>z czystej ciekawosci sie zapytam. czy masz cos wspolnego z dystrybucja
>supermemo? bo czytajac Twoje posty odnosi sie takie wrazenie...
T jest złe wrażenie. Nie mam nic wspólnego z dystrybucją SuperMemo, ani zadnego innego programu. Cenię ten program, lubię tworzyć bazy SuperMemo, byłem betatesterem jednej z wersji, SuperMemo 2000 bodajże, ale wtedy on miał inną nazwę. Testowałem też Rozmówki online angielskie, hiszpańskie i włoskie.
Byłem równiez betatesterem prawie wszystkich wersji Profesora Henryego - Słownictwa od 2 do 5 i jednej lub swóch wersji PH Gramatyki oraz mniej znanego programu Edgarda "At once". Miałem też i korzystałem z wszystkich wersji eTeachera od 1.3 do 5.0. Mogę więc wypowiadać się obiektywnie.
Oczywiście są ludzie, którzy chcą i mogą używać eMaestro i Pytacz Mastera, ale eMaestro daje niewiele więcej niż 10% mozliwości każdego z wyżej wymienionych programów, a jego autor w hasle reklamowym popełnia ogromne nadużycie pisząc o 300 słowach na godzinę. Pytacz Master jest ciekawostką, programem napisanym przy uzyciu lepszych narzędzi niż SuperMemo 2.0, niestety nic ne wiadomo o skuteczności jego algorytmu. Poza tym nir ma ani możliwości prezentowania dźwięku, ani nie sprawdza pisowni, ucząc się z nim można tylko klikać.