Niebanalny problem z sm

Temat przeniesiony do archwium.
Na dobry początek chcialbym pozdrowic wszystkich forumowiczów. Wogóle to nie mogę wyjść z podziwu jak ktoś genialny mógl zrobić coś tak genialnego, czyli stworzenie tego serwisu.
Przejde do sedna sprawy bo dręczy mnie już od paru godzin a chcę wreszcie wskoczyć pod derke. Postanowiłem odstawić swój dotychczasowy program Tell Me More i od wczoraj zacząłem naukę w SuperMemo, tak rozreklamowanym tu przez wszystkich. Niestety moje szczęście nie trwało zbyt długo. Program głupkóje jeśli chodzi o rozpoznawanie mowy, a już w szczególności kiedy włączyłem sterowaie głosem. Wszystko zrobiłem tak jak piszą. Weszedłem w panel sterowania, przetestowałem profil i skonfigurowałem mikrofon (zrobiłem to kilkakrotnie). Próbowałem coś wymodzić z poziomu programu, ale na nic moje wysiłki. Suwak z rozpoznawaniem ustawiony jest na 50%, mimo to musze nieżle się namęczyć żeby zaliczyło odpowiedź, tak że brakowało mi już tchu i na dalsze konwersacje nie miałem ochoty. Z dykcją nie mam problemów, a wypowiedzenie naprzykład: he w jezyku angielskim nienastręcza mi zbyt wielu kłopotów. W Tell Me More też miałem czasem podobnie, że mimo dobrej wypowiedzi program żle weryfikował. Jeśli ktoś coś wie w jaki inny sposób skonfigurować ten program, to był bym wdzięczny (zanim kupie nowe słuchawki)
pozdrawiam
Chyba niedokładnie przeczytałes instrukcję. SM nie używa algorytmu rozpoznawania mowy w procesie nauki. Jest on stosowany tylko do sterowania przebiegiem programu. Zresztą ja uważam, że nawet w tej funkcji bardziej przeszkadza niż pomaga.

Jak do tej pory ten algorytm najlepiej został zrealizowany w programach Young Digitala, najlepiej w Reflex English, torochę słabiej w Europlus+ Reward. W Tell me More v. 4.00 wręcz fatalnie.

Tak naprawdę ten algorytm nie nadaje się do programów wspomagających naukę języków.