Praca w budce z hotdogami - mała gastronomia

Temat przeniesiony do archwium.
jak powiedzieć po angielsku, że pracowałem w budce z hamburgerami, hot-dogami itp?
z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
budka z hamburgerami to hamburger booth, reszta podobnie

pracowac - work
dziękuję za szybką odpowiedź
a jak się nazywa taka budka co tam zapiekanki s a sprzedawane, hot dogi, hamburgery, popcorn, cola itp?
nie wymienia się chyba każdego po kolei :-(
food stand / booth
dziękuję bardzo za szybką odpowiedź
Happy New Year :-)
jak napiszesz, ze pracowales w 'snack bar' to wszycy beda kojarzyli, co to jest :)
niekoniecznie będą wiedzieć, snack bar to na przyjęciach, kiedyś na weselu obłsugiwałem takie snack bar, biznesmeni też mają swoje snack bar, do swojskiego hamburgera trochę takiej budce daleko :)
Też na poparcie mojego zdania mogę powiedzieć, że niedawno wróciłem z Brukseli, wracając wstąpiliśmy do Amsterdamu, takie snack bars u nich to prawie jak w Japonii. Wykwintne to i takie zacne.

Budka to z pewnością nie jest. To tak gwoli ścisłości. No bo nie można sobie tak przypisywać wszystkiego do wszystkiego :)
merix-
prosze nam tutaj tez napisac, czy tak tylko, przy okazji w Amsterdamie miales czas na zwiedzanie innych zachwycajacych miejsc.:)
W Amsterdamie tylko 8 godz. z przewodnikiem a potem skoczyliśmy jeszcze do Francji na parę godzin. Dalej prosto do Polski. :)

Bruksela jest zjawiskowa, ten klimat na starówce, pieśniarze, bajarze, grajkowie i nawet barowie (aktorzy), ale coś pięknego. Pod Maneken Piss stanąłem (myślałem, że większy), nadzialiśmy się na pikietę Islamczyków, momentami byo gorąco.

Ludzie jacy otwarci, w metrze wszyscy tańczyli, śpiewali, klaskali, rapowali. Istny tygiel narodowości. Wywiad przeprowadzili z nami pierwszego dnia hehe. Dawno tak dużo po angielsku nie gadałem. Dziennikarzowi widać się spodobało bo nasze wypowiedzi pozamieszczał. No ogólnie polecam każdemu taki wyjazd, coś pięknego. :))

Pozdrawiam wszystkich!!
Merix
merix-
>>>Ludzie jacy otwarci, w metrze wszyscy tańczyli, śpiewali, klaskali,
rapowali.
...widac, czules sie jak w domu.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie