Obywatelstwo brytyjskie dla dorosłego dziecka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Mam taki problem. Uzyskałam niedawno obywatelstwo brytyjskie. Chciała bym załatwić obywatelstwo brytyjskie dla moje syna, który ma 19 lat. Ojciec dziecka nie żyje. Jaki formularz musi on wypełnić. Nigdy on nie był w uk i mieszka w polsce.
Po pierwsze to nie dziecko, a osoba dorosla. Drugie, napewno sam musi sie o to starac. Niema znaczenia czy kiedykolwiek byl w UK czy nie, tylko jak to osoba dorosla, to moga byc problemy.
Najlepiej przeczytaj strony Polish Embassy i tam sa kontakty. Oni beda mogli Ci odpowiedziec.
to czy jest dzieckiem zalezy od wielu czynnikow. Powszechnie uwaza sie,ze skonczenie 18 oznacza stanie sie doroslym. Jest to czesciowo prawda, bo wedle prawa podatkowego dzieckiem sie jest do 25 roku zycia , o ile dziecko sie uczy i jest na utrzymaniu rodzicow.
w pani przypadku , nalezy zapewne wypelnic formularz laczenia rodzin. Taki powinien znajdowac sie na stronie ambasady UK
W UK jak sie ma 18 lat jest sie doroslym i odpowiada sie za swoje czyny (dobre i zle) jako dorosla osoba.
>>> bo wedle prawa podatkowego dzieckiem sie jest do 25 roku zycia
o ile dziecko sie uczy i jest na utrzymaniu rodzicow.
...ale to tylko i wylacznie dotyczy Polske, w UK nikt nie uzna Ci racji w tym, bo polowe ludzie jeszcze pamieta, kiedy zaczynali prace majac 14 lat.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Studia językowe