BEJOTKA - jeszcze raz prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Od dłurzszego czasu śledzę wypowiedzi i odpowiedzi wielu uczestników forum-i jestem zdumiony, że tyle pozytecznego o nauce j.angielskiego mogłem się tutaj dowiedzieś.
Przede wszystkim wyrazy wielkiego szacunku kieruje do BEJOTKI
Od Bejotki właśnie otrzymalem pare wskazówek i odpowiedzi.
Dla potwierdzenia trafnego wyboru materiałów do nauczania mam jeszcze dwa pytania:
1. Wiem, że wydanie kasetowe "First steps in English" H.Krzyzanowskiego było wydane na 24 taśmach -przez Merimpex, następnie 12 kaset-przez Grafox i potem 2kpl. po 6 kaset ( na temat tego ostatniego są negatywne odpowiedzi)
Jeżeli chodzi o połączenie którejś z pozycji w/w to należałoby ją połączyć z programem SuperMemo "First steps in English(tą za 99 zł) czy z bazami Basic, SpeedUp, Proficiency również Firmy SuperMemo.
2. Drugim dobrym programem doradzanym przez Bejotke jest Profesor Henry 5,0 Słownictwo , Gramatyka.
Czy jezeli bedę uczył sie z SuperMemo (program+kasety) to czy do nauki języka powinienem włączyć Profesora Henrego - jak tak to w jakim zakresie
(czy jako uzupełnienie lub odmiana lub systematycznie - nie wiem o jescze jaką formę się pytać?)
Tak aby mi się nie pomieszało.
Dla informacji - jako książki do gramatyki mam zamiar używać L.L.Szkutnik "Gramatyka jezyka angielskiego"
sory za błąd w wyrazie : dłuższego
Jeszcze dla informacji - jestem osobą starszą przed 40 stką i szukam czegoś kompleksowego i pewnego.
>1. Wiem, że wydanie kasetowe "First steps in English"
>H.Krzyzanowskiego było wydane na 24 taśmach -przez Merimpex, następnie
>12 kaset-przez Grafox i potem 2kpl. po 6 kaset ( na temat tego
>ostatniego są negatywne odpowiedzi)

Negatywne odpowiedzi nie dotyczą kursu "First steps in English" 2kpl. po 6 kaset, to jest tylko marketingowy podział podnoszący cenę. Bardziej opłaca sie sprzedawać 2 pakiety po 6 kaset po 120 zł niż jeden zawierający 12 kaset za 180.

Negatywne uwagi zgłoszone przez pewnego nauczyciela o nicku, o ile pamiętam dotyczyły kompletów z płytami p.t. "First steps in English w 100 dni". Ja na ten temat sie nie wypowiadałem.

W ostatnim kwartale 2004 ukazały sie pakiety SM ""First steps in English" i "The Next Steps to English" warto z nich korzystać.

Wybór gramatyki Szkutnika jest bardzo dobry, dodatkowo polecam "Język angielski korepetycje domowe" Marii Birkenmajer i Elżbiety Mańko wydane przez Wydawnictwo Langenscheidt.

Profesor Henry - Gramatyka, to najlepszy program wspomagający naukę gramatyki. Zawiera tysiące ćwiczeń automatyzujące stosowanie struktur gramatycznych. Profesor Henry - Słownictwo rozwija znajomość słownictwa, zawiera prostsze definicje słów i przykłady ich użycia w zdaniach. Moim zdaniem warto z niego korzystać niezależnie od innych materiałów jakich uzywamy w nauce języka.
Czy można mi napisać jak zgrać kurs BB z Aucadity (mam 42 lata i trochę za mało wiedzy
Czy można mi napisać jak zgrać kurs BB z Aucadity (mam 42 lata i trochę za mało wiedzy.Proszę o odpowiedż na [email]

« 

Szkoły językowe

»

Zagranica