supermemo intermediate

Temat przeniesiony do archwium.
cześć
czy ktoś może mi powiedzieć np. bejotka dlaczego odradzacie naukę korzystając z baz supermemo speed up na poziomie np. intermediate zauważyłem że jest tam sporo słówek które już znam a jestem na tym poziomie dlaczego miałbym zaczynać od basic chyba chodzi tylko o utrwalenie materiału który już znam. Podobno baza speed up zawiera słownictwo ogólne. Dla kogo wiec jest przeznaczona baza speed up ? Ja myślę o poprawieniu swojej znajomości języka w dłuższej perspektywie czasu a nie np. jak najszybszym przygotowaniu się do egzaminu cambridge. Czy więc mogę korzystać z tej bazy czy materiał z tej bazy nie zawiera też częściowo bazy basic.

pozdrawiam
michał
Ależ, ja nikomu nie odradzam nauki z bazy SuperMemo SpeedUp! osobom czujacym, że są na poziomie intermediate. Ja tylko twierdzę, że niezależnie od poziomu zaawansowania warto przerobić szybko Basic English.

Poza tym praca jąką proponuję - przerobienie Basic English.Pol w tempie 3[tel]nowych zwrotów dziennie i Basic English.Eng w tempie 2[tel]nowych zwrotów da każdemu solidne podstawy do pracy z bazami Speedup! i Proficiency w tempie 2[tel]nowych zwrotów dziennie.

Dużo lepiej jest przerobić jak wyżej napisałem Basic English od początku do końca niz porywać się na Speedup i załamać się po miesiącu.

W nauce języka nie ma sztywnych reguł. Każdy musi wyracować sobe własną metodę, która dla niego będzie najlepsza.

Ja stanowczo wole uczyć się z własnych baz, choć mam i bardzo cenię wszystkie firmowe bazy Supermemo Worldu.

« 

Programy do nauki języków

»

Nauka języka