filologia angielska na ap w Krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie do ludzi, którzy dostali się w tym roku na anglistyke na AP w Krakowie. Jaki mieliście wynik z angielskiego na maturze i jakie zadawali wam pytania na rozmowie kwalifikacyjnej. Chciałabym składać papiery na zaoczne, ale nie wiem czy to jest opłacalne.
wiem ze bylo massse chetnych moja koleazanka tez probuje tyle ze angielski rozsz mialy dosyc slaby cos 65 procent
no coz.... u mnie byla porazka totalna. mialam 86 z matury rozszerzonej i 80 z rozmowy kwalifikacyjnej. czyli razem 166. przyjmowali od 168... no comment no ale coz. co do rozmowy to odbywalo sie to w ten sposob ze losowalo sie 2 skecze i czytalo sie je na glos. pozniej komisja ( przemila zreszta-naprawde!) zadawala pytania czy te skecze sa dla mnie smieszne i dlaczego.mnie zapytali tylko tyle. wielu osobom zadawali dodatkowe pytania-co sadza o poczuciu chumoru brytyjczykow, jakie sa ich ulubione kawaly i takie tam. ogolnie bylo bardzo milo ale prog byl wysoki....powodzenia w kazdym razie. papa:-)
o poczuciu Humoru oczywiscie:-)
A ja się dostałam bez problemu, dzięki maturze dwujęzycznej z angielskiego. Miałam 82%, czyli tak jak 100% z podst. i rozszerz.!W sumie to był mój asekuracyjny kierunek, bo marzyłam o Porównawczych Studiach Cywilizacyjnych, ale zabrakło mi punktów!!Ale mam nadzieje, że tu mi się też spodoba!:)pozdrawiam wszystkich nowych studentów!

»

Studia językowe