Euro+

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, pewnie to juz było ale przeglądam forum i nie znajduje niczego by rozwiać moje wątpliwości - uczyłam się do tej pory z Prof. Henry - z powodzeniem zdałam FCE, a w tej chwili zastanawiam się nad Euro+ dla zaawansowanych - gdzieś widziałam jakąś próbkę i wydaje mi się ciekawszy, zastanawiam się nad kupnem ale jest dość drogi, co sądzicie o tym programie czy warto w porówaniu z Henrym, z góry dzięki i pzdr
Profesor Henry to przede wszystkim słownictwo - 10.000 słówek, lada moment ma wyjść kolejne 10.000, dodatkowo w oddzielnym pakiecie gramatyka. Trzeba koniecznie z tej gramatyki korzystać. EuroPlus+Reward to była adaptacja 5 częściowego podręcznika English Reward. Przygotowywał do FCE. Nowy EuroPlus prezentuje prawdopodobnie ten sam poziom, niestety nie znam ani programu, ani podręcznika na podstawie którego został opracowany. Cena jest odstraszjąca. Ale firma Young Digital Multimedia ma wysokie ceny i wysoką markę, na które zasługuje.
to na razie zostaję przy prof. Henrym, co prawda ćwiczenia są żmudne ale dały efekty w moim przypadku, dzięki za informacje, pzdr
No cóż, nauka języka jest nudna jak flaki z olejem. Nikt nie nauczy sie języka jeśli do pracy nad nim nie włączy wyobraźni. Nie ma metody łatwej, przyjemnej i skutecznej zarazem. Są skuteczne jak Profesor Henry - Słownictwo i SuperMemo oraz przyjemne jak EuroPlus+. Ale w życiu i w nauce języka trzeba czasami mieć trochę przyjemności. Dlatego Wydawnictwo Edgard oprócz Profesorów wydało program "English at once" Jest tańszy i od EuroPlusa i od Profesora. Spróbuj.