kto na AP Kraków?-porównajmy wyniki

Temat przeniesiony do archwium.
Kto z nowych maturzystow sie wybiera na AP w Krakowie na anglistyke? ile macie % z maturki z anglika? chciałabym zobaczyc czy mam szanse. ja mam podst 98 rozszerz. 88
pozdrawiam:-)
ja sie wybieram. mam 100 z podst a z rozszerzonej 98% pozdrawiam
ja zamierzam tam studiować na dziennych. mam 100% z podstawowej i 97% z rozszerzonej. A Wy jak?
witajcie. ja mam 96 z podstawowej a z rozszerzonej mam 98%. i tez sie wybieram na AP do Kraka. Buziaki
A ja zdawałem starą maturę :|
Więc muszę napisać egzamin pisemny na min 90% żeby wam dorównać??
To się nazywa sprawiedliwość:(
Nie mam pojęcia jak oni chcą to wszystko porównać.
W końcu nowa matura się różni od egzaminów wstępnych na AP.
Ja również wybieram się na AP. Matura poszła mi całkiem nieźle. Nie spodziewałem się, że aż tak nieźle. Mam 96% z podstawy i 96% z rozszerzonego j. angielskiego.
pozdrawiam
a ja mam po 100% i z podst i z rozszerzonego:-) tez sie wybieram na AP. zastanawialam sie jeszcze nad UJ ale to chyba nie dla mnie. ja chce byc nauczycielka a nie np. tlumaczem.
no to masz zajefajnie! niestety nie wszyscy maja takie szczescie!!! ja mam 90 z podst i 78 z rozszerzonego. jak myslicie? sskladac w ogole papiery na AP?zastanawiam sie czy jest sens. prosze o rade.
szczerze mowiac to na AP studiowalam-przez rok.dostac sie tam dostalam ale utrzymac sie na pierwszym roku jest BARDZO ciezko. skoro Was przyjmuja tylko na podstawie matury i rozmowy kwalifikacyjnej to mysle ze na rozmowe wezma naprawde najlepszych ludzi pewnie z 95-100 %. nie chce Cie martwic ale lepiej porozgladaj sie za inna opcja. pozdrawiam
Jesli zdawales stara mature, to w ogole nie zwracaj uwagi na wyniki ludzi z nowa matura.
Ty bedziesz rywalizowal o miejsce z innymi staromaturzystami(na podstawie ilosci kandydatow miejsca beda rozlokowane proporcjonalnie-jesli wiecej staromaturzystow zlozy papiery,wiecej bedzie dla nich miejsca-ale wieksza rywalizacja).

Btw-gdzie sie sprawdza ile jest miejsc na AP?Interesuje mnie ile jest dostepnych miejsc na kierunek politologia i za cholere nie wiem jak/gdzie to sprawdzic(informator w necie juz przejrzalem).
ja ide na AP. mialam 98 z podst i 97 z rozszerzonej. pozdrawiam
chciałabym sie dostać na Ap na zaoczne, dowiedziałam sie że w zeszłym roku było ok. 900 osób na 45 miejsc, w tej chwili jest ponad 1500 kandydatów ale to na dzienne, ja mysle tylko i wyłącznie o zaocznych i podobno rok temu było 65 osób na 50 miejsc, czy to prawda? Jeśli tak to myśle że mam jakieś szanse, co prawda matura nie poszła idealnie bo podst 90 a roz. 70, ale może na zaoczne mam szanse? Jak myślicie?
hej ludzie z nową maturą wybierający się na ap! jak wygląda ta rozmowa kwalifikacyjna?? jak sie do niej przygotowujecie?? czy wszyscy bez względu na wyniki matury do niej przystępują?? who knows??
Monia19 nie martw nic mysle ze szanse masz bardzo duze! a co do interview na AP to jedna wielka niewiadoma. wejdz na swoje konto rekrutacyjne. zamiescili tam nowe wiadomosci. ale w sumie mysle ze i tak ludzie ktorzy maja ponizej 99 % z rozszerzonej matury z anglika(czyli np niestety ja) nie maja najmniejszych szans. jest 35 osob na miejsce. na pewno znajda sie tacy ktorzy beda mieli 100%. i bedzie ich duzo! mysle ze niestety takimi osobami zapelnia miejsca. pozdrawiam
Anka86 a ile miałaś punktów skoro sie tak martwisz? Pewnie nie jest tak źle. Widziałam tą nową wiadomośc od komisji i szczerze to nie wiele mi ona mówi na temat tej rozmowy kwalifikacyjnej. Jak nie wiedziałam na czym ma polegać to tak nie wiem nadal. Czy to ma być rozmowa na podstawie wylosowanego tematu, czy może krótkie wypowiedzi na różne tematy, czy może coś jeszcze innego. Nie rozumiem tego, czy może ma ktoś jakieś domysły?
P.S w ogóle jakie to niesprawiedliwe że jak ktoś miał na maturze poniżej 99% to teraz nie ma szansy dostać sie do jakiejś dobrej uczelni. Zostało mi chyba tylko porozglądać się za jakąś prywatną szkołą, w której nie będą się liczyły żadne umiejętności ale kasa i pewnie nagle sie tam dostane na podstawie konkursu świadectw, i pewnie bez żadnych przeszkód (no bo przecież stracili by klienta w przeciwnym razie). Odechciewa mi sie przez to wszystko życia bo nie tak sobie wyobrażałam moje studia
ludzie załamać się można, ja mam 87% z rozszerzonej i nie wiem czy jest sens jechać na ten egzamin.......... zbłaźnię sie tylko ale coż poradzić.... 80 zeta w tył...
To widzę że poziom wyrównany :). Będzie cieżko...

Ja mam 100 i 97.
tak sie zastanawiam tylko czy oni będą rzeczywiście brali tak poważnie wyniki z matury, bo coś mi sie wydaje że tak naprawde to o wszystkim zadecyduje ten egzamin ustny który oni sami przeprowadzą, bo tylko wtedy będą mogli sami zdecydować kto sie nadaje. Ja tez złożyłam podanie na dzienne ale tak naprawde wolałabym na zaoczne, ale dlatego złożyłam bo chcę zobaczyć jak to będzie noi jak sie nie dostane to może będę miała większe szanse na zaoczne. Na maturze nie poszło mi najlepiej, ale to wcale nie oznacza że jestem jakaś tępa. W mojej klasie uczniowie którzy gorzej czają angielski ode mnie mieli więcej punktów. Ale cóż zrobić, tak to jest jak prawie wszystko to były pytania zamknięte, wystarczy że ktoś ma szczęście i może dobrze trafić w odpowiedź.
tak sie zastanawiam tylko czy oni będą rzeczywiście brali tak poważnie wyniki z matury, bo coś mi sie wydaje że tak naprawde to o wszystkim zadecyduje ten egzamin ustny który oni sami przeprowadzą, bo tylko wtedy będą mogli sami zdecydować kto sie nadaje. Ja tez złożyłam podanie na dzienne ale tak naprawde wolałabym na zaoczne, ale dlatego złożyłam bo chcę zobaczyć jak to będzie noi jak sie nie dostane to może będę miała większe szanse na zaoczne. Na maturze nie poszło mi najlepiej, ale to wcale nie oznacza że jestem jakaś tępa. W mojej klasie uczniowie którzy gorzej czają angielski ode mnie mieli więcej punktów. Ale cóż zrobić, tak to jest jak prawie wszystko to były pytania zamknięte, wystarczy że ktoś ma szczęście i może dobrze trafić w odpowiedź.
zgadzam sie z Toba w zupelnosci!!! u mnie dziewczyna ktora byla bardzo przecietna z angielskiego ( nie byla zla ale nie rewelacyjna) miala 96 z podst i 96 z rozszerzonego. swoja droga idzie na AP. nie twierdze ze zazdroszcze czy cos ale uwazam ze ta matura nie odzwierciedla umiejetnosci. ja mialam 98 z podst i 86 z rozszerz. tez sie zastanawiam czy w ogole isc na rozmowe i chyba sprobuje ale mysle ze nic z tego nie bedzie. pozdrawiam
This is so frustrating... :( I've been to England many times, and I speak English fluently, but my chances on getting on the list are less than small :/ I can't believe so many people had 100% of points from the matura exam, and can't even say a freaking phrase in english... This is really frustrating... :(
I had 96% from the basic exam and 86 from the advanced one
Jak jesteś taki dobry/dobra to czemu nia miałeś/miałas 100% ??
Ludzie nie dołujcie mnie:( Tyle punktów ile ja miałam to normalnie obciach w porównaniu do Was. Dlatego też nie składam papierów na AP, bo by mnie wyśmiali:] Haha z poziomem podstawowym to się raczej nigdzie nie dostanę:/ Ale mogę tylko "podziękować" pewnej pani, która wmawiała mi, ze muszę zdawać angielski na jednym poziomie, a okazało się, ze mogłam zdawać pisemny na poziomie rozszerzonym!:/ Ale już po fakcie:] Nie ma to jak zabijanie cudzych marzeń:/ Widać takim ludziom jak D. przynosi to satysfakcję:(
tak sie zastanawiam czy skoro wiekszosc osob ma takiej wysokie wyniki 98% z rozszeszonej to czy jescze beda was w stanie czegos nauczyc na studiach :)
A czy ktoś składa w tym roku na Flilologie na AP? Jak oceniacie wasze szanse? Jeśli macie juz maturę to jakie są Wasze "osiągnięcia" Ja sie zastanawiam.. Ale za podstawi zeszłorocznych wyników widze ze wyniki oscylują:P..w poblizu 100% więc to chyba wyskoka poprzeczka:P Chore!
ja bardzo chcialabym dostac sie na pedagogike ... wiecie moze, jakie wyniki osiagali zeszloroczni kandydaci ?
ja stiudiuje politologie na ap;) przyjmowali nas 180osob (w zeszlym roku;))rnjak sie dostales i chcesz cos wiedziec: ania [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa