Program to SM 2004. Baza skladala sie z SM Speed Up!, AE Proficiency, Power Words, FCE Words i kilka innych. Oczywiscie caly dzwiek przegrany na dysk twardy. Bazy laczyem przy uzyciu funkcji "Merge Collection", wiec byla to 1 kolekcja. Wszystki pliki dzwiekowe, tej kolekcji znajdywaly sie na HD (c:/pf/sm/system/kolekcja/elements/). Przy laczeniu baz SM przegrywal do katalogu "elements" dzwiek, w sposob dla mnie niezbyt jasny.
Cala kolekcje przegralem na 1 plyte DVD (prawie 2 GB).
Teraz w nowym komputerze instaluje SM 2004 i przegrywam do katalogu "system" moja poprzednia kolekcje: wszystko jest w porzadku, poza tym, ze w 60% elementow nie ma dzwieku, pozostale 40% jest w porzadku. A jeszcze dokladniej: elementy z 2 polaczonych baz sa bez dzwieku, elementy z reszty baz sa z dzwiekiem.
Oczywiscie nie wiem, ktore pliki dzwiekowe w katalogu "elements" odpowiadaja ktorej kolekcji, poniewaz jak pisalem, sposob ukladania i nazywania tych plikow dzwiekowych byl dla mnie zawsze niezrozumialy.
To ze dzwiek w ogole jest, swiadczy o tym, iz dobrze podalem sciezke dostepu do dzwieku w konfiguracji SM.
Te bazy bez dzwieku sa dla mnie najwazneiejsze, poniewaz tam przerobilem najwiecej materialu (m.in. jest to Speed Up!).
Czy wiesz co zrobic w tej sytuacji?
To ze cos wymaga pracy i inteligencji nie zraza mnie :)))