SUPPORT WORKER

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś pracował lub pracuje jako "SUPPORT WORKER" w UK? może kilka słów na ten temat... Pozdrawiam!
Pracuje jako support worker od kilku lat. Zaczelam jako learnik disability support worker pracujac w domach opieki z osobami uposledzonymi umyslowo. Teraz pracuje w szpitalu. Co konkretnie chcialabys wiedziec?
Cześć. Chciałabym wiedzieć czy pracujesz z dziećmi czy z dorosłymi, jakie kwalifikacje trzeba mieć i jakie są warunki pracy (płaca, obowiązki itp). W tym roku kończę policealną szkołę dla Opiekuna w DPS (wbrew pozorom przygotowuje nas do pracy również w DPS dla dzieci, mamy tam praktyki) oraz jestem na I roku Pedagogiki Promocji Zdrowia i Socjoterapii. Chciałabym w wakacje trochę popracować, dlatego pytam :-) A jednak wolołabym pracować z dziećmi niż z ludźmi starszymi (wciąż się waham).
Z góry dziękuję za informacje
Pozdrawiam :-)
Hej generalnie pracodawcy nie maja formalnych wymagan co do wyksztalcenia, zwlaszcza jesli pracujesz przez agencje, ale wymagaja CRB-zaswiadczenia o niekaralnosci i referencji.

Obowiazki zaleza w duzej mierze od tego gdzie pracujesz. Ja pracuje w szpitalu, glownie z doroslymi, bo do dzieciecego musze kawal drogi dojezdzac.

Do moich obowiazkow nalezy glownie mycie, karmienie, zmienianie pampersow, podawanie basenow etc. Pozatym mierzenie cisnienia, temperatury, pulsu, poziomu cukru we krwi etc Prowadzenia dokumetacji w zakresie tego co robie czyli jako kogos wykapie to trzeba to udokumentowac odpowiednio. Zapisuje tez ile kto wypil, zjadl, wydalil etc. No i oczywiscie podaj, przynies, pozamiataj, jak trzeba kogos gdzies po cos wyslac to zazwyczaj pada na mnie.

W szpitalu dzieciecym sie duzo fajniej pracuje, bo jest wiecej pielegniarek do opieki nad dziecmi. Na odzialach dla doroslych zdarza sie ze razem z jedna pielegniarka opeikujemy sie 16 osobami, na dzieciecym 4.

Placa zelezy od tego gdzie pracujesz i dla kogo. Ja jestem teraz z NHS Professionals i placa mi 6.8 za godzine normalnie, 8.5 za noce i 11 za niedziele i swieta. Na warunki nie narzekam, sama sobie wybieram godziny pracy co jest o tyle dla mnie wazne, ze studiuje tu full time a pracuje dorywczo jak mam wolna chwile.

Jezeli masz prawo jazdy to najwiecej kasy w krotkim czasie mozesz zarobic jako personal assistance. http://www.origincare.com/
no tak, a ja myślałam, że support worker to nie to samo co care assistant...
Dziękuję bardzo za info i życzę powodzenia :-)
a powiedz mi jeszcze czy CRB warto załatwiać w Polsce, razem z tłumaczeniem oczywiście?
Nie warto. Zaden pracodawca nie honoruje zaswiadczenia o niekaralnosci z Polski. Ich obchodzi tylko to z UK, a to mozesz zalatwic tylko bedac tutaj.
Zgadzam sie z przedmowca. Chyba, ze bedziesz sobie zalatwiac prace przez jakiegos polskiego posrednika, wtedy moga wymagac zaswiadczenia o niekaralnosci z Polski. W UK tylko CRB. Wyrobienie tego dokumentu moze czasem troche potrwac jak i inne formalnosci typu referencje, wiec radze sie juz zaczac rozgladac za potencjalnym pracodawca jesli chcesz miec wszystko gotowe na wakacje.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.
dziękuję serdecznie:-) i właśnie tak robię.... rozglądam się :-)
Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa