Program do nauki idiomów i phrasal verbs

Temat przeniesiony do archwium.
Halo!
Poszukuję czegoś do nauki j.w. Najlepiej na zasadzie powtórek, jak PH. Widziałam producent miał takowy ale niestety jest niedostępny (również na allegro itp.) Może ktoś z Was poleci coś sprawdzonego, ciekawego? Będę bardzo wdzięczna :)
a korzystałaś z tego programu? (ang.pl) - tak bogatego żródła idiomów i phrasal verbs nigdzie nie spotkasz-przecież możesz się ich uczyć poprzez zakładkę https://www.ang.pl/nauka/slownictwo- wtedy masz również i powtórki
Ha! Nie sądziłam że jest tu coś takiego :) (nowa jestem.... ;) ) Dziękuję!
edytowany przez satyna1: 20 sty 2014
Cytat: zorija
wtedy masz również i powtórki
Na jakiej zasadzie działają te powtórki (o ile to nie była przenośnia na zasadzie "otwieraj sobie codziennie stronę i powtarzaj")? :)
masz stronę główną- niżej jest "UWAGA:
Przejście do systemu nauki słówek"- klikasz w to - otwiera ci się "przejdż do systemu" - klikasz w to -wtedy pokaże ci się taka jakby ramka- w tej ramce klikasz na " angielską flagę"- otwiera ci się ogromna ilość zestawów - jako pierwsz masz "idiomy - zest.idiomów z tego serwisu" -po prawej masz na niebiesko zaznaczone opcje "przeglądaj/dodaj" - klikasz w to -wyświetla ci się ta lista,możesz sobie ją pooglądać - ale w tym momencie masz ją zapisaną na górze ramki - w tejże ramce klikasz na "plan nauki" - i tam we "dodatkowych opcjach" ustalasz sobie jak chcesz powtarzać - i ile dziennie masz dodanych nowych wyrażeń- sama sobie to ustawiasz.Potem codziennie jak wejdziesz poprzez "wejdż do systemu nauki"- powtarzas i automatycznie dodają ci się zaplanowane powtórki -trochę to skomplikowane - jakby jeszcze coś nie wychodziło to napisz.
Ja też swego czasu poszukiwałam odpowiedniego progamu, dzięki któremu mogłabym się nauczyć angielskiego. Ostatecznie zdecydowałam się na kurs językowy w Lingualand, który mogę Wam serdecznie polecić. A program, gdyby ktoś polecał - to nadal jestem zainteresowana, lubię uczyć się angielskiego także w domu :)
Cytat: zielonosiwy
lingualand to ściema i oszustwo, nie zapisujcie się tam

Coś Ci się musiało pomylić... może chodziło Ci o profilingue :) w Lingualandzie ucze się już 3 semestry i złego słowa nie moge powiedzieć.
ucz siÄ™ ucz, bardzo dobrze
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia za granicÄ…

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie