LICENCJAT UW NKJO

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Poszukuje egzaminow z ubieglych lat. Chodzi o egzaminy licencjackie UW, organizowane dla wszystkich NKJO podleglych UW. Chodzi mi zarowno o gramatyczne jak i koncowy test licencjacki. Moze ktos wie, gdzie tego powinnam szukac, albo moze mi udostepnic?
Pozdrawiam,
OLA
jak to test licencjacki??? Do tej pory wydawalo mi sie, ze licencjat to napisanie i obrona pracy. Czy test zdaje sie dodatkowo?
nie, no chyba tak jest, ze napisanie i obrona pracy dypomowej daje wykształcenie wyższe zawodowe (ale bez tytułu licenciata). Potem zdaje sie egzamin, a ten różni się w zależności od uczelni i ciągle się amienia.

Wiem, że kilka lat temu na UŚ zdawało się ustnie dwa przedmioty, jeden to metodyka (obowiązkowo - ??? chyba , nie wiem) i drugi do wyboru. Po dwa pytania, cztery oceny, z nich średnia i to była ocena z egzaminu licencjackiego.

a jak jest teraz . NO IDEA :))) ale egzamin jest na pewno.
u mnie jest oprcz napisania i obrny licencjata jest jeszcze egzamin dyplomowy
jest ponad 100 pytan do nauczenia z wszystkich lat studiów z wszystkich przedmiotow z czego 40 jest z metodyki, na egzaminie są 4 pytania i na wszystkie koniecznie trzeba odpowiedziec bo jak sie chociaz na jedno nie odpowie to dupa, egzamin oblany :-)
czyżbym nie wiedziała czegoś o włąsnym wykształceniu? ;) Mam licencjata i jedyne co zdawałam, to obrona pracy. Chyba, że do tej pory żyję w nieświadomości...

Ale to ciekawe, nie wiedziałam, ze w innych miastach zdaje się dodatkowo egazminy
to szczęściara jesteś librero :)
ale ja na przykład mam 3 dyplomy - 1. ukonczenia kolegium
2. uzyskania tego licencjata
3. mgr

w sumie nie powinno tak byc, że jedni zdają, inni nie i wychodzi na to samo

choć pamiętam, ze jakies kolezanki jeździły gdzies tam daleko, daleko bo egzamin był inny, łatwiejszy, pisemny (więc mniej stresów niż na ustnym) i zdawały z atwością. Ja zdawałam na US i można było mieć 2 z jakiegoś pytania (tylko jednego) bo i tak wyciągano średnią.

Myślę, że na UŚ dalej jest tak samo, a na innych uczelniach pewno inaczej
Ja podlegam pod UW i wszystkie kolegia podlegajace pod UW wlasnie zdaja w taki sposob:
1. Egzamin na zakonczenie kolegium, czyli PNJA w W-wie
2. Obrona pracy (u siebie)
3. Egzamin licencjacki= kulturoznawstwo usa i gb, literatura usa i gb, jezykoznawstwo + fakty aktualne

MA KTOŚ MOŻE STARE TESTY???
czy to prawqda ze egzamin licencjacki na uw jest jednoczesnie egzaminem na studia zaoczne i ze nawet jesli nie ide ndalej na zaoczne to musze zaplacic 80 zeta dodatkowo oplaty rekrutacyjnej??
Dziwne. Może takie zasady są w kolegiach _podlegających_ UW a nie w samym UKKNJA. Faktycznie, znałam kiedyś kolegium w pewnym mieście podlegające UŁ, w którym zdawało się egzaminy końcowe, obronę i na licencjat jechało się do Łodzi. Ja za parę dni mam na UKKNJA obronę pracy dyplomowej; wg promotora na obronie będą tylko pytania związane z pracą - coś takiego jak magisterka, którą zdawałam dawno temu. Mieliśmy teraz zaliczenia przedmiotów szóstego semestru i to wszystko. A egzamin kulturoznawczo-literacko-językoznawczy zdają ci, którzy wybierają się na studia mgr uzupełniające na filologię piętro wyżej :) Koledzy, którzy idą na lingwistykę, na języki specjalistyczne i coś tam jeszcze takich egzaminów nie mają, tylko rozmowy kwalifikacyjne. Ale jeśli nie jest to UKKNJA a podległe mu kolegium powiedzmy w Wyszogrodzie czy Otwocku (strzelam :)) to taka procedura jest możliwa.
Ja rowniez poszukuje zestawow z UW, Olu z jakiego kolegium jestes?:)
A może ma ktoś chociaż zagadnienia na egzamin przedmiotowy? Nasze kolegium za bardzo się nie postarało i totalnie zero, no może poza jakimiś zagadnieniami z językoznawstwa. Z tego co słyszałem to w zeszłym roku kolegia otrzymywały jakieś informacje. Bo np z literatury cholera wie na co patrzeć - znając życie na egzamie będą pytania odnośnie innych utworów niż przerabiane w kolegium ;)
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę