SM - zaawansowany tok nauki (czy jak to zwał) :)

Temat przeniesiony do archwium.
zaznaczam, że szukałam trochę w tym, co juz zostało tu napisane o programie SM, ale tyle toego, że nie znalazłam.

Chodzi mi o to co należy wpisać, żeby przejść do tego zaawansowanego sposobu nauki (tam gdzie się ocenia itp)

Już kiedyś uczyłam się w tatki sposób, w międzyczasie mam nowy komputer i wszystko zaczynam od nowa (nie zapiałam w porę, a mój meżuś nawet nie wiedział, że ja cos tu takiego mam...;) no i do tego zgubiłam gdzieś ksiązeczke z tą całą instrukcją.

but ... to cut a long (unnecessary) story short, what should I do?
>Chodzi mi o to co należy wpisać, żeby przejść do tego zaawansowanego
>sposobu nauki (tam gdzie się ocenia itp)

Powinnaś po zainstalowaniu programu dwukrotnie nacisnąć kombibację przycisków Ctrl+Alt+F12.

Albo wychodząc z Menu: File wybrać kolejno Level Basic i Professional.

Jednak jesli chodzi o tryb nauki, to Level Professional niewiele się zmieni. On tylko pozwala edycję bazy. Możesz bedac w tym poziomie tworzyć nowe bazy, uzupełniać i korygować bazę w toku nauki.

NP. Jesli baza ma pytanie i odpowiedź
Q: elektromonter
A: electrician,

to możesz do niej dodać drugie znaczenie

A: electrician, wireman

Lub
A: electrician
A: wireman

Celowo użyłem przykładu, który wcześniej oboje podawaliśmy w odpowiedzi na pytanie innego uzytkowanika.

ozdr
wielkie dzięki. chodzi chyba o wpisanie Ctrl+Alt+F12, bo coś mi się przypomina, że tak wpisywałam ...:))

" ...(nie zapiałam w porę, a mój ...." - no nieźle mi to wyszło :))) (chodzi o zapiałam :))
i jeszcze jedna rzecz

w jaki sposób coś wykasować (tak, żeby w trybie nauki się nie pokazywało). chodzi mi o wszystkie piki odnoszące się do chemii. z chęcią mogę sie ich pozbyć na stałe
Jeśi chesz wykasowac na stałe, wejdź na tytuł działu do skasowania na stronie "Contents", zaznacz ten tytuł i klkinij na przycisku "Delete". Później zostanie Ci jeszcze potwierdzić dyspozycję i pozbędziesz się kłopotu.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa