egzaminy na UAM - ling - studencie - odpowiedz!!

Temat przeniesiony do archwium.
ello! bardzo serdecznie pozdrawiam all! prosze, powiedzcie mi jak to jest na ILS w Poznaniu> czy wybierając ling. stosowaną ang- niem. trzeba pisać egzaminy z obu języków, czyli w moim wypadku także z niem. czy jest tylko jeden jęz pisemnie, oba ustnie

nie wiecie, czy w Poznaniu jest więcej ILS?? glupie pyt. ale zupelnie sie nie orientuje. i gdzie jeszcze są lingwistyki?? szukam czegoś na Śląsku,ael jest ciężko, więc juz sie nastawilam na wyjazd. tylk kolejnym problemem są akademiki, słyszałam, ze w Poznaniu to duży problem/ może moglibyście mi pomóc??

napiszcie co wiecie, na pewno okaze sie to dla mnie pomocne, bo w tej chwili jestem troche zdesperowana i kompletnie źle poinformowana. pozdrawiam
Jako nowy nabytek katedsry glottodydaktyki i translatoryki na UAMie (kier lingwistyka) co nieco o tym wiem... po pierwsze ILS jest na UW.
Po drugie: egzaminy które zdawałam w tym roku były tylko ustne, tzn najpierw rozmowa z języka niemieckiego (proste dość tematy, coś tam przetłumaczyć i takie tam bzdety), jeśl się powiedzie przechodzi się na rozmowę w jezyku angielskim. Jedyny mankament - język niemiecki jest narzucony jako wiodący, nie ma tu wybory, tak jak na przykład w Warszawie. A jakie będą studia? to się okaże:) Może ktoś już to studiuje???
Z akademikami rzeczywiście problem.... mieszkam ponad 400km od Poznania, a akademika nie dostałam... (dochody tez niczego nie przekraczają!), no a teraz czekam na wynik odwołania.
A gdzie jeszcze lingwistyka? oczywiście Warszawa, Lublin (UMCS), chyba Bydoszcz i wiem też, że jest jakaś prywatna szkoła lingwistyczna w Częstochowie.
Pozdrawiam serdecznie
kasia
bardzo dziekuje, troszke mi to przyblizyłaś, ciekawa jestem jak bedzie z egzaminami w tym roku... az wstyd przyznac, ze tak slabo sie w tym kierunku orientuje, prosze, napisz mi coś więcej o tych studiach!! slyszalam ze jest wysoki poziom niemieckiego, to moze okazac sie pewną barierą... mam nadzieje, ze studia bedą ciekawe, ludze sie ze jednakowy nacisk kladą na angielski, bo na tym oczywiscie przyszlym studentom zalezy...
co cie sklonilo, zeby wybrac sie az tak daleko?? skladam gratulacje z powodu twojego \"dostania sie\" i zycze powodzenia w sprawie akademika

masz gg??
hm a mozna przyblizyc co bylo na tych rozmowach? bo takie tam bzdety czyli co?!

»

Studia językowe