słuchawki do nauki z programami

Temat przeniesiony do archwium.
proszę Was o radę, jakie słuchawki z mikrofonem będą idealne do nauki angielskiego z programami komputerowymi. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w tym zakresie. Mam zamiar wykorzystywać je także w komunikatorach głosowych.
...hmm wszystko zalezy od tego ile kasy chcesz wydac, ale jakiej firmy to chyba nie ma specjalnego znaczenia. Ja np. wole bezprzewodowe- po prostu jest wygodniej :)
dołączam się do pytania, jakie słuchawki z mikrofonem lub bez ale takze takie, których jakość muzyczna będzie w miarę dobra ... bo wiecie - nie wszystkie do języków nadajasie do muzyki i na odwrót :) cena do 100 PLN :) aha - nauszne a nie d ouszne, dobrze izolujące od otoczenia i dobrze siedzące na głowie :) długi kabel (albo możliwość wsadzenia przedłużacza, dobrze jakby była przejściówka - tak az mniejszego łącza na większe) - bo lepszy dźwiek niż bezprzewodowe :)
Proponuje skupic sie na sednie sprawy czyli na nauce jezyka. Sluchawki, jak to sluchawki generalnie drozsze maja lepsze parametry-wystarczy spojrzec na rezystancje, tłumienie, no i wazna rzecz-wygoda, niestety nie zawsze mozna sluchawki przymierzyc:/.
Ja uważam, że do nauki języka znacznie lepsze są słuchawki z mikrofonem. Ich jakość nie jest jednak najważniejsza, istotna jest jakość mikrofonu, zwłaszcza dla ludzi korzystających z programów z algorytmami rozpoznawania głosu.
Dlaczego mało istotna jest jakość słuchawek? Przecież w życiu codziennym nigdy nie słyszymy wzorcowego języka. Ludzie zniekształcają poszczególne głoski, "zjadają je", często w wypowiedziach nie można wychwycić poszczególnych słów. Praktycznie liczy się "melodia języka". Ale nie jest to melodia przeboju, fortepianu czy skrzypiec. Dlatego wystarczą popularne słuchawki z mikrofonem. Ostatnio widziałem takie na poczcie po 37 zł.
okiej bejota - masz troche racji ale:

a) sluchawki maja sluzyc i do muzyki a 2 par kupowal nie bede :)

b) chce sie uczyc poprawnej wymowy a nie belkotu szalenca lub tluka z getta a do tego potrzebne jest wyrazne i jasne slyszenie wypowiadanych slów ... i nie zamierzam uczyc sie jezyka w sposob taki jak mowisz - interesuje mnie klasyczny, literacki angielski a nie slang i zjadanie co drugiej gloski ... tak jak po polsku jedni mowia poprawnie a inni kiepsko (mimo, ze wszyscy jestesmy polakami) - tak samo jest z jezykiem angielskim ... sposob mowienia slusarza lub stolarza po zawodowce mnie nie interesuje :) ... dlatego szukam dobrych sluchawek do nauki wymowy bo do sprawdzania rozumienia ze sluchu wystarcza mi kolumny mojej wiezy :)

c) jakosc mikrofonu zazzwyczaj jest wprost proporcjonalna do jakosci zintegrowanych z nim sluchawek i nie ma cudow - na gownianych sluchawkach nie bedzie dobrego mikrofonu :)
Twój nick wyjątkowo odpowiada Twojemu poziomowi intelektualnemu.

1. Trzeba być wyjątkowym chamem, |eby zniekształcać nick komuś, kto Ci rzeczowo odpowiada.
2. Jeśli chcesz słuchawek i mikrofonu używać ich do nauki języka, to kup dobre słuchawki do muzyki i odpowiedni do nich mikrofon i nie zawracaj tu nikomu głowy.
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę