Angielski na UWM!

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z was studiuje angielski na UWM?
Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś informacje!
ja studiuje filologie angielska na Uwm..Jezeli chodzi o maje zdanie i chyba wszystkich tam studiujacych to jescli jestes sado maso to próbuj (choc egzaminy wstepne to niezla selekcja bo chetnych jest wiele). Same studia sa ciekawe choc baaaaaaardzo ciezkie..Zero czasu wolnego,mozesz zapomniec o zyciu towarzyskim, tylko kucie i kucie a po pierwszym semestrze jest kolejna selekcja zbednej ilosci studentow..:) Moze to troche pestmistyczna wizja ale pisze jak jest..Ale sprobowac zawsze mozna!
Na UWM tak ciężko? A jestem ciekawy jaki jest poziom zdających? Większość zdających ma chociaż FCE? O wyższych nie wspomne, bo na to nie licze. Jak ktoś idzie na studia z dużą wiedzą to powinien sobie poradzić. Ale w Polsce na wiele anglistyk idą osoby, którym ciocia powiedziała, że anglistyka to kierunek przyszłościowy i choć wiedzę z angielskiego mają znikomą to przez lata przez swoje kujoństwo byli przekonywani o swojej mądrości, a potem się okazuje, że wypadają ze studiów.
do => aaaaa
to moze bys sie przeniosl/a na UWM ? i wtedy by sie okazalo jaki poziom reprezentujesz. Ja jeszcze dostawalam sie po staremu na podstawie egzaminow i bylam po CPE. egzaminy wstepne byly proste, ale tak jak napisala "studentka UWM" nie jest latwo sie utrzymac. Z 60 osob zaczynajacych ze mna , moich zostalo 25. I nieliczni z tych ktorzy odpadli mieli niski poziom. Wiekszosc wrecz przeciwnie. Nie mow poki sie nie przekonasz

« 

Olimpiada języka angielskiego

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę