Akademia Bydgoska

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
mam pytanie do tych ktorzy skladali na filologie angielska na AB. Czy macie juz przyznane jakies punkty? bo ja np jak sie loguje na stronie AB to mam 200 pkt i nie wiem skad to sie wzielo....dodam ze nie podchodzilam do egzaminu, zdawalam nowa mature. jesli macie jakies punkty to piszcie jakie.
no to masz maksa, znajdz sobie na storonie ab wzór jak nie jesteś pewna i sobie oblicz
MrowkoZet, mam do Ciebie pytanie: ile mialas % z matury? U mnie tez po zalogowaniu jest napisane ze mam 200 pkt. Nie wiesz jaka jest maksymalna liczba pkt? Pozdrawiam...
maksymalnie z egzaminów możesz dostać 200, a że robia wspólne listy dla starych i nowych to moim zdaniem maks do 200. zajebista niesprawiedliwość, weźcie sobie pozdawajcie wstępne. założe się, że w życiu do 200 byście nie dobili. paranoja
mialam 98 i 81....nie wiem jak oni wybiora te 45 osob skoro pewnie pelno ludzi bedzie mialo maxa.......
jest 345 z maksem, więc zapomnij o miejscu, tzn teraz bedzie sie liczyła matura rozszerzona.... TERAZ???!!!!! bardzo mądre AB (UKW) do śadu się ich powinno podać, zarówno nowi jak i starzy
poprawka 375 i miejsc jest 30

oto co 19 lipca ukazało sie dla kandydatów na filo:
"Z uwagi na uzyskanie przez 375 kandydatów ubiegających się o przyjęcie na kierunek filologia, specjalność filologia angielska, maksymalnej liczby punktów, Uczelniana Komisja Rekrutacyjna podjęła decyzję o wprowadzeniu dodatkowego kryterium. Dodatkowe kryterium stanowić będzie wyższa liczba punktów procentowych uzyskana na poziomie rozszerzonym egzaminu zewnętrznego z języka anielskiego ("nowa matura"). Listy rankingowe i listy osób przyjętych i nieprzyjętych wywieszone zostaną w budynku na ul. Grabowej 2 w czwartek 21-go lipca po godzinie 11-tej. Dane poszczególnych kandydatów zostaną również umieszczone w internecie. (Przypominamy, że dane zamieszczane w internecie mają wyłącznie charakter informacyjny.)"
Nie dostalam sie niestety :( A Wy?
Ja sie dostalam na lingwistyke stosowaną na AB. Tylko nie wiem czy mam to studiowac czy lepiej filologie angielską na UWM. Ja jestem z Warmii i w Bydgoszczy nie znam zywej duszy i strasznie sie boje co to będzie.
ja bym doradzała filo. ale w sumie co kto chce. z czym sie bedziesz lepiej czuła.
m_m_m_m A co Ty studiujesz? Nie wiesz czy na tej lingwistyce jest wysoki poziom? Czy trzeba zakuwac dniami i nocami i zapomniec o zyciu studenckim? Mi sie wydaje ze Olsztyn to jednak jest wieksza dziura.
nisia:
chyba żartujesz????Kto Wam takich rzeczy naopowiadał?!Jak ktoś chce z tyłkiem do góry leżeć to na 100% na AB się nie utrzyma!Ale jak popracujesz jak należy, to nie ma siły, żebyś nie dała rady!
byłam na lingwie. uczyłam sie bardzo dużo, wiele razy do nocy, nie wyszłam przez cały czas trwania nauki na imprezę, żadną, a i tak odpadłam. i głupia nie jestem, starałam się bardzo mocno. więc nie ma mowy, że na ab możesz leżeć tyłkiem do góry i na pewno się utrzymasz bo tak po prostu nie jest i może już warto przestać tak pieprzyć. a już na pewno w odniesieniu do kierunków językowych na tej uczelni. więc zgadzam sie z powyższym postem, trzeba popracować i to solidnie. nie chce straszyć moją osobą, że mi się nie udało. no trudno. może mi na dobre wyjdzie. ale na ab nie masz wszystkiego podanego na tacy
no tak, nie dostalam sie. to co sie tam dzieje to jedna wielka paranoja! jak mozna zmieniac zasady rekrutacji????? to chyba bylo do przewidzenia ze bedzie takie zamieszanie. na moje powinni liczyc wszystko od nowa a nie zostawiac 200 pkt a potem do tego jeszcze za rozsz. ja sie czuje bardzo pokrzywdzona, bo napewno dostaly sie osoby ktore lacznie mialy mniej punktow.......
No ja też odpadłem niestety ;/ w pierwszym kryterium bylo chyba ponad 200 osob z max. iloscia punktow a potem sobie zrobili drugie kryterium - wyniki z roz. angielskiego. W sumie to nie mam pojęcia jak oni to przeliczali do końca ale wiem ze sie nie dostałem i czuje sie paskudnie. Zlozylem odwolanie i dowiedzialem sie ze wyniki będą dopiero na poczatku wrzesnia...pięknie kur*** całe wakacje w dupie ;/
Ku**a! Ja jestem kolejną osobą, którą AB potraktowała jak śmiecia! Dla mnie to też jest idiotyzm zmieniać zasady rek.!! W ogóle to się nigdzie nie dostałem a startowałem na lingwistyke! Teraz jestem w kropce i nie wiem co dalej! Teraz to chyba tylko w kamasze i robic za kota!!!!!
heja a moze wie ktos z was ile osob w tym roku biora na wolnego sluchacza na fil ang?? zlozylam jakis kwitek ale nie wiem czy mam szasne;]
jest ktos kto ma blisko azeby zapytać?? bo ja mam mniej wwiecej 2h do bydgsczy a dodzownienie sie graniczy z cudem ? wiecei cso o wolnym sluchaczu na AB?? poiszccie;]
to napisz maila do biura rekrutacji

a ludzie z nową maturą maja szanse sie dostac z odwolania mysle, ze góra kilka miejsc po tych co sie dostali. ale doliczcie, ze na listach nie bylo wszystkich, ktorzy maja grupy inwalidzkie itd.- jesli zdali egzaminy to sie dostali, a nie byli uwzglednieni na listach
ja też się nie dostałam na AB i także przyznano mi 200 punktów, Ci którzy posiadają takią ilośc nie mają szans na przyjęcie?
ludzie zrozumcie, ja to rozumiem a mam starą mature. 200 pkt to był maks na podstawie wzoru, z którego po pierwsze ważnym czynnikiem było zdanie podstawowego poziomu, a po drugie ludzie którzy dostawali na rozszerzonej od 51 do 100 pkt byli mierzeni w tej samej kategorii- dostali 20% ( we wzorze). Ponieważ wyszło tyle osób z maksem (ponad 10 razy za dużo), wzieli dodatkowe kryterium- liczba punktów uzyskanych w częsci rozszerzonej. I tylko to. Ten odsiew zrobili wśród samych ludzi, którzy mieli 200 i tak wyłonili 30. możecie się rzucać, ale pomyślcie, że co do starych maturzystów takie kryterium od razu nas skreślało- my nie mieliśmy egzaminu podstawowego ani rozszerzonego. a poza tym nasz egzamin był nieporównywalnie trudniejszy od waszej matury. jedni i drudzy mają prawo czuć się potraktowani nie fair, ale wy mieliście od początku większe szanse. i tyle.
No właśnie a tam w ogóle była jakaś lista "rezerwowych"? Bo na kartach z nieprzyjętymi ludzie byli wypisani w porządku alfabetycznym według nazwisk no i ja tam żadnej takowej listy nie widziałem, nie bylo zadnej informacji ile komu zabrakło punktów etc.
z tego co wiem(nie bylam osobiscie) byla lista, na ktorej bylo te 30 osob przyjetych a dalej nieprzyjeci. ostatnia osoba przyjeta czyli 30 miala 88 pkt za rozszerzony. ja jestem na 90 miejscu i raczej nie mam juz szans, ale odwolanie i tak zloze, szkoda tylko, ze dopiero we wrzesniu beda je rozpatrywac....
no niestety też jak zanosiłem to sie dowiedziałem, że całe wakacje mam praktycznie w dupie ;\ myslalem ze to bedzie tydzien, gora dwa tygodnie a tu ponad miesiąc trzeba czekac na wyniki x[
zgadza się, od 88 pkt. a odwołania zawsze są długo rozpatrywane. masz czas je złożyć dwa tygodnie od otrzymania listu o nieprzyjęciu. nie ma sie co rzucać, że dopiero we wrześniu, szczególnie że tona ludzi na pewno odwołania złoży
a dostaliscie juz decyzje do domu? bo ja jeszcze nie....
Ja też nic nie dostałem! Hej a jak można odzyskac wysłane dokumenty? Trzeba je odbierać osobiście? W ogóle to za tą zmiane zasad rekrutacji to moznaby było domagac się zwrotu oplaty rekrutacyjnej ale jak to zrobic??!
W końcu ja już wydałem w sumie z 500 zł i gówno z tego!Pozdro
Hej!! jest lista oosn na AB ktora sie dostala a potem po kolei ranking osob ktore sie nie dostaly;/ lista byla na dole w budynku na grabowej
a moze mieszka ktos w bydgoszcy i mogłby zapytać dla mnei na uczelni ile osob biora na wolnego słuchacza bo juz nie mam sily dzownic -ost zaginelo moje swiadectwo to caly dzionek wisialam na telefonie - wierzcie mi to nie bylo przyjemne:D jakby był ktos miły z bydgosczy to prosze napiszcie na forum ile jest miejsc na wolnego sluchacza :D z góry dzieki:****
Po dokumenty trzeba sie zgłosić osobiście, nie ustalono chyba jeszcze ile będzie miejsc na wolnego słuchacza, samą "rekrutację" przeprowadza się dopiero w polowie wrzesnia więc pewnie dopiero na poczatku wrzesnia gdzies bedzie mozna sie dowiedziec ile jest miejsc, jak sie skończy przydział miejsc z odwołań itede PODANIE - ODWOŁANIE - WOLNY SŁUCHACZ, tak mi się wydaje, ze w takiej kolejnosci ;] pozdrawiam xd
dziekuję za informacje, teraz już wszystko wiem, skoro ostatnia osoba z przyjętych miala 88 punktów to ja nie mam szans na bank, gdyż z rozszerzonego mialam 65%, nawet odwołanie pewnie już tu nic nie pomoże, a co Wy myślicie?
nigdy nie wiesz co Cię czeka ;]

Ja miałem 83pkt. a nieskromnie mówiąc powinienem mieć w granicach 95 ;] No cóż, wpadlem w poslizg na zakręcie ale trudno sie mowi i jedzie się dalej

Don't give up! ;D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |