e-learning

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś z Was studiuje anglistykę w trybie e-learning? Jak w praktyce to wygląda?
Anglistyka w trybie e-learning? A co to? Jest coś takiego? Wiesz co to anglistyka? Nie sądzę, żeby tak wymagające studia (szczególnie regularności i stałego kontaktu z językiem) były w takiej formie. A jeśli by były to dla mnie taka anglistyka ma wartość równą zero.
Są takie 3-letnie studia w Wyzszej Szkole Lingwistycznej w Czestochowie. Nie wiem jaki jest tam poziom i czy jest sens je robic (sama się nad nimi zastanawiam).Podejrzewam,ze sa raczej dla osob znajacych dobrze język, ktore z jakichś względow potrzebują papierka. O samej szkole słyszałam wiele dobrego od osób tam studiujących, niestety nie znam nikogo, kto robiłby studiowałby tam przez internet. Wiecej informacji na stronie WSL. Pozdrawiam
Dzięki za informacje. A może znasz jakąś wyższą szkołę prywatną w Warszawie lub okolicach, w której można studiować anglistykę zaocznie?
Nie mam zbyt dużo czasu na dojazdy, a więc muszę zdecydować się na e-learnig lub studia zaoczne bliżej domu.
Niestety znam tylkko tę jedną szkołę. Na tekich internetowych studiach są tylko 2 trzydniowe zjazdy w semestrze, na przedmioty, ktorych nie da sie zrobic przez internet. Oferyt studiow zaocznych w okolicach Warszawy nie znam,ale na pewno jest ich sporo.Powodzenia
e-learning szczerze odradzam, zwłaszcza na uczelni niepaństwowej. Tego trybu nauki nie uwzględnia stosowne prawodawstwo, z tego co wiem, MENiS bardzo krzywo na to patrzy, i szkoda by było parę lat nauki zakończyć informacją, że uczelnia nie ma prawa wydać Ci dyplomu.
Wygląda ciekawie :) A można jeszcze wiedzieć, ile takie studia kosztują? Tyle samo co zaoczne tradycyjne (czyli 2000 zł za semestr) czy są jakieś upusty dla wirtualnych studentów?
Jeszcze nigdy dyplom lingwistyki stosowanej nie był tak łatwy do zdobycia :D
Dzięki za informacje. To prawda. Sprawdziłam na stronie ministerstwa.
Temat przeniesiony do archwium.