szanse dostania sie na wymarzony uni

Temat przeniesiony do archwium.
hej! mam pare pytan. chcialabym studiowac w Uk od przyszlego roku. moje zainteresowania sa w kierunku sociologia, turystyka, public relations, reklama co o tym myslicie? czy trudno sie dostac czy sa to oblegane kieruki i czy warto to studiowac. a moze ktos z was moze polecic jakis uni lub sam to studiuje. dzieki z gory.
drugie pytanie kieruje szczegolnie do osob ktore pisaly nowa mature i dostaly sie na studia w uk! ja nowa maturke mam juz za soba oto moje wyniki polski podstawa 73% roz 75% ustny 95%, ang podst 94%, roz 70% ustny 80%, historia post 55% czy z takimi wynikami moge sie dostac na jakis "przyzwoity" uni w UK? mam zamiar poprawic ang rozszerzony jestem juz rok w anglii i napewno pojdzie lepiej, wiem tez ze moj wynki z historii jest totalna klapa zamierzam wiec zdawac w tym roku wos i/lub gere rozszerzona ale tu pojawia sie problem uniwerki biora sredia z calej matury i boje sie ze wynik z histori mi wszystko zawali, z drugiej strony nie chce drugi raz podchodzic do tego egzaminy bo rozszerzonej histy w zycu nie zdam na 70-80% a sama podstawa jest wlasciwie bezuzyteczna a trzeba tez sie na nia sporo pouczyc wolalabym sie skoncentrowac na wosie i gerze. pytalam sie na stronkach uni i wszyscy dwuznacznie odpowiedaja ze spokojnie moge zamiast histy zdawac co innego ale pisza tez ze beda brac overall ja juz nic nie wiem . co byscie zrobili na moim miejscu??

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą