Problem z audio w SM po przenosinach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Dwa dni temu zmienialem komputer, zrobilem backup SM w ten sposob, ze skopiowalem cala kolekcje i nagralem na DVD (1,6 GB - sa to polaczone kolekcje).
Niestety wgrywajac kolekcje do nowo-zainstlowanego SM, pliki muzyczne nie dzialaja. Zachowana jest cala historia nauki, tyle ze bez audio. Elementy muzyczne są, tyle, że inaczej rozmieszczone (chyba to jest powod), wiec ich nie slychac. (ps. nie jest to tylko problem odpowiedniego wskazania sciezki w menu > tools > options).

Czy ktos mial taki problem?
Jak w takiej sytuacji odzywskac kolekcje z poprzednia konfoguracja?

Bardzo prosilbym o porade (przerobilem ponad 4000 elementow w SM przez 2 lata, szkoda byloby wiec to stracic).

Bede naprawde b. wdzieczny
A o jakiej bazie piszesz. Jeśli baza przed kopiowaniem mieściła się na jednej płycie CD, to jest to problem głównie ustawienia parametrów w opcjach. Pamiętaj jednak, że podczas instalacji SM na HD instalowane sa tylk pliki tekstowe i niektóre graficzne, natomiast dźwiękowe pozostają na CD. Jeśli kopiowałeś kilka płyt CD na 1 DVD, to masz problem. Mozna taką operację zrobić ale wymaga ona dużo inteligencji i trochę pracy.
W opcjach SM podaje się skrót do katalogu z nagraniami do SM. Może to być skrót do CD lub po przekopiowaniu CD na dysk na jakiś katalog na tym dysku. W ten sposób nie trzeba mieć przy sobie płytki CD tylko zgrywa się ja na dysk, ustawia w opcjach SM gdzie jest biblioteka i gotowe. Jeżeli ta ściezka jest błędna nie masz dzwięku do słówek.

[email]
Program to SM 2004. Baza skladala sie z SM Speed Up!, AE Proficiency, Power Words, FCE Words i kilka innych. Oczywiscie caly dzwiek przegrany na dysk twardy. Bazy laczyem przy uzyciu funkcji "Merge Collection", wiec byla to 1 kolekcja. Wszystki pliki dzwiekowe, tej kolekcji znajdywaly sie na HD (c:/pf/sm/system/kolekcja/elements/). Przy laczeniu baz SM przegrywal do katalogu "elements" dzwiek, w sposob dla mnie niezbyt jasny.
Cala kolekcje przegralem na 1 plyte DVD (prawie 2 GB).

Teraz w nowym komputerze instaluje SM 2004 i przegrywam do katalogu "system" moja poprzednia kolekcje: wszystko jest w porzadku, poza tym, ze w 60% elementow nie ma dzwieku, pozostale 40% jest w porzadku. A jeszcze dokladniej: elementy z 2 polaczonych baz sa bez dzwieku, elementy z reszty baz sa z dzwiekiem.
Oczywiscie nie wiem, ktore pliki dzwiekowe w katalogu "elements" odpowiadaja ktorej kolekcji, poniewaz jak pisalem, sposob ukladania i nazywania tych plikow dzwiekowych byl dla mnie zawsze niezrozumialy.

To ze dzwiek w ogole jest, swiadczy o tym, iz dobrze podalem sciezke dostepu do dzwieku w konfiguracji SM.

Te bazy bez dzwieku sa dla mnie najwazneiejsze, poniewaz tam przerobilem najwiecej materialu (m.in. jest to Speed Up!).

Czy wiesz co zrobic w tej sytuacji?

To ze cos wymaga pracy i inteligencji nie zraza mnie :)))