Nazywam sie Maciej, wsumie tez byłem na haygrove w ledburyw tym roku na wakacje ale wytrzymałem tam 2 tyg bo poprostu nie dało sie wytrzymac....mieszkałem na haygrove w karawanie nr 1 ...najgorsze te błotio tam byłło i ze nie było ogrzewania w karawanach i musielismy grzac kuchenkja gazową, jezeli ktos tam chce jechac to naprawde nie polecam .
Ja trafiłęm na początek na tgz"planting" i praca była tak zjebana ze po 3 dniach zrezygnowałem a była uznawana za rarystas , potem szukałem pracy i niby dostałęm w tesko ale nie miałe mNational Insurance Number i dupa zimna i musiałem wrócic na zbiór i przydzieli mnie na truskawki a tam była jeszcze wieksza mordega.....pracuje sie z takimi wozeczkami co lata sie miedzy grządkami....lata a dosłownie biega bo tak popedzają te kretynskie wajzerki...praca zaczynałą sie o 7 i konczyłą ok 13-14 ale ok 10 czyli do pierwszej przerwy trzeba było pokazac ile sie nazbierało a generalnie rzadko było duzo bo zbieralismy te same pola codziennie i odsyłali do domu i nie mozna było pracowac wiecej...czasami nawet jak sie chodziło po kolana w błocie to juz po godzinie człowiek wolał isc do domu.....ostrzegam to nie jest lekka praca, naprawde bardzo ciezka, i jak ktos ma mozliwosc zostania w kraju to polecam bo naprawde szkoda nerwów i wakacji a posrednicy wmawiają ze dostaje sie na godzine i są super warunki , basen itp a naprawde to jest kołchgoz....nie wierzcie i nie płąćie grube pieniazki zeby tu dojechac, ogolnie tutaj przez 2 tyg zarobiłem 40 funtów bo reszte mi zabrali na poczet jakis ich wymysłów finansowych...czasami naprawde nie miałęm co jesc i musielismy chodzic na pola krasc ziemniaki a okradanie sadów z truskawek i czeresni to była codzinna pora zeby dodac do diety jakies owoce..., na farmie mozna kupic polskie papierowsy, wodke , wiec dobrze sobie kupic pare ram jak sie jedzie
..... jak chce sie skontaktowac to moje [gg] ...z checią porozmawiam z kims kto tam był, moze jakis zanjomy i z przyjemnosci doradze jak juz ktos sie tam zdecyduje jechac czyli do Auswitz Birkenau :)[url]