WSL częstochowa

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |
czesc czy ktos studiuje na wsl bardzo to dla mnie wazne by wiedziec czy po tych studiach umie sie angielski bardzo dobrze rozwijac a nie bazowac tylko na wiedzy z liceum ?
może moglabym z kimś pogadać o studiach dziennych czy zaocznych juz sama nie wiem ....
Ja tam się wybieram na zaoczne:)
I mam pytanie do stundntów WSL.
A mianowicie czy na lingwistyce stosowanej trzeba się uczyć 2 języków??

Ściągnięte ze strony WSL
>Absolwenci specjalności Lingwistyka Stosowana (tłumaczenia >dwujęzyczne)
>władają biegle językiem angielskim i/lub niemieckim, rosyjskim, >hiszpańskim.

Z tego co piszą wychodzi ,że można studiować tylko angielski.
Już sam nic nie wiem
studentów*;)
ja też tam ide na zaoczne i dowiedziałem sie telefonicznie ze studia dają możliwość znacznego pogłebienia angielskiego a w tej chwili wchodze na ich strone a tam 2 jezyki, a jestem pewny, ze o to pytalem - może ktoś wie coś więcej nie wyobrażam sobie studiować zaocznie 2 języków, pozdrw
MOże zadzwonić jeszcze raz nie zaszkodzi
A ty będziesz składał na lingwistykę czy nauczycielski?????
w planach była lingwinistyka ale teraz patrzę a na ich stronie dostępny jest tylko nauczycielski ta metodą, uczyłem w szkole a w tej chwili zupełnie w innej branzy - więc nie wiem czy w ogóle jest to dla mnie realne bo na nauczycielskim praktyki sa obowiązkowe z tego co wiem, pojade tam i się dowiem jak to w realu wygląda, pozdrw
zaocznie on line
Jest jeszcze specjalizacja "język biznesu" i tam nie powinno być praktyk.
Ktoś juz o tym pisał na forum.
poszukje studentów którzy studjuja na WSL :) moje gg to 7[tel]to zapraszam :) pozdrawiam
Smerfieniebieski.Czy wiesz już jak to w realu wygląda???
sorry ale jeszcze nie wiem, cale dnie w tej robocie, a wybieram się tam w drugiej polowie sierpnia, bo telefonicznie to jednak nie to, ale w mojej sytuacji to na pewno zdecyduję się na studia bez praktyk i chyba, w ostateczności business English, jakby ktoś cos wiedzial wcześniej będę wdzięczny pzdr
A nie wiecie może jak wygląda plan zajęć na studia dzienne?????
To znaczy o której mniej więcej się zaczynają i kończą:)
hej! Plan zajęć na dziennych wygląda różnie, zależy na którym roku. Na pierwszym miałam często na 11, 12 i czasami okienka. Na drugim już codziennie na 8 i konczyłam ok. 15, ale to dlatego, że studiowałam dwie specjalności. Co do lingwistyki stosowanej, to lektorat z drugiego języka jest obowiązkowy (trzy razy w tygodniu po 1,5 godziny), ale to nie znaczy,że studiuje się dwa języki. Da się przeżyć ;-)
Ludzie z tej uczelni odezwijcie, interesuje mnie wszystko co zwiazane ze studiami zaocznymi albo on line, ale raczej lingwinityka albo filologia / nie dla nauczycieli/ tryb zajec - czy da sie wytrzymac, nauczyciele, itp. pozdr
Czy zamierzasz może studiować tam w tym roku?
Też tam będę studiować tyle, że zaocznie, a właśnie mnie znajomi z Częstochowy postraszyli, że dużo ludzi odpada po pierwszym roku, że jest dużo zaliczeń , a jest jakiś nauczyciel p. Rafał....który jest strasznie wymagający, i w ogóle jest bardzo ciężko a ja w sumie angielski tylko w liceum, i sumie skończyliśmy Cutting Edge Longmana Upper Intermediate i na pewno i teraz zastanwiam się czy sie nie przeniesc na zaoczne do Gallusa w Katowicach ale tam też podobno jest bardzo ciężko, jakie macie doświadczenia piesze do ludzi tam stydiujących, podobno w Wyższej Szkole Zarządzania w Częstochowie jest łatwiej
hej studiujacy tam, czy moglibyscie co wiecej powiedziec o tej uczelni, studia zaoczne, terminy, godziny zajec, poziom, nauczyciele, sesje , czy rzeczywiscie jest tak ciezko, pozdrawiam
czesc na wsz studiuje sie calkiem nieźle jest co prawda masa przedmiotów i zaliczen ale ogólnie da sie przeżyc wykładowcy nie sa wredni i mozna sie do ilosci godzin przyzwyczaic. Ja studiuje na zaocznych 3 dni co 2tygodnie w piątki od 16.00.
hej a moglabys przyblizyc co dokladnie studiujesz, jakie jezyki czy jest obowiazek dwóch, czy nie ma wersji pt/ sob lub sob i niedziela; i jakie godziny zajec bo nastronce jest info ze jest taka mozliwosc, nie ma nic o 3 dniach, jak wyglada PNJA od jakiego poziomu ; I rok, ile zaliczen w pierwszym semestrze, ile ludzi odpadlo, pozdr
Nie pomylmy tylko informecji o tych dwóch szkołach WSL i WSZ?
J..... nam tu chyba trochę zamieszania wprowadził/-a... To wątek o WSL, nie o WSZ. P. Rafał to na pewno nie z WSL :)

pzdr
a już sama nie wiem kto zamieszanie wprowadził. Respect dla J.... bo to chyba nie on/ona :) Co nie zmienia faktu że żadnego p.Rafała nie kojarzę...

pzdr!
ona Ci pisała o WSZ a Ty pytasz o WSL... tak, u nas zjazdy trwają 2dni.
Magdalene napisz nam coś więcej o WSL.( Pytania jak od @@@)
Serdeczne pozdrowienia!!
Np jaki jest na pierwszym roku główny podręcznik do PNJA(jaki pozim),jaki do gramatyki? czy są lektury z literatury np. jakie.
Czy dużo sób odpadlo po pierwszym roku?
sorry, teraz widze, ze to WSZ Czestochowa - zupelnie inna uczelnia, czy moge ponowic swoja prosbe o informacje j.w., ew. zajecia itp.
Magdalene i inni studenci dzienni na WSL - napiszcie coś plizzzzzzzzzzzzzzzz

Ja od pażdziernika zaczynam się tam uczyć na specjalności język angielski + hiszpański (nauczyciel 2 języków obcych) dziennie. Jak myślicie? Będzie ciężko? I czy kończąc taki kierunek rzeczywiście będę miała uprawnienia do nauczania aż 2 języków? Może ktoś zamieści tu plan zajęć (najlepiej z I roku) albo naskrobie coś o obowiązującym podręczniku czy też przerabianych lekturach..

Pozdr!
no doooooooooooooobra :)

Planu Wam nie podam bo zeszłorocznych już na stronce nie ma, a tegroczne pojawią się pewnie pod koniec września. Przeważnie siedzi się od 8 do 15, chociaż na pierwszym roku jest jeszcze w-f najczęściej od 17... czasem też miałam na 11:45.

Do PNJA jest Headway Upper Intermediate a do gramatyki Grammarway 4 (chociaż to zależy z kim się ma zajęcia).

Dwóch języków obcych na pierwszym roku musi uczyć się każdy, a hiszpański startuje dopiero od tego roku, więc może nie będzie aż tak ciężko.

Nie wiem do końca jak to jest z tymi dyplomami ale skoro piszą, że się ma uprawnienia to pewnie się je ma...

Literatura jest dopiero na drugim roku, więc o lektury jeszcze się nie martw.

Ja tam wpadnę na Lelewela piwo wypić... ;)
pzdr!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 58
poprzednia |