jak znalesc sie w norwegi i godnie zyc.....
moi drodzy w ciemno to mozesz sobie potrenowac w polsce pojedz do warszay a jak w warszawie mieszkasz to do krakowa albo innego odległego miasta i sprubuj znalesc prace i mieszknie mowioc chociaz po angielsku jak nie znasz angielskiego to porosyjsku i to bedzie test taki bezbolesny ........
a tu w pieknej norwegi najpierw lokum a puzniej praca...........
lokum w bergen piekna strona norweska finn.no kazdy ci ja zdradzi i co i co
oczywiscie po norwesku mieszkan w brud duzo mozcno duzo i co dzownisz znasz angielski bo norweski pewnie mało kto zna i kastik sobie robia norwedzy zaprasza cie na rozmowe ale ty tu nie mieszkasz nie masz pracy nie masz na depozyt depozyt ruzny 1-3 miesiecznej opłaty za mieszknie 3-15 tys koron i lipa
nie ma mieszkania dla polaków bez pracy a jak masz prace to nie masz gdzie mieszkac chyba a polacy za chetni do pomocy nie sa .......................
to jak wy sobie wyobrazacie jechac w ciemno ...............................
czy marzenia sa wieksze od logiki po co wogle takie tematy ruszac ...........
........ ja teraz mieszkam w bergen u pakistaczyka bez łazienki bez kibelka w trakcie budowy są a jak by były to by mieszkanka juz by nie było mam odłozone 25 tys koron na 3 miesioce wystarczy praca sie znajdzie jako super sprzotacz bo bez jezyka i stazu do tego sie nadajemy .....................................
......... cio bym proponował super firma adecco na poczotek jak przejdziesz kfalifikacje to cie wysla na kurs norweskiego 1 miesioc i znajda ci prace ale musisz sobie poczekac kolegom zaproponowali od 3 -9 miesiecy no a innym nie
i tyle w ciemno to mozesz sie w ciucbabke pobawic a zycie tu jest straszne nudne i jak nie masz wyszych celów zeby tu zyc polecam podkarpacie lub bieszczady tam tez pada prawie codzienie i widac gory i ala fiordy
zycze wszystkim kturzy sie udaja do norwegi duzo duzo słonca i czegos tam ....
kubus