Problem - Profesor Henry 6.0

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, podczas wakacji zacząłem naukę j. angielskiego tym właśnie programem. Kiedy wracałem do domu, wrzuciłem cały folder z własnymi bazami danych, powtórkami, kontem (calutki) na pendriva. Po powrocie skopiowałem ten plik z pendriva na komputer(windows 7) i moje pytanie brzmi, jakie pliki przenieść, aby pojawiły się bazy danych wraz z powtórkami? Dodam, że nie widzę żadnych folderów z "1","2" lub usr.t itd. - nawet w tym folderze z nowo zainstalowanym profesorkiem. Nie chciał bym zaczynać tej nauki od samego początku, bo słówka brałem z książek i innych źródeł, więc prosze o dobrą radę.

Pozdrawiam.
Dołączam screenshota, z folderem, w którym powinno znajdować się konto wraz z powtórkami i bazami danych
Cytat:
http://tinypic.com/r/157ondf/7

Dodam również, że skopiowałem cały ten folder do zainstalowanego profesora henrego i nic nie wykryło
Skopiowałeś tylko folder programu z Program Files, czy również ustawienia? Nie wiem, jak jest w Windows 7, ale w Vista ustawienia (powtórki itd.) przechowywano w innym folderze niż sam program (Users w Data & Settings bodajże).
Tak, skopiowałem tylko folder programu z Program Files.
Czy w Windows 7 również pliki przechowują się w innym folderze, mógłby ktoś kto ma ten system mnie uświadomić?
edytowany przez Stoned1: 16 wrz 2011
Zrobiłem przykładowy profil, szukam po komputerze i nigdzie nie mogę go znaleźć
Moim zdaniem masz w Windows 7 te pliki gdzieś indziej. Zajrzyj na stornę Edgarda - wydaje mi się, że w FAQ jest gdzieś opisane, gdzie w którym systemie przechowywane są pliki.
Nie wiem też, czy nie wyświetla się to, jak otworzysz ustawienia programu - wydaje mi się, że gdzieś tam podana jest ścieżka do danych, ale nie jestem pewna.
Albo poszukaj Windowsową wyszukiwarką folderów "Profesor Henry" czy "Edgard" - znajdziesz te dane. Jak już będziesz wiedział, gdzie program je przechowuje, to pozostanie Ci zgranie powtórek z pierwszego komputera.
Myślę, że pliki z powtórkami będą znajdować się w folderze analogicznym do tego:
C:\Users\[nazwa_uzytkownika]\AppData\Local\VirtualStore\ProgramFiles\...
Temat przeniesiony do archwium.