieszkam to w nocy lepiej nie wychodzic. Z tego co sie dowiadywalem to jedna z bardziej niebezpiecznych dzielnic w Leeds.
Jeszcze dochodzi pare innych rzeczy o ktorych nie bede pisal. Gdybym to wszystko wczesniej wiedzial to raczej niezdecydowal bym sie na wyjazd.
Czy Wiesz może coś o pracy w Sheffield? Wybieram się tam z Horizon.Może to też
ściema.Różnie piszą o Horizon może Wiesz coś więcej??
European Recruitment Ltd to pomyłka, obiecują tylko zęby sciagnać duzo ludzi( z tego co słyszłem około 160osób), a potem maja pretensje. Mają ciagły bałagan w ksiegowośći, ciągłe zaległości finansowe. Ludzie pracuje kilka tygodni a nie dostają wynagrodzenia, nie mają za co dojezdzać do pracy. Praca na lini nie jest cięzka, ale jest przymus pracy do końca pracy lini. Można pracować do 17. Ale jak nie ma pracy praca może sie skończyć nawet o 10, lub po przyjściu do pracy można iść do domu.Pracowałem w Penine Food, chciałem chodzic do szkoły jezykowej ale przez godziny pracy nie było to mozliwe. Wrocilem do PL. Spora liczba osób planuje odejscie.
praca do 17.00 to normalka a uczysz się w weekendy.Ale czy w końcu płacą za robotę którą zrobiłeś jak to jest i jak mieszkanie??????
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 42
poprzednia |

« 

Pomoc językowa