Pytanie za 100 punktów

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was przerobił supermemo speed up?? Jestem tego bardzo ciekwa. Mam ten program od 3 miesięcy ..Nie siedze nad nim dużo ale i tak dziwi mnie fakt że mam ledwo 5 % przerobione. CZy ktoś moze udzielić mi informacji w jakim czasie da sie przerobic ten program siedząc dziennie godzine?? Chyba znajomość tych słow jest w zupełnośći wystarczalna do CPE prawda??
Program był pomyślany, żeby go przerabiać w ciągu 2 lat pracując w 40 minu minut dziennie. Przy małym rachuneczku mozna to przetłumaczyc na 30 nowych słowek lub zwrotów dziennie. Oczywiście piszę tu tylko o zapamietywaniu, czyli wprowadzaniu do cyklu nauki. Później jeszcze przez wiele lat program będzie Ci podsuwał zwroty do powtórki. Przerwać naukę nalezy dopiero wtedy, gdy czytanie angielskich książek stanie się przyjemniejsze i łatwiejsze od wkuwania słówek z bay SPEEDUP.

Tego typu statystyk nikt jeszcze nie przerowadzał, ale przed bazą SPEEDUP była znana baza Audio Advanced English, która liczyła ok. 40.000 elementów. Wtedy w instrukcji i reklamach pisało, że jest do przerobienia w ciągu 4 lat przy 400 minutach nauki dziennie (nie wyłaczając wakacji). Moje doświadczenie to częściowo potwierdzają. W ciągu roku przerobiłem ok. 10000 jednostek. Dziennie zajęło mi to trochę więcej czasu. Przy nauce 50 jednostek dziennie po roku zacząłem dostawać ponad 250 słówek do powtórki + 50 nowych, to spowodowało najpierw przerwę we wprowadzaniu nowych, a potem i w powtórkach. Zrobienie całosci zajęło mi dużo wiecej czasu. Dlatego zawsze mówię, że tylko geniusz albo idiota uczy się więcej niż 30 zwrotów dziennie.
Sorry, miało być w ciągu 4 lat przy 40 (czterdziestu) minutach nauki dziennie.

Znam człowieka, który przerabiał od czasu do czasu w weekendy 6[tel]słówek dziennie, a później robił tylko powtórki. Ale opanowanie całej bazy zajęło mu ponad 6 lat.
Słyszałam że zapamiętywalność jest bardzo duża, ale w praktyce nie mam pojęcia..czy możecie to potwierdzic??
Mogę potwierdzić. Jeśli ktoś uczy sie każdego zwrotu, który podaje program, to znaczy powtarza go za lektorem kilka kilka razy, sprawdza jego znaczenie, zastanawia się nad znaczeniem każdego wyrazu i dopiero potem ocenia znajomość tego zwrotu, a nie klika bezmyślnie to "zapamiętywalność" w tym programie jest bardzo duża. Jeśli natomiast w czasie nauki słuchasz muzyki młodzieżowej (bo pomaga Ci w nauce) to marnujesz tylko czas.

Dodatkową zaletą programu jest to, ża jak nauczysz się tworzenia własnych kolekcji, to pomoże Ci także w nauce polskiego, historii, biologii, a nawet fizyki.

Zostaw uwagę